12 °C Argos, GR
27 Οκτωβρίου 2021

Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα , που θα “ρίξει” το χρήμα ο Μητσοτάκης ;

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην εβδομαδιαία εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι ίδια με τη στάση απέναντι στη φωτιά: να μη στέκεσαι ούτε πολύ κοντά, για να μην καείς, ούτε πολύ μακριά για να μην ξεπαγιάσεις.

Διογένης, 410-323 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος

 

 

Δεν έχω τις γνώσεις και δεν μπορώ να κάνω οικονομική ανάλυση όμως ως μέλος αυτής της κοινωνίας έχω προβληματιστεί ιδιαίτερα για το τι ακολουθεί και βέβαια είναι κάτι που με απασχολεί και σε προσωπικό επίπεδο.

Οι τιμές των αγαθών έχουν πάρει την ανιούσα και μάλιστα σε μεγέθη που είναι αβάστακτα, αυτοί που θα πιεστούν από τις κατακόρυφες αυξήσεις θα είναι και πάλι η μεσαία τάξη όση έχει απομείνει και οι οικονομικά ασθενέστεροι.

Λόγω λοιπόν αυτού του γεγονότος ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει πως θα διοχετεύσει το πακέτο στήριξης προς τους πολίτες. Θα πάρει μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την επιδότηση θέσεων εργασίας ή θα δώσει αυξήσεις σε επιδόματα ,συντάξεις και μισθούς;

Η πρώτη λύση θα αποδώσει μακροπρόθεσμα αλλά πιο αποτελεσματικά, ενώ η δεύτερη λειτουργεί άμεσα αλλά χωρίς προοπτική για το μέλλον, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης , αλλά σίγουρα ανακουφίζει τα χαμηλά οικονομικά στρώματα . Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαν να γίνουν παράλληλα και τα δυο, όμως δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα, ξέρω πως οι περισσότεροι έχετε ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς για το τι θα γίνει.

Δυστυχώς δεν έχω απάντηση και άλλωστε δεν είναι ο ρόλος μου να έχω απαντήσεις, τις απαντήσεις πρέπει να τις έχουν οι κατέχοντες την εξουσία, εγώ απλά επισημαίνω τα προβλήματα των πολιτών.

Ελπίζω όμως η Ελληνική κυβέρνηση να έχει τις απαντήσεις και να βρει το σωστό τρόπο προκειμένου να μην δούμε σκηνές 2010 στους δρόμους με πολίτες να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων προκειμένου να βρουν τροφή.

Περισσότερα Άρθρα

Με 13 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου

Με 13 θέματα θα συνεδριάσει την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΠΕ Αργολίδας το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου. Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ:  Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. 1ο ΘΕΜΑ Περί ορισμού μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία « Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού […]

Τραγούδια του χθες και του σήμερα ακούστηκαν χθες στο Άργος

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εχθές το βράδυ, δεν εμπόδισαν τον κόσμο να καθίσει στην πλατεία του Άργους, δίπλα στο ποταμάκι και να τραγουδήσει μαζί με τον Χάρη Άνθη και την Μαρία Μιχαήλ γνωστά τραγούδια του χθες και του σήμερα. Μαζί τους ήταν ο Νίκος Μοντζέλης (μπουζούκι, φωνή), ο Βασίλης Διαμαντής (κλαρίνο) και ο Χρήστος Ρουπακιάς […]

Follow by Email