21 °C Argos, GR
20 Ιουνίου 2021

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Βιομηχανία Χυμών ΑΣΠΙΣ ΑΕ

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, από την Ελληνική Βιομηχανία Χυμών ΑΣΠΙΣ ΑΕ, στο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» στη Βέροια, ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα πλαίσια των δράσεων του προγράμματος “Beeproject 2018”.

ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η συνεισφορά της στην αγροτική παραγωγή και το περιβάλλον-
Καλλιεργητικές φροντίδες και μέτρα προστασία της

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με μεγάλες Ομάδες Παραγωγών και Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, με στόχο την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την προστασία της μέλισσας κατά την άσκηση της γεωργίας και των καλλιεργητικών φροντίδων των οπωροφόρων.

Την ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός δενδροκαλλιεργητών, μελισσοκόμων, γεωργικών σύμβουλων, γεωπόνων, στελεχών συνεταιριστικών οργανώσεων και πλήθος συνεργατών της εταιρείας από την ευρύτερη περιοχή.

Εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από στελέχη της ΑΣΠΙΣ ΑΕ και ειδικούς ερευνητές στα παρακάτω θέματα:
• Χαιρετισμός – Ιωάννης Μπουλμέτης , Διευθύνων Σύμβουλος ΑΣΠΙΣ Α.Ε.
• Παρουσίαση Εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΑΕ – Μάριος Χρόνης, Γενικός Διευθυντής ΑΣΠΙΣ Α.Ε.
• Bee Project 2018. Παρουσίαση προγράμματος. Αναγκαιότητα, σκοποί και στόχοι – Μιχάλης Παράφορος, Γεωπόνος ΑΣΠΙΣ ΑΕ.
• Σημασία της μέλισσας στη ζωή και στο περιβάλλον – Δρ. Παπαχριστοφόρου Αλέξανδρος -Καθηγητής Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Ε.Ρ.Β.Α.
• Κοινές μέλισσες και μοναχικές μέλισσες – Η βιολογία και η συμπεριφορά τους – Δρ. Λεωνίδας Χαριστός – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” – Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής – Τμήμα Μελισσοκομίας.
• Οι επιδράσεις των φυτοπροστατευτικών προϊόντων στις μέλισσες- Μέτρα προστασίας – Δρ. Φανή Χατζήνα – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” – Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής – Τμήμα Μελισσοκομίας.
• Φυτοπροστατευτικά προϊόντα και μέλισσες Πρωτοβουλίες της ΕΕ. Κοινοτική και εθνική νομοθεσία – Κωνσταντίνος Μπονάνος – Γεωπόνος, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Ημαθίας/ Τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου.
• Πρωτοβουλίες Ε.ΣΥ.Φ για την ορθή χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων – Μηνάς Πελεκάνος – Γεωπόνος, Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.).
• Αίτια μειωμένης παραγωγής πυρηνοκάρπων που καταγράφηκαν τα τελευταία έτη στην Ημαθία – Συστάσεις για επιτυχημένη επικονίαση – Δρ. Παυλίνα Δρογούδη – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” – Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων/ Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων.
• Αποτελέσματα μελετών επί της εμφάνισης σπασμένων πυρήνων στα ροδάκινα – Δρ. Γεώργιος Παντελίδης – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “ΔΗΜΗΤΡΑ” – Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων /Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων.

Περισσότερα Άρθρα

Πάσχα 2019 στον Τυρό Αρκαδίας στη γη των Τσακώνων

Οι κάτοικοι του Τυρού δεν ξεχνούν τις Τσακώνικες παραδόσεις τους και αν βρεθείτε σε κάποια γιορτή ή πανηγύρι θα νιώσετε την Τσακώνικη ζεστασιά. Ιδανική εποχή για να επισκεφθείτε τον Τυρό είναι και η περίοδος του Πάσχα με πολλά έθιμα που αναβιώνουν οι νέοι και οι επαγγελματίες σε συνεργασία με το Δήμο Τυρού. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr […]

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αργολίδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην 84η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Επιμελητήριο Αργολίδας στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης των μελών του και προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, πρόκειται να συμμετέχει στο εκθεσιακό περίπτερο της ΚΕΕΕ στην 84η  ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που θα πραγματοποιηθεί από 07 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019. Σημειώνεται ότι η 84η ΔΕΘ, στην οποία συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Ινδία, θα […]

Follow by Email