5 °C Argos, GR
16 Ιανουαρίου 2021

Αντιμέτωπο με τον εισαγγελέα το «κίνημα» κατά της χρήσης μασκών στα σχολεία

Αντιμέτωπο με τον εισαγγελέα είναι πλέον το «κίνημα» κατά της χρήσης μασκών στα σχολεία από γονείς μαθητών οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει να απειλούν τους εκπαιδευτικούς αν την επιβάλουν στα παιδιά τους με εξώδικα και προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί δέχονται «βροχή» επιστολών και εξωδίκων με απειλητικό περιεχόμενο από γονείς που αντιδρούν στη χρήση της μάσκας των παιδιών τους, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ιωαννίδη θα ερευνηθεί αν διαπράττονται οι αξιόποινες πράξεις της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, της διέγερσης σε ανυπακοή και της παράνομης βίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται τις καταγγελίες προέδρου συνδικαλιστικής οργάνωσης εκπαιδευτικών, γονείς ζητούν από δασκάλους, καθηγητές και διευθυντές των σχολείων να τους διαβεβαιώσουν γραπτώς ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τη χρήση μάσκας για την υγεία των μαθητών, προκειμένου να τις προσκομίσουν εφόσον οι ίδιοι κρίνουν, για δικαστική χρήση. Όλες οι επιστολές έχουν «απειλητική χροιά», ενώ χαρακτηριστική είναι αυτή, που στάλθηκε προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, η οποία έχει τις υπογραφές τα ονόματα και και τα τηλέφωνα 217 γονέων η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό (μη ιατρικής μάσκας)!

Εσείς αντί να είστε εκπαιδευτικοί κι επόπτες ανηλίκων στα σχολεία, αναλαμβάνεται χρέη υγειονομικού επόπτη αλλά χωρίς έγκυρη γονική συγκατάθεση, εξειδικευμένες γνώσεις και τήρηση κανόνων δεοντολογίας ως απαραίτητες προϋποθέσεις! Αν δεν έχετε καταλάβει την επικινδυνότητα και τις νομικές περιπλοκές και συνέπειες αυτών που καλείστε να κάνετε στα σχολεία, είναι απόλυτη ανάγκη να το καταλάβετε τώρα! Κανένα σχολείο δεν μπορεί με μια απλή ΚΥΑ να μετατραπεί σε παρακλινική!».

Ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κικινής ο οποίος κατήγγειλε τις απειλές ζητεί να προστατευτούν θεσμικά οι συνάδελφοί του. «Δεχόμαστε απειλητικές επιστολές για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σχολεία από ανθρώπους της κατηγορίας που διαμαρτυρήθηκαν την Κυριακή» προσθέτοντας ότι οι υπερβολικές αντιδράσεις κατά του μέτρου θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με θωράκιση του εκπαιδευτικού. Απειλούν ότι θα στραφούν ακόμη και με ένδικα μέσα κατά εκπαιδευτικών που θα προσπαθήσουν να φορέσουν τη μάσκα στα παιδιά τους».

Όπως τονίζει ο κ. Κικινής «γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει το θεσμικό πλαίσιο που θα θωρακίσει τους εκπαιδευτικούς για να μην έχουν και προβλήματα προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους. Θεμιτή η στάση των διαμαρτυρόμενων γονέων για τη χρήση της μάσκας, όλες οι απόψεις στη δημοκρατία είναι σεβαστές, όμως αυτή τη στιγμή οι εντολές των λοιμωξιολόγων είναι να τηρηθεί το μέτρο της χρήσης της μάσκας».

ΠΗΓΗ: Ζούγκλα

Περισσότερα Άρθρα

Πώς να φτιάξετε τη διάθεσή σας σε λιγότερο από 5 λεπτά

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Guy Winch και συγγραφέα του βιβλίου «Συναισθηματικές Πρώτες Βοήθειες: Θεραπεύοντας την απόρριψη, την ενοχή, την αποτυχία και άλλα καθημερινά άσχημα συναισθήματα», μια κακή διάθεση μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από την ενοχή που ξεχάσατε τα γενέθλια κάποιου μέχρι τις εκκρεμείς εργασίες που περιμένουν. Βασικά, οι άνθρωποι είναι ευαίσθητα πλάσματα και δεν […]

“Διπλή” μουσική πανδαισία στο Ναύπλιο

Η πέμπτη μέρα του 28ου Φεστιβάλ Ναυπλίου συνεχίστηκε με δύο εκδηλώσεις.   Νωρίς το απόγευμα στο Βουλευτικό πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, συναυλία από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο “ΣΥΜΦΩΝΙΑ” Ναυπλίου με μαέστρο τον Θεοδόση Αντωνιάδη.   Στην συνέχεια το πρόγραμμα του 28ου Φεστιβάλ Ναυπλίου συνεχίστηκε με το αφιέρωμα σε εξέχοντες Ελληνοκαναδούς, Καναδούς και Έλληνες συνθέτες […]

Follow by Email