20 °C Argos, GR
17 Οκτωβρίου 2021

Ηλεία: Δικαίωση ζητεί η οικογένεια του φύλακα που κατασπαράχτηκε από σκυλιά

Δικαίωση ζητεί η οικογένεια του φύλακα που κατασπαράχτηκε από σκυλιά

Απαντήσεις και δικαίωση ζητεί η οικογένεια του 56χρονου φύλακα από την Αμαλιάδα Χρήστου Βασιλόπουλου, ο οποίος τον περασμένο μήνα βρήκε τραγικό θάνατο, μετά από επίθεση που δέχτηκε από σκυλιά του ιδιοκτήτη της εταιρείας που εργάζονταν στην περιοχή των Λεχαινών.

Η οικογένεια του άτυχου Χρήστου Βασιλόπουλου, ανέθεσε την υπόθεση στον δικηγόρο κ. Σάκη Κότσιφα, ο οποίος δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ η υπόθεση ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Ήδη, έχει κινηθεί και γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη για τον θάνατο του 56χρονου στο συσκευαστήριο που εργάζονταν, και αναμένεται με το πέρας της προανάκρισης να απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Η σύζυγος και τα παιδιά του 56χρονου ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του ανθρώπου τους, υποστηρίζοντας ότι φέρει ευθύνη ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, το ένα εκ των οποίων, όπως τονίζουν ήταν άκρως επικίνδυνο και ο άτυχος φύλακας είχε εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία και τον άγχος του για την συμπεριφορά τους, προσέχοντας και τις κινήσεις του.

«Είχε εκφράσει τους φόβους του…»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Σ. Κότσιφας, επεσήμανε ότι ο Χρήστος Βασιλόπουλος δεν ήταν εξοικειωμένος με τα σκυλιά που βρίσκονταν στον χώρο, αλλά λόγω της μεγάλης οικονομικής του ανάγκης, δέχονταν να μπαίνει σε αυτή την κατάσταση.

«Η οικογένεια θεωρεί ότι υπάρχει ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών. Τον είχε υποχρεώσει λέει η οικογένεια, να συνυπάρχει στο χώρο με αυτά τα σκυλιά, για τα οποία ο ιδιοκτήτης ήξερε ότι είναι άγρια σκυλιά και επιθετικά ιδιαίτερα για άνθρωπο.

Δεν υπήρχε εξοικείωση του Χρήστου με τα σκυλιά αυτά. Λειτουργούσαν ενστικτωδώς και από πληροφορίες που έχουμε, τα σκυλιά είχαν δημιουργήσει πρόβλημα και παλιότερα, σε άλλο συσκευαστήριο.

Δύο είναι τα σκυλιά, αλλά το ένα είναι άκρως επικίνδυνο. Για λόγους βιοπορισμού, ο Χρήστος δεν μπορούσε να πει κάτι, ούτε να επιβάλλει όρους στις συνθήκες εργασίας.

Το δέχονταν όλο αυτό και λάμβανε τα μέτρα του, όσο μπορούσε. Είχε πάντα τον φόβο και τον είχε εκφράσει στην οικογένειά του, αλλά έκανε υπομονή επειδή δεν μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά, λόγω ελλείψεως άλλης εργασίας.

Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, ήξερε ότι τα σκυλιά είναι προβληματικά, όσον αφορά τον χαρακτήρα τους.

Η οικογένεια θεωρεί ότι ο ιδιοκτήτης των σκυλιών έχει ευθύνη για το θανατηφόρο συμβάν και για τον λόγο αυτό δήλωσε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας εναντίον του ιδιοκτήτη των σκυλιών και κατά παντός υπευθύνου, αν είναι και κάποιος άλλος, που μπορεί αν προκύψει από την προανακριτική διαδικασία.

Η διαδικασία είναι στο στάδιο της προανάκρισης, διερευνώνται όλες οι εκδοχές. Υπάρχει και το θέμα της ανασφάλιστης, της αδήλωτης εργασίας του Χρήστου, τα οποία αυτά βέβαια αφορούν και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, το οποίο και αυτό έχει επιληφθεί της υπόθεσης…», δήλωσε ο κ. Σ. Κότσιφας.

Σχετικά με την θέση του ιδιοκτήτη, που είχε εκφράσει δημόσια σε τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο του φύλακα, ότι ο Χρήστος Βασιλόπουλος του είχε ζητήσει να είναι ανασφάλιστος, ώστε να λαμβάνει κάποιο επίδομα, ο δικηγόρος της οικογένειας ήταν κατηγορηματικός:

«Όχι. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η υπερβολική ανάγκη του Χρήστου, επειδή δεν είχε άλλη δουλειά και είχε οικογενειακές υποχρεώσεις, τον έκαναν να δέχεται οποιαδήποτε συμπεριφορά του εργοδότη που ήταν εις βάρος του.

Αλλοίμονο να μην θέλει ένας εργαζόμενος να είναι ασφαλισμένος, να παίρνει κανονικά τις υπερωρίες του.

Μετά την προανάκριση, αφού επιστραφεί στην Εισαγγελέα η δικογραφία, θα δούμε ποια θα είναι η κατηγορία, σε σχέση με την ποινική ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών ή σε οποιονδήποτε άλλο τυχόν εμπλεκόμενο.

Η οικογένεια ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του Χρήστου. Γιατί η οικογένεια, η σύζυγός του και τα δύο του παιδιά, θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλη ποινική ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών…».

Πηγή: patrisnews.com

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος

Καθιερώθηκε το 2010 από την Παγκόσμια Οργάνωση Γλαυκώματος (WGA). Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος (10 – 16 Μαρτίου 2019), κορυφαίοι οφθαλμίατροι απ’ όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους, προκειμένου να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τις συνέπειες της μειωμένης όρασης ως αποτέλεσμα του γλαυκώματος και της επίδρασής του στην καθημερινή ζωή των […]

Συμβουλές για άσκηση στο σπίτι από τον Διονύση Διατσίγκο

Επειδή για τον άνθρωπο- και ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών- ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ πρέπει να είναι τρόπος ζωής και να υπάρχει και να λειτουργεί ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΟΤΕ. Επειδή καμία δυσκολία, υποχρέωση ή δικαιολογία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για συστηματική και σχεδόν καθημερινή άθληση για άσκηση. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες […]

Follow by Email