19 °C Argos, GR
13 Απρίλιος 2021

Δήμος Επιδαύρου: Σε νέο κτίριο η ΔΕΥΑΕΠ

«Μεγάλη μέρα σήμερα για την Δ.Ε.Υ.Α. και τον Δήμο Επιδαύρου! Επιτέλους η ΔΕΥΑΕΠ μπόρεσε να μετακομίσει σε νέο κτίριο, σε κεντρικό σημείο του Λυγουριού, με τους χώρους που χρειάζεται, ιδιαίτερα λόγω κορονοϊού, αλλά και με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή μιας σύγχρονης υγιούς επιχείρησης προς όφελος των δημοτών – καταναλωτών.

Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου μόνο τυχαία δεν ήταν!
Από τη μια έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη στέγη για το προσωπικό μας και από την άλλη έπρεπε να διασφαλιστεί η αμεσότητα στην πρόσβαση των δημοτών μας!
Ένας ακόμα κυρίαρχος λόγος ήταν ότι έπρεπε να τονωθεί η “ενδεκάτη”, η άλλοτε κραταιά εμπορική και πολύβουη διασταύρωση του Λυγουριού, που τα τελευταία χρόνια είχε αφεθεί στη μοίρα της.
Δεν θα μπορούσαν όμως να γίνουν όλα αυτά, αν η επιχείρηση δεν είχε μπει σε πραγματική τροχιά εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Μερικά ενδεικτικά νούμερα:
Παραλάβαμε ταμείο 3.500€ (σημείωση ότι το προσωπικό στοιχίζει περίπου 7.000€ το μηνα). Στο τέλος του 2019 είχαμε 55.000€ και σήμερα στο ταμείο μας έχουμε πάνω από 200.000€, κάνοντας ήδη πολλά έργα που βάλτωναν όλα αυτά τα χρόνια.
 
Οι απαιτήσεις από καταναλωτές ήταν κοντά στο 1.500.000€ ενώ τώρα τις έχουμε μειώσει κατά 300.000€ (μέσα σε ένα χρόνο!).
Τα έσοδα από 980.000€ έχουν φτάσει στο 1.200.000€.
Φόροι και εισφορές έχουν ρυθμιστεί και χρωστάμε κοντά στις 80.000€ μόνο.

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις που παραλάβαμε από προηγούμενα έτη ήταν κοντά στις 500.000 € και καλύφθηκαν τιμολόγια προμηθευτών και δικαστικές αποφάσεις οφειλών περίπου 350.000€!

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. με το ρυθμό που είχε έμπαινε μέσα 200.000€ το χρόνο, ενώ τώρα βγάζει κέρδος πάνω από 200.000€.
Καλό είναι λοιπόν οι υπερευαίσθητοι για το δημόσιο χρήμα, που το μόνο που λένε είναι γιατί αλλάξαμε κτίριο και πληρώνουμε κάτι παραπάνω, να αναλογιστούν γιατί τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να αλλάξουν ούτε καρέκλα και που πήγαιναν τα λεφτά των καταναλωτών!
Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. Γιώργο Παύλου που έδωσε άλλη πνοή στην επιχείρηση, ακολουθώντας πίστα τον προεκλογικό σχεδιασμό μας, αλλά και στο Δ.Σ. που δουλεύει ακατάπαυστα και στηρίζει τις προσπάθειες όλων μας.
Τέλος συγχαρητήρια στο προσωπικό της επιχείρησης που άλλαξε την εικόνα της τόσο γρήγορα και τόσο δυναμικά. Ο χώρος αυτός σας αξίζει! Ανήκει πρώτα σε εσάς και μετά σε όλους τους καταναλωτές!
Τα καλύτερα έρχονται!
Όλοι μαζί μπορούμε και πάμε μπροστά!
Καλή αρχή!!
Υ.γ. Το ενοίκιο είναι 500€ το μήνα, για ένα κτίριο σε υπεράριστη κατάσταση, με αρκετό εξοπλισμό και οποίες αλλαγές έγιναν, έγιναν με έξοδα των ιδιοκτητών!»
Τάσος Χρόνης
Δημαρχος Επιδαύρου

Περισσότερα Άρθρα

3 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας εάν κόψετε τη ζάχαρη

Η ζάχαρη αποτελεί πλέον τον βασικό εχθρό της υγιεινής διατροφής, καθώς υπάρχει σχεδόν σε όλες τις τροφές. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δύσκολα μπορεί κάποιος να την βγάλει τελείως από τη διατροφή του. Για όσους το καταφέρνουν ωστόσο, τα οφέλη είναι εντυπωσιακά και εκδηλώνονται σχεδόν αμέσως! Δείτε τρία πράγματα που θα σας συμβούν αν […]

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Αργολίδας για το ΕΣΠΑ

Το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Εταίρο του  Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. , διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας, οδός Κορίνθου 23 στο Άργος , ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία […]

Follow by Email