26 °C Argos, GR
17 Ιουνίου 2021

Δήμος Ναυπλιέων – Γεώργιος Γεωργής: Ζωντανή διαδικτυακή ομιλία του Καθηγητή Ιστορίας

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου 2021, στις  19:30, στο πλαίσιο των εορτασμών της Εθνικής Επετείου από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, ο Δήμος Ναυπλιέων διοργανώνει ζωντανή διαδικτυακή ομιλία του Καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, Πρώην Πρέσβη Κυπριακής Δημοκρατίας Γεώργιου Γεωργή με θέμα  «Τα Ελευθέρια του Ναυπλίου – Η δημιουργία μιας Πρωτεύουσας».

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Καθηγητής Στέλιος Περράκης, Κοσμήτορας Νομικής Σχολής Νεάπολις Πάφου, Συντονιστής Εφορείας Τιμής ”Ναύπλιο 2021”,Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, Πρώην Πρέσβης – Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Η ομιλία επικεντρώνεται στην ιστορική και πολιτική σημασία του Ναυπλίου στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Εξιστορεί τις διαδοχικές πολιορκίες της πόλης, σημαντικής για τον έλεγχο του Μοριά, αφού αποτελούσε την Πύλη προς το Αιγαίο. Η πτώση του Ναυπλίου αποτέλεσε μεγάλη παράλληλη επιτυχία με την άλωση της Τριπολιτσάς. Εκατό περίπου χρόνια μετά την μετακίνηση της πρωτεύουσας της Πελοποννήσου από τα παράλια στο εσωτερικό, το Ναύπλιο ξανακέρδιζε την επίζηλη πρωτεύουσα θέση του και για μια δεκαετία υπήρξε το κέντρο των επαναστατικών εξελίξεων.

Την ομιλία του Καθηγητή Γεώργιου Γεωργή θα μπορέσετε να την παρακολουθήσετε ζωντανά από την επίσημη σελίδα του Δήμου Ναυπλιέων στο Facebook ( ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ) και αργότερα από το επίσημο κανάλι στο youtube ( ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ youtube ).

 

Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή

 

Ο Γιώργος Γεωργής είναι Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και Διευθυντής των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ιστορίας του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου. Απόφοιτος του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου, Πτυχιούχος και Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Επισκέπτης διδακτορικός ερευνητής στο King’sCollege του Λονδίνου με υποτροφία του Ιδρύματος Λεβέντη.

Δίδαξε Νεότερη Ελληνική Ιστορία για μια δεκαπενταετία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Διετέλεσε για πολλά χρόνια Μορφωτικός Ακόλουθος και Διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου στην Αθήνα. Από το 2005 ως το 2010 υπηρέτησε ως Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα με παράλληλη διαπίστευση στη Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία.

Είναι Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νεάπολης και αντεπιστέλλον μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων. Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, του Ιδρύματος Πιερίδη και άλλων οργανισμών.

Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας, με Εύφημη Μνεία της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών και με το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ιταλία – Κορονοϊός: 619 νεκροί το τελευταίο 24ωρο, ξεπέρασαν τους 19.000 συνολικά

Η μάχη της Ιταλίας με τον κορονοϊό συνεχίζεται, όπως και η καταμέτρηση νεκρών και νέων κρουσμάτων. Τα στοιχεία καθημερινά δείχνουν ότι τα χειρότερα μάλλον έχουν περάσει για τη γειτονική χώρα, αφού δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχει πέσει -σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες- ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται καθημερινά, αλλά και το […]

«Ασπίδα» στον κορονοϊό για τους ξένους καταναλωτές τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά – Ρεκόρ εξαγωγών

Ρεκόρ εξαγωγών καταγράφουν τα νωπά φρούτα και λαχανικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τους εξαγωγείς, οι οποίοι ωστόσο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους ελεγκτικούς μηχανισμούς για ποιοτικό και υγειονομικό έλεγχο των εξαγομένων προϊόντων μας προς αποφυγήν δυσφήμησής τους. Οπως επισημαίνει ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και […]

Follow by Email