22 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2021

Δημήτρης Καμπουράκης: Όλα «νοσηρά», πλην του κορονοϊού

Διαφωνεί με τον βούρδουλα και τις απειλές ο Αλέξης. Το είπε στην Θεσσαλονίκη, μπροστά στο λιγοστό πλην αποφασισμένο κοινό του. Ταυτίζομαι απολύτως μαζί του. Μόλις δω χωροφύλακα να οδηγεί άνθρωπο στο εμβολιαστικό κέντρο δέρνοντας τον με τον βούρδουλα, πρώτος θα στήσω οδόφραγμα. Κι αν δω φαντάρο να σηκώνει όπλο και να απειλεί με εκτέλεση όποιον αρνείται να τρυπηθεί στο μπράτσο, κατ’ ευθείαν θα επαναστατήσω. Το σωστό να λέγεται.

Βεβαίως, η συνέχεια του συλλογισμού του ένα προβληματάκι, αν πάμε με τις «αρχές της λογικής» του Παπανούτσου που διδασκόμασταν στα μικράτα μας. Καθότι διαφωνεί με τις απειλές και τον βούρδουλα, διαφωνεί και με τα κίνητρα. Το voucher των 150 ευρώ στους νεαρούς ας πούμε, είναι «νοσηρό» φαινόμενο. Και οι διευκολύνσεις εισόδου των εμβολιασμένων παντού, είναι «διχαστικό» φαινόμενο.

Μα τότε, δίχως πίεση στους ανεμβολίαστους και δίχως διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους, πώς διάολο θα προχωρήσει το πρόγραμμα που ο Αλέξης (θεωρητικώς) θεωρεί σωστό; «Με την πειθώ και με την ενημέρωση» απάντησε από την Θεσσαλονίκη. Εντάξει, αλλά όταν η κυβέρνηση χρηματοδοτεί διαφημιστικές καμπάνιες υπέρ του εμβολιασμού στα μέσα ενημέρωσης, το ονομάζει κι αυτό «νοσηρό» φαινόμενο.

Οπότε που οδηγούμεθα κατά την Αλέξιο λογική; Πώς στο καλό θα πεισθεί ο κόσμος να πάει να εμβολιαστεί; Με αφίσες στους στύλους της ΔΕΗ ή με ντουντούκες, σαν τον παλιό καλό καιρό; (Ειρήσθω εν παρόδω, άκουσα μετά από πολλά χρόνια ντουντούκα πάνω σε αυτοκίνητο να τριγυρίζει στα δρομάκια και με την ένταση στο τέρμα να διαφημίζει μια ομιλία του… Τζανακόπουλου στη Νέα Σμύρνη. Πλάκα θα είχε, αν δεν ήταν τρεις η ώρα το μεσημέρι που κάποιοι κοιμούνται, Ιούλιο μήνα με καύσωνα…).

Για να μην τον αδικώ βέβαια τον Αλέξη, είπε ότι σ’ αυτή την εκστρατεία πειθούς (χωρίς βούρδουλες και διχασμούς) πρέπει να υπάρξει επιστράτευση του επιστημονικού προσωπικού. Ε τότε, αν θέλει πραγματικά να συμβάλλει, ας καλέσει στο γραφείο του τον Τσιόδρα, την Παπαευαγγέλου και τον Μαγιορκίνη, σε μια συμβολική κίνηση εμπιστοσύνης στις επιστημονικές τους γνώσεις και στις αποφάσεις τους. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τουλάχιστον μετά από μια τέτοια κίνηση θα σταματήσουν να τους ξεσκίζουν καθημερινά τα τρολς της Κουμουνδούρου. Εκτός κι αν ο Αλέξης εννοεί επιστράτευση κάποιας άλλης αόριστης και αόρατης επιστημονικής κοινότητας, μακριά απ’ αυτή που έχει σήμερα η χώρα. Να μας το διευκρινίσει παρακαλώ, να ξέρουμε πού πατάμε. Εν ανάγκη, ας βάλει τον Πολάκη να μας πει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν κατακλείδι και έχοντας διαβάσει ολόκληρη την ομιλία Τσίπρα στη Δυτική (sic) Θεσσαλονίκη, ένα πράγμα κατάλαβα. Κατά την άποψη του, όλα σ’ αυτή την χώρα είναι «νοσηρά» και χρήζουν αντιμετώπισης, εκτός από ένα: τον κορονοϊό.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Το Επιμελητήριο Αργολίδας παρουσιάζει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Αργολίδας, αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εκπαίδευση, παρουσιάζει, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), και σε συνεργασία με τη 360U Better Skills – Better Business και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων είναι να προετοιμάσει στελέχη τα οποία, μετά […]

Χάλκινο μετάλλιο για τον Τριανταφύλλου, πρώτη ελληνική διάκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Ιδανική αρχή για την ελληνική αποστολή στην Παραολυμπιάδα της Ιαπωνίας! Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Β’ κατηγορία της ξιφασκίας, επικρατώντας στον μικρό τελικό του Γάλλου Βαλέ με 15–6· λίγο νωρίτερα, είχε νικήσει στη φάση των «16» τον Λευκορώσο Πράνεβιτς με 15–7  & στα προημιτελικά τον Πολωνό Πλούτα (νούμερο 2 στον κόσμο) με 15–13, ενώ είχε γνωρίσει την ήττα […]

Follow by Email