12 °C Argos, GR
27 Οκτωβρίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: Ενημέρωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας έκτακτα καιρικά φαινόμενα έως και το Σάββατο 16/10/2021.

Αναλυτικότερα, στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10/2021 και  αφού κορυφωθούν την Παρασκευή 15/10/2021, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το απόγευμα του Σαββάτου 16/10/2021.

Την Παρασκευή 14/10/2021 οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις, ενώ το Σάββατο 15/10/2021 θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.

Πέραν των συνεχών προσπαθειών του Δήμου μας για αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων (με βελτίωση υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων), παρακαλούνται και οι δημότες να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποφυγή και καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από καταιγίδες.

Παρακαλείται το κοινό όπως ελέγχει τα φρεάτια που βρίσκονται έξω από τις οικίες τους, έτσι ώστε να είναι καθαρά. Παράλληλα, το κοινό προτρέπεται να αποφεύγει τη ρίψη κλαδεμάτων και άχρηστων αντικειμένων ή/και οικοδομικών υλικών σε πεζοδρόμια, ανοιχτούς χώρους για να μην αυξηθεί ο κίνδυνος απόφραξης των σχαρών. Τα φρεάτια αποχέτευσης δεν πρέπει να καλύπτονται με οικοδομικά υλικά, πέτρες, κιβώτια,  ή μηχανήματα.

Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να λαμβάνονται επιπλέον μέτρα στις πιο ευάλωτες περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρα στο παρελθόν, ενώ συστήνεται στους ιδιοκτήτες υπογείων να προμηθευτούν αντλίες νερού και να προβούν σε συντήρηση των υφιστάμενων αντλιών.

Την ώρα της έντονης βροχόπτωσης είναι αδύνατον τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταποκρίνονται σε όλα τα περιστατικά για τα οποία τυχόν κληθούν και συνεπώς η βοήθεια και η συνεργασία των δημοτών θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της κατάστασης.

Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά  και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους δημότες.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ:

-ΜΗΝ μετακινήστε άσκοπα

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την παραμονή σας σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους ή σημεία πλησίον ρεμάτων και ακτών

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα

-ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση πλημμυρισμένων οδικών τμημάτων. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παρασυρθείτε

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να έχετε ανεβασμένες τις τέντες

-ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ τον καθαρισμό των οικιακών υδρορροών και φρεατίων με την απομάκρυνση κάθε πιθανού εμποδίου στην ομαλή ροή των υδάτων

-ΔΕΙΞΤΕ ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κολώνες ρεύματος. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων, μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΤΟΥΛΑΣ

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο Αργείος Γεώργιος Σχοινοχωρίτης προήχθη σε Αρεοπαγίτη 

Ο Αργείος Γεώργιος Σχοινοχωρίτης  από Πρόεδρος Εφετών προήχθη σε Αρεοπαγίτη. Ο συμμαθητής του και συγγενής του αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Σχοινοχωρίτης εκφράζει την περηφάνεια του και τα συγχαρητήριά του.   Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Πλούσιο πρόγραμμα στη «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2019»

Οι εκδηλώσεις της «ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑΣ» που διοργανώνει και φέτος ο Προοδευτικός Σύλλογος “Ο Παλαμήδης”, ο Σύλλογος Απανταχού Ναυπλιέων ” Ο Ναύπλιος”, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Λιμενική Αρχή Ναυπλίου καθιερώθηκαν ως θεσμός στην συνείδηση των Ναυπλιέων και των επισκεπτών της Αργολικής Πρωτεύουσας Η «ΝΑΥΤΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΑΔΑ 2019» αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για την πολιτιστική ζωή […]

Follow by Email