16 °C Argos, GR
19 Οκτωβρίου 2021

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Σας υπενθυμίζουμε, ότι, σύμφωνα με το Ν.2193/94 έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  του Ελληνισμού  του Πόντου.

Με την αριθμ. 36882/17-05-2021 Απόφαση  του Υπουργού Εσωτερικών, και με το π.δ. 99/1994 (Α΄87) έχει καθοριστεί, με λεπτομέρεια, το περιεχόμενο των εκδηλώσεων  για την ημέρα  αυτή και ο τρόπος οργάνωσης αυτών.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την  Κυριακή 23 Μαΐου 2021 .

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Π  Ρ  Ο  Γ  Ρ  Α  Μ  Μ  Α                           

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΜΝΗΜΗΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΤΟΥ  ΠΟΝΤΟΥ  ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

              Όπως είναι γνωστό με το Ν.2193/94 έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας  του Ελληνισμού  του Πόντου.

Οι  εκδηλώσεις  έχουν σκοπό να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίζει τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

          Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  την  Κυριακή 23 Μαΐου 2021  στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα :                                                                         

ΚΥΡΙΑΚΗ  23  ΜΑΙΟΥ 2021

Γενικός Σημαιοστολισμός ,  από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της  23ης  Μαΐου 2021

Φωταγώγηση  όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, Ο.ΤΑ., καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου  της  23ης  Μαΐου 2021  μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

΄Ωρα     8.00 : ΄Επαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ. 

΄Ωρα   11.00 :  Τέλεση δοξολογίας  στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου  

΄Ωρα   11.30:  Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων, ομιλία από την  κυρία Όλγα Ζαχαράκη , Περιβαλλοντολόγο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο  του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Δημαρχείου,   από τους κ.  κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού,  Ανώτερο Διοικητή  Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους),  Δήμαρχο  Ναυπλιέων, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας  «Παναγία Σουμελά»

΄Ωρα  19.00:  Υποστολή Σημαίας της πόλης από Διμοιρία  του  ΚΕΜΧ.

         Συντονιστικά:

        Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες:  

  •  Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδας την δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και την επιμνημόσυνη δέηση .
  • Το ΚΕΜΧ τη Στρατιωτική Παράταξη και την Απόδοση Τιμών.
  • Ο Δήμος  Ναυπλιέων την τακτοποίηση του χώρου της κατάθεσης των στεφάνων.
  • O ΔΟΠΠΑΤ  Ναυπλιέων  τη διάθεση της Φιλαρμονικής.
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας την τήρηση τάξης γενικά.
  • Τελετάρχες στις παραπάνω εκδηλώσεις ορίζονται ο κ. Ιωάννης Στάθης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και ο κ. Στυλιανός  Γκουριώτης,  υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων.

        Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας

 τις εκδηλώσεις

ΜΝΗΜΗΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΤΟΥ  ΠΟΝΤΟΥ   

που θα γίνουν στις 23 Μαΐου  2021 στο Ναύπλιο,

 σύμφωνα με το πρόγραμμα.

 

                                               Ναύπλιο,   18  Μαΐου  2021

Ο Αντιπεριφερειάρχης                                 Ο Περιφερειάρχης

                                          Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας                          Πελοποννήσου

Ιωάννης Δ. Μαλτέζος                                  Παναγιώτης Ε. Νίκας

Περισσότερα Άρθρα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη και παρασκεύαζε παράνομα αλκοολούχα ποτά

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας μετέφεραν από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη με την οποία στη συνέχεια παρασκεύαζαν παράνομα αλκοολούχα ποτά. Συνελήφθησαν προχθές, Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με την συνδρομή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, σε περιοχές της Αττικής […]

“24 εικόνες για την Επανάσταση του 1821” για παιδιά και εφήβους

«24 εικόνες για την Επανάσταση του 1821: Μακρυγιάννης και Ζωγράφος. Ένας αγωνιστής και ένας καλλιτέχνης». Το βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους και αποτελεί ένα ιδανικό μέσον για να αποκτήσουμε μιαν εκ του σύνεγγυς και ταυτοχρόνως άνετη (κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκή) επαφή με την Επανάσταση του […]

Follow by Email