27 °C Argos, GR
5 Αυγούστου 2021

«Απαγόρευση κυκλοφορίας από 11 το βράδυ μέχρι 7 το πρωί στις πύλες εισόδου της χώρας»

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας στις χερσαίες πύλες εισόδου στη χώρα, από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί, με εξαίρεση τον Προμαχώνα.

Στέλιος Πέτσας: Δύο βασικές επισημάνσεις της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση δρομολόγησε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων είχαμε κάνει δύο βασικές επισημάνσεις στη μάχη μας κατά του κορονοϊού:

1. Ότι ο ιός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τον εφησυχασμό. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι δεν πρέπει παρά την κόπωση της κοινωνίας μετά από τόσους μήνες μάχης να αφήσουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει γιατί αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε.

2. Ότι το σχέδιο που δρομολογήσαμε για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θα μετριέται θα αξιολογείται και θα αναπροσαρμόζεται διαρκώς με βάση τα πραγματικά δεδομένα. Εδώ και μερικές εβδομάδες ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση χτυπάμε διαρκώς την καμπάνα του κινδύνου. Όχι μόνο με δηλώσεις αλλά και με διαδοχικές αποφάσεις που αφορούν στην ένταση των ελέγχων και την επιβολή πρόσθετων μέτρων. Ιδίως μάλιστα τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους με εξαίρεση τα καταστήματα εστίασης αλλά και τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να μετέχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις».

Στέλιος Πέτσας: Θα υπάρξουν περισσότερα δρομολόγια συγκοινωνιών

Ανέφερε επίσης ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη συχνότητα στα δρομολόγια των συγκοινωνιών προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός.

Στέλιος Πέτσας: “Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι για τη Βηρυτό“

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην τραγωδία στην Βηρυτός, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει ήδη συνδράμει στις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη θλίψη του, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη βούληση της κυβέρνησης να συνδράμει τις αρχές του Λιβάνου στο τιτάνιο έργο της έρευνας και διάσωσης τραυματιών».

Επεσήμανε ακριβέστερα ότι «ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται ήδη στη Βηρυτό για το σκοπό αυτό. Η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις αρχές του Λιβάνου όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης εφόσον χρειαστεί».

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός: 130 οι νεκροί στην Ελλάδα, 5 θάνατοι σε μία μέρα – 27 νέα κρούσματα, 2.490 σύνολο-LIVE η ενημέρωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι νεκροί στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 130 (σήμερα καταγράφηκαν πέντε θάνατοι), ενώ έχουμε πλέον και 27 νέα κρούσματα. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google […]

Πίστωση 2.200 ευρώ στους οδοντιάτρους Αργολίδας για μέσα προστασίας από τον κορονοϊό

Συνολική πίστωση 11.900 ευρώ θα διατεθεί στους οδοντιατρικούς συλλόγους των 5 νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προμήθεια εκ μέρους τους μέσων προστασίας των μελών τους από τον νέο κορονοϊό. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματα των εν λόγω συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, εποπτευόμενα από […]

Follow by Email