20 °C Argos, GR
24 Οκτωβρίου 2020

Βορίδης: «Προτεραιότητα στα αρδευτικά έργα στην Πελοπόννησο»

«Άμεσος στόχος του Υπουργείου και γενικότερα της κυβέρνησης είναι η προώθηση και ολοκλήρωση αρδευτικών έργων τόσο στην Πελοπόννησο όσο και σε άλλες περιοχές», δήλωσε σήμερα από την Αργολίδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, εγκαινιάζοντας τμήμα του Ανάβαλου.

Το έργο φέρνει το νερό από το αντλιοστάσιο του Κουτσοποδίου στην ευρύτερη περιοχή των Φιχτύων, κάτι που οι αγρότες περίμεναν χρόνια καθώς οι διαδικασίες καθυστερούσαν. Ένα αρδευτικό έργο σημαντικό για την αξιοποίηση των καλλιεργειών της περιοχής όπως εσπεριδοειδή, ελιές κλπ.

Στη σημασία του έργου αναφέρθηκαν ο ίδιος ο Υπουργός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, ο βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ., Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Άργους –  Μυκηνών, Δημ. Καμπόσος, και εκπρόσωποι της περιοχής.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε  ο κ. Βορίδης, ολοκληρώθηκε η επικαιροποίηση των τευχών δημοπράτησης για τις βελτιώσεις έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Ανάβαλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, και αναμένεται η απαιτούμενη προέγκριση δημοπράτησης ώστε να προκηρυχθεί τον επόμενο μήνα.

Σε ό,τι αφορά στα έργα μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στην Ερμιονίδα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο των κτηματολογικών πινάκων και διαγραμμάτων για το σύνολο της προς απαλλοτρίωση έκτασης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης σε συνεργασίας με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, οι οποίες εκτιμώνται σε έξι με οκτώ μήνες περίπου.

Πριν την Αργολίδα ο κ. Βορίδης επισκέφθηκε την Κορινθία και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Νεμέας, Κώστα Φρούσιο, περιόδευσε στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό, σε φυτωριούχους της περιοχής ενώ αύριο Σάββατο θα είναι στη Μεσσηνία.

Πηγή: ΕΡΤ (Γιάννης Γαλανόπουλος)

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 7 Μαΐου

Σαν σήμερα στις 7 Μαΐου συνέβησαν τα εξής: 1774 Γεννήθηκε ο Φράνσις Μποφόρ, ναύαρχος του βρετανικού ναυτικού, γαλλικής καταγωγής. Δημιούργησε την κλίμακα Μποφόρ για τη μέτρηση της έντασης του ανέμου. 1824 Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1915 To γερμανικό υποβρύχιο U-20 τορπιλίζει και βυθίζει το βρετανικό κρουαζιερόπλοιο «Λουζιτάνια», στις ακτές […]

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται για να περάσει “Το πιο τρελό τριήμερο”!

Έρχεται και όχι μόνο μας καταδέχεται αλλά και υποδέχεται, ως φιλόξενος οικοδεσπότης, όλα τα παιδιά, κάθε Σάββατο και Κυριακή του Δεκεμβρίου, στην παιδική – οικογενειακή σκηνή του θεάτρου ΗΒΗ! Η παράσταση της Κέλλυς Σταμουλάκη, που αγαπήθηκε από παιδιά και γονείς και αγκαλιάστηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και σας προσκαλεί να […]

Αρέσει σε %d bloggers: