19 °C Argos, GR
13 Ιουνίου 2021

Γιάννης Μανιάτης από Κόρινθο: «Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, είναι η προοδευτική λύση της χώρας»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο Γ. Μανιάτης αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις της χώρας και ιδιαίτερα της Πελοποννήσου. Τόνισε την εθνική – πατριωτική ανάγκη, στις επόμενες εκλογές το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ, να ενισχυθούν, ώστε να αποτελέσουν τη νέα μεγάλη προοδευτική λύση της χώρας, μακριά από το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ.

Ιδιαίτερα αναφερόμενος στα θέματα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου, τόνισε το νέο σημαντικό ενεργειακό ρόλο της Πελοποννήσου, η οποία με τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2010-2014, μετασχηματίζεται σε ενεργειακό κόμβο όλης της χώρας. Ο αγωγός φυσικού αερίου «Κόρινθος – Μεγαλόπολη» ύψους 130.000.000€, που υλοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, έδωσε τη δυνατότητα να επεκταθεί το δίκτυο φυσικού αερίου και στους πέντε νομούς της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στις πόλεις Κόρινθος, Άργος-Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα. Η υποχρέωση αυτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2015 με βάση το ν.4001/2011, που υποχρέωνε τη ΔΕΠΑ να δημιουργήσει δίκτυο φυσικού αερίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού, που έγινε στις αρχές του 2015. Σήμερα, η Πελοπόννησος είναι τελευταία στην ιεράρχηση της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα, ενώ άλλες Περιφέρειες της χώρας, όπως π.χ. Ανατ. Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτ. Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Δυτ. Ελλάδα, χρηματοδοτούνται ήδη από εθνικούς πόρους, προκειμένου μέσα στο 2019 να ξεκινήσουν οι εργασίες επέκτασης του φυσικού αερίου στις μεγάλες τους πόλεις.

Ο Γ. Μανιάτης ιδιαίτερα τόνισε στη συνέχεια, τη μεγάλη αναπτυξιακή ανατροπή που θα γίνει στην Πελοπόννησο από την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που βρίσκονται στον Κυπαρισσιακό, το Μεσσηνιακό, το Λακωνικό, καθώς και νοτιότερα της Πελοποννήσου. Πρόκειται για θαλάσσια οικόπεδα που έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ενεργειακών κολοσσών και που θα επιτρέψουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει έσοδα 30.000.000€ κάθε χρόνο για έργα ανάπτυξης και περιβάλλοντος.

Τέλος, τόνισε το μεγάλο ενεργειακό μετασχηματισμό της Πελοποννήσου από τη διέλευση του αγωγού EastMed από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. την περίοδο που ο Γ. Μανιάτης ασκούσε καθήκοντα υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, αγωγός ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο γεωπολιτικό όπλο της χώρας και των συμμάχων της στην Ανατ. Μεσόγειο. Ένας αγωγός που στηρίζεται σήμερα από Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Ιταλία και ταυτόχρονα αποτελεί μια μεγάλη ενεργειακή προτεραιότητα όλης της Ε.Ε.

Μετά την εισήγηση του Γ. Μανιάτη υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση με τους πολίτες της Κορινθίας, όπου εκφράστηκε η αισιοδοξία της κοινωνίας για ένα εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Παναγιώτης Νίκας για όλους και όλα

Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα σε δημοσιογράφους της Μεσσηνίας, ο νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε στις εντυπώσεις του από τις συνεδριάσεις: – της 5ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος» 2014-2020 και Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. – του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μίλησε, επίσης, για τον κακό σχεδιασμό της απερχόμενης περιφερειακής […]

Την Μεγάλη Εβδομάδα η βοήθεια της Π.Ε.Αργολίδας σε οικονομικά αδύνατες οικογένειες

Ξεκινά την Μεγάλη Δευτέρα 13 Απριλίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων για την υποστήριξη 1.411 οικονομικά αδύνατων οικογενειών εν όψει του Πάσχα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) στο νομό. Τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, είναι νωπά […]

Follow by Email