6 °C Argos, GR
2 Μαρτίου 2021

Δήλωση του Νίκου Γόντικα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για  αυστηρότερο lockdown  από τις 6 π.μ. αύριο Πέμπτη 14 Γενάρη και μέχρι τις 18 Γενάρη στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και στο δήμο Σπάρτης,  δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία.

Η κυβέρνηση, παρ΄ ότι από την αρχή της πανδημίας με έμφαση θέταμε το ζήτημα  της λήψης ουσιαστικών μέτρων πρόληψης από τη μια και θωράκισης του συστήματος υγείας από την άλλη,  επέμενε προκειμένου να καλύψει τις δικές της ευθύνες στη λογική της ατομικής ευθύνης.

Και πρόσφατα τα συνδικάτα έθεταν το ζήτημα του κινδύνου να ξεφύγει η κατάσταση τόσο στην Αργολίδα όσο και στη Λακωνία  αλλά και γενικότερα στην περιφέρεια, αφού δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο που να στοχεύει στον περιορισμό του κινδύνου σε χώρους δουλειάς, (συσκευαστήρια, ιχθυοτροφεία κλπ), ή σε δομές που  χρειάζονται αυξημένη φροντίδα όπως δομές φιλοξενίας προσφύγων, καταυλισμούς ΡΟΜΆ, προνοιακά ιδρύματα κλπ,. Όσο δε για την ενίσχυση  των δομών υγείας όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν αλλά στον προϋπολογισμό του 2021 πετσοκόβονται και άλλο οι ήδη κουτσουρεμένες δαπάνες ιδιαίτερα για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ευθύνες έχουν και οι δημοτικές και περιφερειακή αρχές γιατί  όχι μόνο δεν διεκδίκησαν τέτοια μέτρα αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση και ωραιοποιούν  την κατάσταση.

Επειδή δεν φτάνει το  lockdown πέντε ημερών όσο σκληρό και να είναι, καλούμε έστω και τώρα  την κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

  • Να στελεχωθούν πλήρως με μόνιμο προσωπικό και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό τα Νοσοκομεία και οι δομές Υγείας της περιφέρειας. Να λειτουργήσει κάθε δομή Υγείας για την απαραίτητη διενέργεια τεστ και εμβολιασμών σε όλο τον πληθυσμό.
  • Να παρθούν με κρατική ευθύνη όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, καταυλισμούς ΡΟΜΑ, προνοιακά ιδρύματα κλπ .
  • Να στελεχωθούν πλήρως τα αρμόδια τμήματα της Τεχνικής Επιθεώρησης, ώστε να πυκνώσουν οι αυστηροί έλεγχοι στους μεγάλους χώρους δουλειάς.
  • Λειτουργία των σχολικών μονάδων με 15μελή τμήματα, δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, τακτικές απολυμάνσεις.
  • Ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που τίθενται εκτός εργασίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους,  τις λαϊκές  οικογένειες,  να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για την προάσπιση της υγείας του λαού.

ΤΡΊΠΟΛΗ  13-1-2021

Περισσότερα Άρθρα

Μεσσηνία: Σκότωσε τον άνδρα της ρίχνοντάς του καυτό νερό και χτυπώντας τον με τον πλάστη

Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Καλαμάτας άφησε ο 73χρονος άνδρας που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα και βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τα χέρια της 68χρονης συζύγου του. Το ζευγάρι καυγάδισε άγρια στο σπίτι του στην Σκάλα Οιχαλίας Μεσηνίας. Κάποια στιγμή ο καυγάς ανάμεσα στο ηλικιωμένο ζευγάρι ξέφυγε από κάθε όριο. Η γυναίκα, άγνωστο κάτω […]

Βόλτα στον κόσμο του κορονοϊού

Γερμανία: Συνολικά 801.327 κρούσματα και 12.547 θάνατοι – Προς επιβολή πιο αυστηρών περιορισμών Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 10.824 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 801.327, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι […]

Follow by Email