16 °C Argos, GR
27 Νοεμβρίου 2021

Δήλωση του Θανάση Πετράκου: Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 

Είναι γνωστό ότι  πάντοτε η  μισή αλήθεια είναι ψέμα διότι επιδιώκει την απόκρυψη βασικών παραμέτρων του  θέματος με σκοπό  να παραπληροφορήσει τους πολίτες. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.  Π.  Νίκας αμέσως  μετά τη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού την Παρασκευή 13  Αυγούστου στη Τρίπολη για το πώς θα γίνει η  όδευση του δρόμου Τζάνε – Καλαμάκι ώστε να μην καταστραφεί  η Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού με δεδομένη την ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ και την μετέπειτα δεύτερη  έκθεση αυτοψίας η οποία επιβεβαίωσε την ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ ότι πρέπει ο δρόμος να περάσει από τα αρχαία με τούνελ , ξεκαθάρισε στον κ. Νίκα ότι αυτή είναι η τελική απόφαση του Υπουργείου. Συνεπώς  η ακατανόητη   εμμονή και επιμονή του κ. Νίκα να περάσει ο δρόμος καταστρέφοντας ένα μεγάλο μέρος της Αρχαίας Κορώνης ευτυχώς δεν έγινε δεκτή από το Υπουργείο και το ΚΑΣ. Συνεπώς ο  κ. Νίκας υπέστη σοβαρή  πολιτική ήττα και δικαιώθηκε η  παράταξη  μας  η οποία από την πρώτη στιγμή τόνισε ότι και ο δρόμος πρέπει  να  ολοκληρωθεί  και η Αρχαία Κορώνη να μην καταστραφεί.

Μετά από αυτή την πολιτική «σφαλιάρα» ο  κ. Νίκας κατέφυγε στην προσφιλή του μέθοδο της παραπληροφόρησης και της μισής αλήθειας .

Δήλωσε στα ΜΜΕ ότι : «Διαλύεται οριστικά η εργολαβία στον οδικό άξονα Τζάνε – Καλαμάκι μετά την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ αναφορικά με τον τρόπο παράκαμψης των αρχαιοτήτων στην περιοχή του Πεταλιδίου. Τα υπόλοιπα δύο τμήματα του εν λόγω δρόμου έχουν ολοκληρωθεί -με διαγράμμιση και ηλεκτροφωτισμό- και πλέον θα γίνει προσπάθεια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου το έργο να θεωρηθεί λειτουργικό, μετά από παρεμβάσεις που θα γίνουν άμεσα μέσα στο Πεταλίδι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης…»

  1. Ο κ. Νίκας λέει συνειδητό ψέμα. Τα υπόλοιπα δυο τμήματα του εν λόγω δρόμου δεν έχουν ολοκληρωθεί παρότι έχουν περάσει δυο χρόνια από την ανάληψη της Διοίκησης της Περιφέρειας από τον κ. Νίκα . Ο εργολάβος συνεχίζει να κοροϊδεύει και ο κ. Νίκας τον ανέχεται όπως έκανε πριν και ο κ. Τατούλης. Η ανακοίνωση μάλιστα από τον κ. Νίκα ότι έχουν ολοκληρωθεί τα δυο τμήματα είναι μείζον πολιτικό θέμα διότι απαλλάσσει τον εργολάβο από την ολοκλήρωση των δυο αυτών εύκολων τμημάτων
  2. Ο κ. Νίκας λέει τη μισή αλήθεια διότι  η  είδηση δεν  είναι   ότι «Διαλύεται οριστικά η εργολαβία στον οδικό άξονα Τζάνε – Καλαμάκι μετά την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ..» διότι αυτό ήταν δεδομένο από το Μάρτιο. Η είδηση είναι  ότι το Υπουργείο απέρριψε την ένσταση του κ. Νίκα κατά της απόφασης του ΚΑΣ και επιμένει και ορθά κατά τη γνώμη μου, να περάσει ο δρόμος  με τρόπο  που να μην καταστραφούν τα αρχαία.
  3. Ο κ.  Νίκας «ανέκρουσε πρύμνα» και σταμάτησε να κινδυνολογεί ότι αν δε  γίνει όπως θέλει αυτός και ο Τατούλης τότε θα χρειαστεί να επιστρέψουμε 40 εκ. στην Ε.Ε.
  4. Ο κ. Νίκας  δεν είπε όμως  κουβέντα για την ανάγκη διεκδίκησης  του κόστους της σήραγγας  από την κυβέρνηση   και αυτό είναι ύποπτο ότι   την ολοκλήρωση του δρόμου την παραπέμπει στις καλένδες.

Εμείς είμαστε εδώ και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό . Θα φέρουμε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα απαιτήσουμε δεσμεύσεις  να ολοκληρωθούν τα τμήματα Α και Γ  αλλά  και η παράκαμψη του Πεταλιδίου και η ανάδειξη της Αρχαίας Κορώνης 

 

 Ο  Θανάσης Πετράκος είναι  Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου  Επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου»

Περισσότερα Άρθρα

Τρίπολη: Συγκίνηση, δέος και υπερηφάνεια προκάλεσε η “Επιθυμία Ελευθερίας”

“Επιθυμία Ελευθερίας” ήταν ο τίτλος της 18λεπτης οπτικοποιημένης αφήγησης της Ελληνική Επανάστασης του 1821. Το δρώμενο παρουσιάστηκε στις προσόψεις κτιρίων σε 18 πόλεις της χώρας. Θα παρουσιαστεί και την Κυριακή από τις 20.30 έως τις 23.30 ανά μισή ώρα. Η επιλογή των περιοχών και των κτισμάτων από την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι πόλεις […]

Follow by Email