22 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2021

Δημήτρης Καμπουράκης: Η ΣΥΡΙΖΑϊκή προαιρετική υποχρεωτικότητα

«Είμαστε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε υγειονομικούς ή γηροκομεία, αλλά δεν συζητάμε ούτε για απολύσεις, ούτε για αναστολή εργασίας.» Τάδε έφη Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Κι επειδή προφανώς ο δημοσιογράφος που του ‘παιρνε την συνέντευξη θα έμεινε κατάπληκτος, συμπλήρωσε. «Άλλο να υποχρεώνεται κάποιος ανεμβολίαστος να προσέρχεται νωρίτερα στην εργασία του για να κάνει τεστ κι άλλο οι απολύσεις.» (Πάει η αναστολή, χάθηκε.)

Για προσπαθήστε να βγάλετε άκρη, αναγνώστες μου. Για βάλτε τα λόγια του εκπροσώπου σε μια σειρά και αναλύστε το βάθος και το πλάτος της σκέψης του, μήπως στην συνέχεια καταφέρετε να εκμαιεύστε μέσα απ’ αυτό το τουρλουμπούκι την ουσία των προτάσεων της αντιπολίτευσης Υπενθυμίζω ότι ήδη 20.000 κρούσματα μας κρούουν την θύρα. Κάντε την προσπάθεια σας κι όταν τα καταφέρετε, ελάτε να σας κάνω δώρο εγώ την σακοράφα με την οποία θα μου τρυπήσετε την μύτη.

Είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο ΣΥΡΙΖΑ το λοιπόν, τουλάχιστον σε δυο κατηγορίες. Σε υγεία και πρόνοια, δημόσια και ιδιωτική. Μπράβο, εύγε, επιτέλους το είπαν. Αλλά δίχως κυρώσεις. Απολύσεις δεν θέλουν (ούτε η κυβέρνηση), αναστολή εργασίας δεν θέλουν. Άρα οι ανεμβολίαστοι θα εργάζονται κανονικά, μέσα σε δομές στις οποίες ο εμβολιασμός είναι εκ του νόμου υποχρεωτικός. Εκτός αν έχουν κατά νου κάποια άλλη κύρωση, που δεν μας την λένε.

Συγνώμη, υπάρχει πουθενά στον κόσμο νόμος, η παραβίαση του οποίου δεν επιφέρει κυρώσεις; Να ξέρω. Διότι αν υπάρχει, πολύ θα θελα να δραστηριοποιούμαι σ’ έναν τέτοιο τομέα. Να έχω το ελεύθερο να τον παραβιάζω δίχως να τρέχει κάστανο. Να κάνω ό,τι μου καπνίσει, δίχως η υπηρεσία να δύναται να μου πει ή να μου κάνει κάτι. Θα μ’ άρεσε πολύ να ισχύει αυτό για το οκτάωρο που δουλεύω, ας πούμε. Να είναι υποχρεωτικές οι οκτώ ώρες εργασίας, αλλά αν εγώ δουλέψω πέντε να μην έχω την παραμικρή όχληση ή κύρωση.

Το μυστικό όμως είναι στην επεξήγηση Ηλιόπουλου. «Άλλο να υποχρεώνεται να προσέρχεται νωρίτερα για τεστ κι άλλο η απόλυση». Διότι οι μάγκες, αφού βάζουν έναν τίτλο ψηλά-ψηλά «δεχόμαστε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κάποιες κατηγορίες», από κάτω εξηγούν ότι «υποχρεωτικό» δεν θεωρούν τον εμβολιασμό, αλλά το τεστ πριν την προσέλευση στην εργασία. Αυτό που γίνεται δηλαδή και σήμερα.

Κοντολογίς, μας δουλεύουν όλους ψιλό γαζί, κλείνοντας το ένα μάτι στους λογικούς ανθρώπους και το άλλο μάτι στους αρνητές. Ναι, αλλά και με τα δυο μάτια κλειστά, πάνε ντουγρού να τρακάρουν με την κολώνα, οι ανοιχτομάτηδες της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει για υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά για προαιρετικά υποχρεωτικό που θα εξαντλείται στην υποχρέωση για τεστ πριν την είσοδο του εργαζόμενου σ’ ένα νοσοκομείο ή γηροκομείο. Ο αιώνιος ΣΥΡΙΖΑ, ο σε δύο βάρκες μονίμως ακροβατών.

Και συγνώμη, αν κάποιος αρνηθεί και το τεστ αυτής της προαιρετικής υποχρεωτικότητας, θα έχει κάποια κύρωση ή μπα; Μήπως θα βρούμε και γι αυτόν κάποια άλλη φόρμουλα παράκαμψης και διευκόλυνσης του, καθότι οι κυρώσεις είναι καταστολή και ακροδεξιά αντίληψη; Ρωτώ εγώ τώρα…

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Παναγιώτης Νίκας: Συσπειρώνει τους Πελοποννήσιους και οδεύει προς την τελική επικράτηση

Ο επί 13 χρόνια δήμαρχος Καλαμάτας, έχοντας το χρίσμα και την αμέριστη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικώς (θα μεταβεί την Παρασκευή στο Άργος), μονομαχεί στον δεύτερο γύρο με τον νυν περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, ο όποιος κατέβηκε στις εκλογές ως ανεξάρτητος με την στήριξη του Πάνου Καμμένου. Ο κ. Νίκας, με […]

Κανονικά η κυκλοφορία στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Αργολίδας – Αλυσίδες σε Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία

Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, στο οδικό δίκτυο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ανά Διεύθυνση Αστυνομίας ως ακολούθως: Α. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: – Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Β. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Έχει διακοπεί: -Από το 20ο χλμ έως […]

Follow by Email