40 °C Argos, GR
5 Αυγούστου 2021

Γ. Μανιάτης από τα Χανιά: «Να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για αποκατάσταση των ζημιών»

Οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων είναι πολύ μεγάλες, τόσο στις βασικές υποδομές, όσο και στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις. Σε ορισμένες δε περιοχές υπάρχουν ζημιές και σε κατοικίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, και ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ενημέρωσαν αναλυτικά το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής για το μέγεθος των καταστροφών και ζήτησαν τη στήριξή του.

Ύστερα από αναλυτική συζήτηση, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής –που αποτελούνταν από τους Γιάννη Μανιάτη, Υπεύθυνο του Τομέα Υποδομών και Δικτύων, Βασίλη Κεγκέρογλου, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλη Έξαρχο, Διευθυντή Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρώην Διοικητή ΕΛΓΑ, Γιάννη Οικονομίδη, Γραμματέα Τομέα πολιτικής Υποδομών και Μεταφορών Κινήματος Αλλαγής, Ιπποκράτη Μανουδάκη, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής, Χρύσα Χαριτάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής Χανίων, και τους υποψήφιους βουλευτές Κινήματος Αλλαγής Χανίων Γιώργο Πολιτάκη και Γιάννη Μαργαρώνη – δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα παρακάτω :

1) Την άμεση έκδοση ΚΥΑ κήρυξης της περιοχής σε έκτακτη ανάγκη που θα διευκολύνει και θα επιταχύνει τις διαδικασίες σε ότι αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής των ενισχύσεων στους πληγέντες από πλημμύρες κατ’αναλογία παρόμοιων περιπτώσεων.

2) Την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που θα εξασφαλίσει ασφαλή μετακίνηση στο οδικό δίκτυο όλων των κατηγοριών.

3) Την ενίσχυση της Περιφέρειας και των Δήμων σε πόρους και ανθρώπινο τεχνικό δυναμικό ώστε να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες εκπόνησης των αναγκαίων μελετών και η κατασκευή των έργων. Το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να αξιοποιήσει το μελετητικό απόθεμα ανάλογων τεχνικών κατασκευών που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο μεγάλων έργων αυτοκινητοδρόμων ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος και το κόστος εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών.

4) Την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων φορολογουμένων, επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών.

5) Την άμεση χρηματοδότηση των Δήμων για την καταβολή του εφάπαξ πρώτου βοηθήματος και της οικοσκευής, όπως και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την καταβολή των αποζημιώσεων για το σύνολο των ζημιών σε κατοικίες κι επιχειρήσεις.

6) Την άμεση ενεργοποίηση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών στη φυτική παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο και τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, και για την επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων στους πληγέντες γεωργούς και κτηνοτρόφους.

Περισσότερα Άρθρα

Μέγαρα: Άνδρας εισέβαλε σε σπίτι και πυροβόλησε ζευγάρι μπροστά στα μάτια των παιδιών τους – Νεκρός 48χρονος

Θρίλερ με έναν νεκρό και μία γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη στην περιοχή των Μεγάρων. Ένας άνδρας εισέβαλε στο σπίτι που κατοικούσε ένα ζευγάρι  και πυροβόλησε εναντίον τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στόχευσε τα θύματά του στα γεννητικά όργανα. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτώσει τον […]

Δ. Καμπουράκης : Θα τα καταφέρω ή θα με γυρίσουν πίσω;

Φεύγω για διακοπές μετά φόβου Θεού. Κατά την 35ετή σχεδόν δημοσιογραφική μου θητεία, ουκ ολίγες είναι οι φορές που ένα τηλεφώνημα του διευθυντή με γύρισε πίσω Αυγουστιάτικα. Εκλογές, εθνικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές, όλα μέσα στο κατακαλόκαιρο συμβαίνουν. Από το «δόξα τον Θεό πάω να βουτήξω» βρισκόμουν στο «Παναγία βόηθα να προλάβω το καράβι της επιστροφής […]

Follow by Email