19 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2020

Επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι “ισχυροί φίλοι” της Ερμιονίδας

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθώ από την αρχή την ιστορία με τους μετανάστες στην Αργολίδα. Δεν θα κάνω ιστορική αναφορά, θα ξεκινήσω και θα καταλήξω με τη σημερινή μέρα, παραθέτοντας γεγονότα.

Όπως:

  1. Ο ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης), μέχρι και σήμερα (τουλάχιστον μέχρι την ώρα της πορείας) δεν είχε ενημερώσει , όπως είναι υποχρεωμένος και οφείλει, τους πρόσφυγες και μετανάστες της δομής, ότι βρίσκονται σε καραντίνα (Παραθέτουμε στο τέλος του άρθρου τη σχετική υπουργική απόφαση).
  2. Η Αστυνομία είχε δυναμική παρουσία, έχοντας μαζί με τον επικεφαλής της επιχείρησης 20 άνδρες, 7 περιπολικά και μια κλούβα της ΟΠΚΕ. Αν χρησιμοποιούσε βία, πάλι το μπελά της θα έβρισκε όχι από τον Δήμαρχο αλλά από αυτούς που αρέσκονται να κατηγορούν την αστυνομία και αυτούς που είναι υπέρ των μεταναστών.
  3. 20 αστυνομικοί, με όσες προφυλάξεις και να έπαιρναν, τί θα έπρεπε να κάνουν για να αποφευχθεί η ειρηνική πορεία των 200 μεταναστών; Και αυτοί πως θα προστατευόντουσαν υγιειονομικά αν κάποιοι από αυτούς είναι ασθενείς στον κορονοϊό;

Με τόσο ισχυρούς φίλους που έχει η Ερμιονίδα (βλέπε Κυριακού, Λιβανός, Βαρδινογιάννης κλπ), μου φαντάζει αδιανόητο το γεγονός πως έχουν αφήσει την περιοχή έρμαιο σε μια ΜΚΟ όπου, όπως δείχνουν τα γεγονότα δεν τηρεί τα προβλεπόμενα τα εκ του νόμου καθήκοντα. Καταλαβαίνω απόλυτα και τον δήμαρχο Ερμιονίδας όπως και τους κατοίκους όμως χτυπάνε σε λάθος μεριά. Είναι απόλυτα θεμιτό, ο δήμαρχος να αγωνιά και για τη δημόσια υγεία της περιοχής του αλλά και για την τουριστική σεζόν μιας και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά πως ένα από τα βασικά εισοδήματα των ανθρώπων της περιοχής, προέρχεται από τον Τουρισμό. Και επειδή και εγώ έχω ξεχωριστή αγάπη και για τους κατοίκους της Ερμιονίδας, και τον ιδιαίτερο τόπο τους, προτρέπω τον αγαπητό μου φίλο δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, να ζητήσει από τους ισχυρούς φίλους της περιοχής να ασκήσουν τη επιρροή τους ώστε να καταγγελθεί ότι ο ΔΟΜ δεν τηρεί τα όσα απορρέουν από τον νόμο και με κάποιο τρόπο να φύγουν οι μετανάστες  από τον συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Οι αντιπαραθέσεις με την Αστυνομία ή με την Περιφέρεια ή την Κυβέρνηση δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο εξυπηρετούν αντιπολιτευτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρω καλά ότι ο Γιάννης Γεωργόπουλος, έχει ένα στόχο: και αυτός είναι η προστασία του τόπου του. Επίσης γνωρίζω καλά πως είναι ένας ιδιαίτερα έξυπνος άνθρωπος, και τελικά θα χρησιμοποιήσει όλη του τη διπλωματία προκειμένου να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα και θα είναι κάτι που θα τον ευγνωμονούν όλοι οι κάτοικοι της Ερμιονίδας.

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις χθες σε Αργολίδα, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Συνελήφθη ένα  άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα Συνελήφθη, χθες (25.5.2020) το πρωί, στο 131 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών – Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών, 49χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο κρότου, πιστόλι κρότου, -6- […]

Αρέσει σε %d bloggers: