17 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2021

Απάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας προς το Δημοτικό Σύμβουλο, Ιωάννη Αντωνόπουλο

Κύριε Αντωνόπουλε,

εκπροσωπώντας την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ., επιλέξατε με θράσος και χωρίς καμία ντροπή να κάνετε φθηνή αντιπολίτευση, παραποιώντας πλήρως την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα, σε ένα σοβαρότατο θέμα το οποίο αφορά τη δημόσια υγεία.

Και μάλιστα την στιγμή που η πανέμορφη περιοχή μας βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εν μέσω πανδημίας και όλοι μας δίνουμε τη μεγάλη μάχη, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να βγούμε νικητές από αυτό τον εφιάλτη που ζούμε.

Όσον αφορά την Αντιδήμαρχο Ερμιονίδας, κα Λούμη Αγγελική, έχετε ήδη λάβει από εκείνη μια τεκμηριωμένη και αποστομωτική απάντηση.

Εγώ θα προσθέσω πως η κα Λούμη είναι πολύ εργατική, μεθοδική, πρακτική και αποτελεσματική, ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί με μεγάλη επιτυχία και η βοήθεια που έχει προσφέρει για να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ερμιονίδας αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε είναι τεράστια.

Έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς για δυσφήμηση της περιοχής, όταν επί των ημερών σας τον Μάρτιο του 2016, που ήταν Δημοτική Αρχή η ΔΗ.ΣΥ.ΕΡ., δημιουργήθηκε η δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Την δεχτήκατε, την ανεχτήκατε και δεν κάνατε καμία ενέργεια για να κλείσει.

Μάλιστα, στις 26 Μαΐου 2016, η παράταξή σας ενημερώθηκε, με τα υπ. αριθμ. πρωτ. 4458/26.05.2016 και 4459/26.05.2016 έγγραφα, από την διεύθυνση του ξενοδοχείου Γαλαξίας, ότι θα συνεχιστεί φιλοξενία προσφύγων, αφού έχει ενταχθεί η δομή σε δυο διαφορετικά προγράμματα φιλοξενίας.

Όχι μόνο δεν κάνατε καμία ενέργεια, αλλά αποκρύψατε τα εν λόγω έγγραφα από την τότε αντιπολίτευση και τους Δημότες της Ερμιονίδας και τα θάψατε στο συρτάρι ενός γραφείου.

Για να σας φρεσκάρω τη μνήμη, σας τα επισυνάπτω στο τέλος σαν υστερόγραφο.

Αναφέρεστε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης.01.2020, στην οποία πράγματι αποφασίσαμε να μην δεχτούμε επιπλέον αριθμό προσφύγων και μεταναστών στην επικράτεια του Δήμου Ερμιονίδας.

Ξεχάσατε όμως ότι στην εν λόγω συνεδρίαση αποφασίσαμε, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά, να μην δεχτούμε επιπλέον αριθμό προσφύγων και μεταναστών στην επικράτεια του Δήμου Ερμιονίδας, πέραν των 500 που ήδη φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Σήμερα λοιπόν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας φιλοξενούνται 470 πρόσφυγες και μετανάστες. Άρα ο αριθμός τους δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε.

Κάτι το οποίο κ. Αντωνόπουλε το αποκρύπτετε είτε γιατί είστε αδιάβαστος είτε γιατί είστε ψεύτης και συκοφάντης.

Στις αρχές Απρίλη, σύμφωνα με προχθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μηταράκη, ήρθαν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας κάποιοι νέοι πρόσφυγες, αντικαθιστώντας κάποιους παλιούς που έφυγαν, με το συνολικό τους αριθμό όμως να μειώνεται στους 470.

Γι’ αυτές τις μετακινήσεις που γίνονται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης σε συνεννόηση με την διεύθυνση του ξενοδοχείου Γαλαξίας, εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν είχαμε ποτέ καμία επίσημη ενημέρωση.

Παρόλα αυτά, όταν έφθασαν στα αυτιά μας δημοσιογραφικές πληροφορίες για μετακινήσεις προσφύγων εν μέσω πανδημίας, αντιδράσαμε αποστέλλοντας προς όλους τους αρμόδιους δύο σχετικές επιστολές με το θέμα, την μία στις 3 Απριλίου και την άλλη στις 7 Απριλίου.

Σε αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνουμε σήμερα, ενώ είμαστε όλοι ενωμένοι, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Λάμπρου και Τόκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Υπάλληλοι, Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες, Ιατροί, Νοσηλευτές και Δημότες, εσείς και η παράταξη που εκπροσωπείτε κ. Αντωνόπουλε είστε τραγικά απόντες.

Έχουν γίνει στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, με την συμμετοχή Υπουργού, Υφυπουργού, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Βουλευτή, Δημάρχου, Αντιδημάρχων, επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και Δημοτικών Συμβούλων, αλλεπάλληλες κρίσιμες συσκέψεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, στις οποίες δεν συμμετείχε ποτέ κανένας Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξής σας.

