17 °C Argos, GR
22 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή των φιλόζωων στον Άρειο Πάγο για την αυτοκτονία πολίτη

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Β. Πλιώτα, σχετικά με το θέμα που αποκάλυψε το zougla.gr για την αυτοκτονία πολίτη λόγω απαράδεκτης και αντιθεσμικής συμπεριφοράς και κρίσεων Εισαγγελέως.

Ακολουθεί η επιστολή της Ομοσπονδίας:

Προς

Τον Εισαγγελέα του Αρειου Πάγου κ. Β. Πλιώτα

Θέμα: Αυτοκτόνησε συμπολίτης μας λόγω απαράδεκτης και αντιθεσμικής συμπεριφοράς και κρίσεων Εισαγγελέως

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα ,

Πιστεύουμε, ότι θα έχετε ενημερωθεί για την αυτοκτονία συμπολίτη μας εξ αιτίας της απαράδεκτης το λιγότερο συμπεριφοράς της Εισαγγελέως σε δίκη για την δηλητηρίαση και θανάτωση του κατοικίδιου του.

Τον αποκάλεσε γελοίο κ Εισαγγελέα γιατί θρηνούσε το θάνατο του ζώου του!

Στο σημείωμα που άφησε πριν αυτοκτονήσει της απευθύνει το λόγο και γράφει:

“Τον χαρακτηρισμό περί γελοιότητας τον επιστρέφω στην εισαγγελέα. Πρέπει να μάθεις πως υπάρχουν άνθρωποι με υπόληψη και τιμή. Οι αλήτες που μου φόλιασαν το σκυλί δικαιώθηκαν”

Λόγια απλά ,σταράτα, τίμια ενός ανθρώπου που λοιδορήθηκε δημόσια από μια μη άξια να φέρει την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού Εισαγγελέα, που χλευάστηκε δημόσια από την ίδια γιατί αγαπούσε το κατοικίδιό του.

Λόγια ενός ανθρώπου που δεν άντεξε την αθώωση των δολοφόνων του σκυλιού του.

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

Με όλο το σεβασμό προς την ιδιότητά Σας ,που πηγάζει και από την εκ του σύνεγγυς επικοινωνία που είχαμε μαζί Σας πριν ένα χρόνο περίπου,σας απευθύνουμε ένα ερώτημα αλλά και ένα αίτημα.

Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την συγκεκριμένη Εισαγγελέα που οδήγησε με τον λόγο της στην αυτοκτονία έναν άνθρωπο ενώ ταυτόχρονα τραυμάτισε βαθιά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς την δικαιοσύνη ιδίως όσον αφορά την αντικειμενικότητα στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων:

Ποιες θα είναι οι κυρώσεις εναντίον της;

Το δε αίτημα που σας απευθύνουμε , είναι να ζητήσετε την δικογραφία για να διαπιστώσετε αν η αθώωση των κατηγορουμένων οφείλεται στην απαράδεκτη ανθρωποκεντρική αντίληψη της Εισαγγελέως και στην περίπτωση αυτή να εκδικαστεί εκ νέου.

Όμως με αφορμή αυτή την τραγική ιστορία θέλουμε να πούμε , ότι είναι σύνηθες φαινόμενο οι Εισαγγελείς αλλά και οι Δικαστές να ειρωνεύονται και να χλευάζουν τους φιλόζωους πολίτες κατά την ακροαματική διαδικασία χρησιμοποιώντας φράσεις άκρως υποτιμητικές και αυτό θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει .

Ο θάνατος αυτού του ανθρώπου ας μην πάει άδικα .Εξέπεμψε ένα δυνατό σήμα που συμπυκνώνεται στην αναγκαιότητα εφαρμογής των νόμων και όχι των αντιλήψεων για τα ζώα των δικαστικών λειτουργών .

Όχι άλλη αναλγησία και υποκειμενικά κριτήρια από τους δικαστικούς λειτουργούς στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων. Ας κρατήσουν για τον εαυτό τους τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις τους και να δικάζουν σύμφωνα με τον νόμο.

Τέλος αξιότιμε κ. Εισαγγελέα σας παραθέτουμε δημοσιεύματα για μια δίκη που έγινε προχθές, όπου κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου ήταν συνταξιούχος Εισαγγελέας, που αθωώθηκε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αλλά και την μαρτυρία της Εντεταλμένης Συμβούλου για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων, παρά τα πραγματικά περιστατικά που υπήρχαν εναντίον του.

Μια επί πλέον υπόθεση που χρήζει της προσοχής και των ενεργειών Σας.

Σας ευχαριστούμε θερμά και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί των ανωτέρω ενώ είμαστε εν αναμονή των ενεργειών Σας.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία»

Περισσότερα Άρθρα

Κορονοϊός – Ισπανία: Αύξηση του αριθμού θανάτων – Ακόμα 244 το τελευταίο 24ωρο

Η Ισπανία κατέγραψε 244 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, υπερβαίνοντας και πάλι τους 200 ημερήσιους θανάτους, έπειτα από τρεις συνεχόμενες ημέρες μείωσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 204, στα 25.817.

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το 1ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Καινοτόμες Υπηρεσίες στο Σύγχρονο Φαρμακείο», στις 8 και 9 Ιουνίου 2019, όπου παρευρέθηκαν περισσότεροι από 250 φαρμακοποιοί από την Πελοπόννησο καθώς και 30 εταιρείες χορηγοί. Με την ευγενική χορηγία του Δήμου Τρίπολης, το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, υπό […]

Αρέσει σε %d bloggers: