38 °C Argos, GR
1 Αυγούστου 2021

Διαμαρτυρίες των συνταξιούχων Αργολίδας

Τα ψέματα και οι μισές αλήθειες στη ζωή των συνταξιούχων

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισες.

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, το σωματείο μας εύχεται καλή δύναμη και υγεία, καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους τους συνταξιούχους.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για όλα εκείνα που σκόπιμα μας κρύβουν και διαστρεβλώνουν οι καλοθελητές.

Α) Εν μέσω πανδημίας, οι δαπάνες συνολικά για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι μειωμένες κατά 600 εκατομμύρια. Οι μεταβιβάσεις στον ΕΟΠΠΥ προβλέπονται μειωμένες κατά 50,6% και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μειωμένες κατά 39%.

Β) Η κυβέρνηση θεωρεί τους συνταξιούχους ως ΜΗ θιγόμενους από την οικονομική – υγειονομική κρίση και δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά ούτε και αυτά που νόμιμα δικαιούνται όλοι οι συνταξιούχοι. Την ίδια στιγμή πρόσφερε 120 εκατομμύρια ευρώ σε αεροπορικές εταιρείες και 24 δις ευρώ στους βιομήχανους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Όλοι οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με την αντασφαλιστική νομοθεσία, από το 2010 μέχρι το 2023 ΔΕ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ.

Στον αέρα είναι επίσης η επικουρική σύνταξη, γιατί όπως ο ΕΦΚΑ αποτέλεσε εργαλείο για την ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για όλους -με την εξίσωση φυσικά προς τα κάτω – στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα ιδιωτικοποίηση.

Το κονδύλι των επικουρικών συντάξεων είναι μειωμένο κατά 127 εκατομμύρια ευρώ για το 2021 σε σχέση με το 2020.

Ο στόχος της κυβέρνησης για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής θα στερήσει σημαντικά ποσά από τα έσοδα της επικουρικής γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές θα μπαίνουν σε ατομικούς λογαριασμούς τζογαρίσματος.

Γ) Στη νέα δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου επικαλέστηκαν στρατιωτικούς εξοπλισμούς, επιδόματα ψίχουλα, τη δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ και ισχυρίστηκαν προκλητικά ότι οι συνταξιούχοι δεν έχουν πληγεί από την πανδημία, ενώ ουσιαστικά απείλησαν ότι για τα έτσι κι αλλιώς κουτσουρεμένα αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα, θα πρέπει να ρευστοποιηθούν αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Υπενθυμίζεται ότι, ενώ οι δίκαιες διεκδικήσεις των συνταξιούχων αφορούν σε όλες τις περικοπές που επέβαλαν στις συντάξεις ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ από το 2012 μέχρι σήμερα, το ΣΤΕ, με τη λεγόμενη «πιλοτική δίκη» που προκάλεσε η κυβέρνηση ΝΔ και αξιοποιώντας τη «νομιμοποίηση» των περικοπών με το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 έως 11/5/2016.

Η κυβέρνηση ωστόσο, με τροπολογία κλοπή, επέβαλε άγριο «τσεκούρι» ακόμα και σε αυτά τα ήδη περιορισμένα αναδρομικά, αποφασίζοντας να επιστρέψει  μόνο 1,4 δις από τα 3,9 δις ευρώ που αντιστοιχούν στους συνταξιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ. Έτσι περίπου 1.300.000 χαμηλοσυνταξιούχοι με συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ ΔΕΝ παίρνουν ούτε 1 ευρώ.

Κάνουμε καθαρό σε όλους, ότι οι συνταξιούχοι δε θα σταματήσουν να διεκδικούν ό,τι με τη βία  μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, 13η και 14η σύνταξη, χηρεία, υγεία- φάρμακα, έκδοση συντάξεων κλπ.

Από τη μεριά μας θα κάνουμε ό,τι μας περνάει από το χέρι έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μαθαίνουν την αλήθεια.

Σας καλούμε να μείνετε υγιείς, ακολουθώντας τις συμβουλές των γιατρών της επιστημονικής κοινότητας, ώστε να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

e-mail: synt.ika.efka.argolida@gmail.com

Τηλ. Επικ.:6944806591,2752022089

 

Περισσότερα Άρθρα

Το μήνυμα πιλότου της ομάδας «Ζευς» για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες απηύθυνε πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. «Ελληνίδες, Έλληνες, όλοι μαζί ενωμένοι ας συνεχίσουμε να δίνουμε νόημα στις θυσίες των προγόνων μας. Τα 199 χρόνια από την Επανάσταση η Ελλάδα είχε πολλές ένδοξες στιγμές, αλλά […]

Το νόημα των Χριστουγέννων με λόγια και ύμνους στο Κουρτάκι

Mουσική εκδήλωση αγάπης διοργάνωσε απόψε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας Αγίου Αθανασίου στο Κουρτάκι. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις.  Τους εκκλησιαστικούς ύμνους έψαλλε ο Βυζαντινός χορός  “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους” με χοράρχη  τον Λαμπαδάριο  Ιωάννη Χαβιαρλή.   Προηγήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του ΙΣΚΕ  Αιδεσιμολογιώτατο π.Γεώργιο  Σελλή ,ο οποίος μίλησε […]

Follow by Email