27 °C Argos, GR
21 Σεπτεμβρίου 2021

Η εγ-κλιματική αλλαγή σκοτώνει αθώες ψυχές

Άνθρωπος: Κάποιοι εκπρόσωποι του είδους, ελάχιστοι αλλά πανίσχυροι, ωθούν με μαθηματική ακρίβεια τον πλανήτη Γη προς τον αφανισμό.

Η φύση αντιδρά ακόμα περισσότερο και όταν έχει ισχυρά ξεσπάσματα, τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο αδύναμοι είμαστε μπροστά της.

Οι πάγοι στις πολικές περιοχές λιώνουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει, οι καύσωνες και η ξηρασίες στραγγίζουν τα όντα του πλανήτη.

Οι επιπτώσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες δεκαετίες.

Στις χώρες της νότιας (βλ. Ελλάδα) και κεντρικής Ευρώπης καταγράφονται ολοένα και πιο συχνά κύματα καύσωνα, δασικές πυρκαγιές…

Η λειψυδρία στις περιοχές της Μεσογείου αυξάνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ξηρασίας και ανεξέλεγκτων πυρκαγιών.

Η κλιματική αλλαγή επέρχεται εξαιρετικά γρήγορα και πολλά είδη φυτών και ζώων αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Πολλά είδη που ζουν στην ξηρά ή σε γλυκά και θαλασσινά νερά έχουν ήδη μετακινηθεί προς νέες περιοχές.

Ορισμένα είδη φυτών και ζώων θα αντιμετωπίσουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης εάν η μέση θερμοκρασία της γης εξακολουθήσει να αυξάνεται ανεξέλεγκτα.

Προς το παρόν εμείς τι (συνεχίζουμε) να κάνουμε; Καίμε τα δάση. Άλλες φορές με δόλο, άλλες φορές συγκυριακά. Όμως, όπως και να ‘χει, το αντιπυρικό σύστημα θα έπρεπε να βρίσκεται σε άρτιο επίπεδο. Στην Ελλάδα ζούμε.

Το Μάτι είναι νωπό και θα είναι πάντα. Εμείς συνεχίζουμε να βγάζουμε τα… μάτια μας. Και στο τέλος δεν βλέπουμε τίποτα από τους καπνούς.

Παράλληλα, καίγονται και ζώα. Για ένα είδος (ανθρώπινο), την πληρώνουν πόσα άλλα… Αδικία. Το είδος που, θεωρητικά, έχει λογική καταστρέφει την ίδια τη ζωή.

Η εγ-κλιματική αλλαγή είναι εδώ πολλά χρόνια τώρα. Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε ήδη στην κατηγορία «μη αναστρέψιμο». Όσο κυκλοφορούν φωτογραφίες, όπως αυτή του εν λόγω κειμένου, τόσο πιο απαισιόδοξοι και θλιβεροί γίνονται οι δισεκατομμύρια απλοί πολίτες του κόσμου αυτού. Πολίτες που βλέπουν τους λίγους, τους ελάχιστους, να θανατώνουν αθώα ζωάκια, να καίνε τη φύση ή να είναι επικίνδυνα άσχετοι ως προς την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Περισσότερα Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ηγέτες έξι χωρών για τον κορονοϊό – Τι συζήτησαν

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλοι έξι ηγέτες κρατών απ΄όλο τον κόσμο που κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας, πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τις εξελίξεις στην επιδημία του κορωνοϊού και την αντιμετώπισή του. Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία δόθηκε έμφαση στις πρακτικές που περιόρισαν την επιδημία, καθώς και στις εμπειρίες των […]

Aνακοίνωση του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ για τις κινητοποιήσεις των φοιτητών

Το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ χαιρετίζει τους φοιτητές, μαθητές, νέους που κινητοποιήθηκαν στις πόλεις της Πελοποννήσου αλλά και σε όλη τη χώρα απέναντι στο άθλιο νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη. Χαιρετίζουμε τους φοιτητές που κινητοποιούνται παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί με άθλιο τρόπο την πανδημία χρησιμοποιώντας επιπλέον την καταστολή, τα ψέματα και τις προβοκάτσιες […]

Follow by Email