10 °C Argos, GR
8 Δεκεμβρίου 2021

Δράση που υλοποιήθηκε από την 1η ΤΟΜΥ Άργους στο ΚΔΑΠ Νέας Κίου

Την Τετάρτη 20/03/2019 η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Άργους-Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), πραγματοποίησε την επόμενη δράση της στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου.

Το θέμα της εν λόγω δράσης ήταν «Ασφαλείς διαδρομές προς και από το σχολείο», η οποία εντάσσεται στο θεματικό άξονα «Πρόληψη Ατυχημάτων». Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αναγνώριση των παραγόντων κινδύνου και των συνεπειών τους, που σχετίζονται με την πρόκληση ατυχημάτων.

Έμφαση δόθηκε στην επιλογή της πεζοπορίας και της ποδηλασίας κατά τη μετάβαση από το σπίτι στο σχολείο και την επιστροφή από το σχολείο στο σπίτι, έναντι της χρήσης αυτοκινήτου ή μηχανής από τους γονείς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά και πολλές διαδρομές για την μετακίνηση των παιδιών προς και από το σχολείο και τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν είτε τη συντομότερη διαδρομή είτε τη μακρύτερη ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουν, τη διάθεση εξερεύνησης και κατά πόσο τους επιτρέπεται το τελευταίο ανάλογα με την ηλικία τους.

Η μετακίνησή τους με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα και πάντα με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού. Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας από τη μικρή ηλικία, ώστε να υιοθετήσουν κατάλληλη οδική και κοινωνική συμπεριφορά τόσο ως πεζοί όσο ως ποδηλάτες και αργότερα ως οδηγοί αυτοκινήτων κατά την ενήλικη ζωή τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση με τα πόδια ή με το ποδήλατο μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ενισχύει τις κοινωνικές σχέσεις των παιδιών και προάγει τη σωματική και την ψυχική τους υγεία.

Η διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου, παρουσίασαν στους μαθητές του ΚΔΑΠ Νέας Κίου με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για το μαθητικό πληθυσμό, σχετική εισήγηση. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τη μετακίνησή τους προς και από το σχολείο, τις δυνατότητες επιλογής διαφορετικής διαδρομής, καθώς και διαφορικού τρόπου μεταφοράς, εστιάζοντας πάντα στους πιθανούς κινδύνους και τους τρόπους ασφαλούς και υγιεινής μετακίνησης.

Για την επιτυχή έκβαση των δράσεων η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη, καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των δράσεων.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΣΠΥΡΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΕΑ’ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Ιατρικό συνέδριο στο Ναύπλιο

Μετά την επιτυχημένη Επιστημονική Εκδήλωση στο Άργος με θέμα τις Φλεγμονώδεις Παθήσεις του Εντέρου, ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας και η Εταιρεία Παθολογίας Ελλάδος συνδιοργανώνουν Συνέδριο και σας προσκαλούν με ιδιαίτερη χαρά στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στο Ναύπλιο. Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου θα προσφέρει την πληροφορία και τις γνώσεις που χρειάζεται ο ιατρικός […]

Ο καιρός σήμερα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 20-08-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά . Τοπικές βροχές το πρωί στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google […]

Follow by Email