Έξω από το ξενοδοχείο Γαλαξίας έχει στηθεί ένα ολόκληρο επιχειρησιακό κέντρο, όπου ο όγκος της καθημερινής δουλειάς είναι τεράστιος και βγαίνει χάριν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των προαναφερθέντων.

Όμως μέχρι σήμερα, ούτε εσείς κ. Αντωνόπουλε ούτε κάποιος Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξή σας έχει βρεθεί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας για να προσφέρει το παραμικρό.

Και ενώ είστε εξαφανισμένοι και απόντες από αυτή την κρίσιμη και δύσκολη μάχη, επιλέγετε να κάνετε φθηνή αντιπολίτευση με ψεύδη, συκοφαντίες και παραποίηση της αλήθειας και των πραγματικών γεγονότων.

Σας καλώ, λοιπόν, άμεσα να τα αφήσετε όλα αυτά στην άκρη και να συνταχθείτε δίπλα στην Δημοτική Αρχή και στους Δημότες της Ερμιονίδας, γιατί τούτες τις δύσκολες ώρες του σκληρού και καθημερινού αγώνα, οι κόντρες και οι διαμάχες δεν προσφέρουν τίποτε.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε δεν περισσεύει κανείς και μόνο ενωμένοι, όλοι μαζί μια γροθιά, μπορούμε να κερδίσουμε την μάχη όσο πιο σύντομα γίνεται.

 

Γιάννης Γεωργόπουλος

Δήμαρχος Ερμιονίδας.

 

 • Στην ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας, Ιωάννης Αντωνόπουλος είχε αναφέρει μεταξύ των άλλων, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Ερμιονίδας:””Με αφορμή δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες, σας καλούμε να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:Γνωρίζατε ότι οι διαμένοντες στην δομή φιλοξενίας στον Γαλαξία είχαν προσωπικές σχέσεις με κατοίκους της περιοχής, όπως ανέφερε σε συνέντευξη της , σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της αντίστοιχης επιτροπής κ. Λούμη –Γιαννικοπούλου Αγγελική;……….

  Σήμερα το πρωί κάνατε την εξής δήλωση:
  Σχετικά με εκείνους που υβρίζουν, συκοφαντούν κ δυσφημούν την περιοχή μας και τους κατοίκους της, έχει ήδη δρομολογηθεί από εμάς η νομική οδός.

  Αυτή η πρόθεση σας για να ακολουθήσετε τη νομική οδό, έναντι των υβριστών, θα μας εύρισκε και εμάς σύμφωνους αν δεν είχαν προηγηθεί όμως οι δηλώσεις της Αντιδημάρχου.
  Από τη στιγμή όμως που έγιναν οι ανωτέρω δηλώσεις οποιαδήποτε νομική οδό και να ακολουθήσετε δε θα έχει θετική έκβαση…..

  Είναι αληθές ότι πριν από 15 ημέρες έφτασαν νέοι πρόσφυγες στην δομή όπως ανέφερε σε συνέντευξη της η Αντιδήμαρχος κ. Λούμη –Γιαννικοπούλου Αγγελική;

  Κύριε Δήμαρχε
  Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15/1/2020
  με την 3/15-1-2020 Απόφαση αναφέρατε μεταξύ άλλων
  «Δηλώνουμε ότι είμαστε αρνητικοί και δεν θα δεχτούμε επιπλέον αριθμό προσφύγων – μεταναστών στην επικράτεια του Δήμου μας,

  ‘καθώς ήδη έχουμε υπερκαλύψει το ποσοστό 2,8% που μας αναλογεί με βάση τον μόνιμο πληθυσμό του.
  Θα αντιδράσουμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω επιβάρυνσης του Δήμου Ερμιονίδας στην διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος»

Περισσότερα Άρθρα

Ενέργειες Δημάρχου Ερμιονίδας σχετικά με το φλέγον θέμα των απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιονίδας

Επίσκεψη στην Εισαγγελία Ναυπλίου πραγματοποίησε χθες ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος όπου κατέθεσε Αναφορά σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων και τον υψηλό κίνδυνο για την δημόσια υγεία, που έχει προκύψει στην Ερμιονίδα. Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Ιωάννη Μαλτέζο, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, και αφού συζήτησε μαζί του για το […]

Μετατίθεται για την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου η σύσκεψη στο Υποδομών για το τρένο Κόρινθος – Ναύπλιο

Την ερχόμενη Τρίτη 11 Φεβρουαρίου μετατέθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 6 του μήνα σύσκεψη, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στην Αθήνα, για την υπόθεση επαναλειτουργίας του τρένου στην γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, αλλά και ενδεχόμενη σταδιακή επέκταση του σιδηροδρόμου ώς την Τρίπολη, αλλά και τη Μεγαλόπολη. Όπως έγινε γνωστό, η αναβολή προέκυψε καθώς ο […]

Follow by Email