19 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2020

Δ. Κωστούρος: Μονόδρομος για το δημοσίευμα του ΠΑΚΟΕ – Μας εκβιάζει και βγάζει το νερό ακατάλληλο λένε 25 Δήμαρχοι

Με μια λιτή δήλωση του ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε στην νομική πορεία που θα έχει η υπόθεση με τις αναλύσεις του ΠΑΚΟΕ των θαλάσσιων νερών σε παραλίες του Δήμου και πόσιμου νερού στο Ναύπλιο, όπου εμφανίζεται το πόσιμο νερό του Ναυπλίου ως ακατάλληλο και δυο σημεία σε παραλία του Ναυπλίου και στην παραλία της Ασίνης ως ακατάλληλα για κολύμβηση

Καταρχήν να εξηγήσουμε πως πρόκειται για έκθεση του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) η οποία σύμφωνα με το ΠΑΚΟΕ οι δειγματοληψίες που την αφορούν πραγματοποιήθηκαν ενάμιση μήνα πριν, δηλαδή στις 18 Ιουνίου 2020.

Στην έκθεση και τα σημεία που αφορούν το Ναύπλιο για τις θάλασσες γίνεται αναφορά για την παραλία στην Ασίνη ως ακατάλληλη και για δυο σημεία (τα προσδιορίζει περιγραφικά μέση, φοίνικες, άκρη, ναυαγοσώστης) στην παραλία Καραθώνας, τα οποία χαρακτηρίζει ως ακατάλληλα για κολύμβηση ενώ ένα τρίο σημείο στο οποίο μάλιστα το αναφέρει με το όνομα καταστήματος (!!!) το χαρακτηρίζει κατάλληλο για κολύμβηση στην ίδια παραλία.

Όσον αφορά το πόσιμο νερό του Ναυπλίου, η συγκεκριμένη έκθεση που διενεργήθηκε σύμφωνα πάντα με το ΠΑΚΟΕ την ίδια ημερομηνία 18/6/2020, το χαρακτηρίζει ακατάλληλο, χωρίς να αναφέρει το σημείο της δειγματοληψίας, χωρίς το απαραίτητο δελτίο ανάλυσης και ούτε την μεθοδολογία που χρησιμοποίησε. Επίσης η ίδια έκθεση αναφέρει ως ακατάλληλο το πόσιμο νερό στο Κιβέρι του Δήμου Άργους Μυκηνών, ακολουθώντας την ίδια πρακτική.

Για αυτή λοιπόν την έκθεση ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ανέφερε: “Δεν είναι η πρώτη φορά, έχει συμβεί και αλλού το θέμα με το ΠΑΚΟΕ. Από το δημοσίευμα καταλαβαίνετε το μονόδρομο που ανοίγεται.” ανέφερε ο κύριος Κωστούρος.

Σε πιο δημοσίευμα αναφέρεται ο Δήμαρχος Ναυπλιέων;

Πρόκειται για δημοσίευμα του psaxna.gr, στην Εύβοια και φέρει τίτλο “Το ΠΑΚΟΕ μας εκβιάζει και βγάζει το νερό ακατάλληλο λένε οι Δήμαρχοι (video)”

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

“Την στήριξη της ΠΕΔ Στερεάς ζητά ο Δήμαρχος Δελφών Θανάσης Παναγιωτόπουλος για το θέμα των μετρήσεων καταλληλότητας των υδάτων που δόθηκαν στην δημοσιότητα από το ΠΑΚΟΕ.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών πραγματοποιεί δειγματοληψίες τόσο του πόσιμου νερού αλλά και των ακτών κολύμβησης , τις οποίες οι δήμαρχοι στις περισσότερες των περιπτώσεων θεωρούν ψευδείς και συκοφαντικές.

Ο Δήμαρχος Δελφών μάλιστα πρόσφατα βρέθηκε στα δικαστήρια Λαμίας ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης και κάνοντας λόγο για εκστρατεία σπίλωσης της ποιότητας των νερών.

Στο πλευρό του βρέθηκε και ο Δήμαρχος Στυλίδας και επικεφαλής της κίνησης ΠΑΡΑΚΤΙΟΝ για τους Δήμους της Στερεάς Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης , ο δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιών Γιώργος Ντασιώτης και η Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ Δήμαρχος Ερέτριας περιέγραψαν την προσωπική τους επαφή με τον υπεύθυνο του ΠΑΚΟΕ κάνοντας λόγο για κοινούς εκβιαστές.

Η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου στήριξε την άποψη πως η ΠΕΔ πρέπει να καταθέσει ξεχωριστή μηνυτήρια αναφορά εκπροσωπώντας 25 δήμους.

Τελικά αποφασίσθηκε η ανάθεση της υπόθεσης σε δικηγόρο εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς.

«Θα λάμψει η αλήθεια» δήλωσε ο δικηγόρος Γιώργος Δούμας που εθελοντικά στηρίζει την προσπάθεια των δημάρχων.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος ενημέρωσε τα μέλη για την επιστολή του Δημάρχου Δελφών πυροδοτώντας αποκαλύψεις και από την πλευρά άλλων δημάρχων που στρέφονται κατά του ΠΑΚΟΕ.

Το άρθρο το οποίο είναι παλαιότερο (2016) και ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μπούρας από τα Ψαχνά

Πηγή: Lamiastar.gr”

Περισσότερα Άρθρα

Με επιτυχία δυο συνέδρια υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο ειδικών ψυχιατρικών νοσοκομείων και το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο ολιστικής αντιμετώπισης της σοβαρής ψυχιατρικής διαταραχής που έγινε στο Ναύπλιο υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας. Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας συμμετείχε στο συνέδριο με στρογγυλή τράπεζα και πρόεδρο τον ψυχίατρο  Ι.Σαλεσιώτη  και ομιλητές, τον παθολόγο Π. Χερά, τον […]

Ανδριανός στη Βουλή για τον άδικο αποκλεισμό των κτηνοτρόφων της Αργολίδας  από τις μειονεκτικές περιοχές και τις εξισωτικές αποζημιώσεις.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. Αραχωβίτη με θέμα έγγραφη διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της Αργολίδας για τον άδικο αποκλεισμό από τις μειονεκτικές περιοχές και τις εξισωτικές αποζημιώσεις. Το κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής: «Με την παρούσα Αναφορά, σας κοινοποιώ […]

Αρέσει σε %d bloggers: