16 °C Argos, GR
17 Απρίλιος 2021

Η εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Μαλαντρένι

Ανήμερα (σήμερα) της εορτής του Αγίου Αθανασίου στο Μαλαντρένι εψάλει ο Όρθρος και στην συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἰλίου, Πετρουπόλεως καὶ Ἀχαρνῶν κ.κ. Ἀθηναγόρου και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Κατά τους φετινούς εορτασμούς , έγινε υποδοχή τεμαχίου ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ ,Ειρήνης και Αγίου Νικολάου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης .

Στις 12 το μεσημέρι εψάλλει  η Ιερά Παράκληση των αγίων και κατόπιν έγινε η αναχώρηση των ιερών λειψάνων.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ἱ. Μητροπόλεως μας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου-Καθηγητοῦ κ. Δημητρίου Καρκαλάτου και του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Δαρλάση.

Στους φετινούς εορτασμούς συμμετείχε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Άργους και το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κουτσοποδίου.

Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε τόσο τον Μητροπολίτη Ιερισσού όσο και τον Μητροπολίτη Ἰλίου που λάμπρυναν με την παρουσία τους την πανήγυρη , αλλά και τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης που έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο των Αγίων στην Αργολίδα.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού δια του εφημέριου π. Ευάγγελου Πολυχρονόπουλου τίμησαν τον Μητροπολίτη  Ιλίου Αθηναγόρα, με τιμητική πλακέτα και μετάλλιο για την αγάπη με την οποία περιβάλει τους κατοίκους και που δείχνει για το χωρίο του Μαλαντρενίου.

 

Η Εκκλησία απέδωσε πολλές τιμές στον Άγιο Αθανάσιο, διότι αναδείχθηκε ο ηρωικότερος των Άγιων και ο αγιότερος των ηρώων. Να πώς τον χαιρετίζουν οι εκκλησιαστικοί ύμνοι:

«ως την μεγάλην της Εκκλησίας σάλπιγγα, των αρετών κανόνα, τον νουν τον περίβλεπτον, των Πατριαρχών την κρηπίδα, την οξυτάτην γλώσσαν, τον διαυγή οφθαλμόν, τον λαμπτήρα τον φαεινότατον, τον πέλεκυν τον κόπτοντα πάσα ύλην αιρέσεων και καταφλέγοντα τω πυρί τω του πνεύματος».

Και ακόμα: «ως τον άπερίτρεπτον στύλον, τον άσειστον πύργον, τον χρυσορρόαν Νείλον, της αθανασίας τον επώνυμον, τον πυρσόν τον μετάρσιον, τον ακατάβλητον πύργον, τον ταξιάρχην θεολέκτου παρατάξεως, τον θεοφόρον της χάριτος ποταμόν, αρχιερέων το κλέος, αριστέα τον αήττητον, τον συγκόψαντα τας φάλαγγας των αιρέσεων τη δυνάμει του Πνεύματος, τον στήσαντα της Ορθοδοξίας τα τρόπαια καθ’ όλην την οίκουμένην» (Συναξαριστής Μιχαήλ Ι. Γαλανού).

Ας προσέξουμε, λοιπόν, αυτά τα χαρακτηριστικά του Μ. Αθανασίου και ας αγωνιστούμε να τον μιμηθούμε.

 

Περισσότερα Άρθρα

Κλείνουν λόγω κορονοϊού τμήματα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο και το 4ο Νηπιαγωγείο Ναυπλίου

331 έφτασαν τα κρούσματα του κορονοϊού

Στα 331 αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Κυριακής. Όπως ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, διαπιστώθηκαν ακόμη 103 κρούσματα σήμερα, αριθμός που ανεβάζει τον συνολικό στα 331. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Τα 44 είναι «εγχώρια», δηλαδή δεν […]

Ο Νεοκλής Κρητικός φωτογραφίζεται στην εφημερία ζητώντας εφαρμογή των μέτρων από τους λάκωνες.

Έκκληση προς τους πολίτες της Λακωνίας να τηρούν πιστά τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, απευθύνει με δημοσίευση του στο facebook ο γιατρός και βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός. Συγκεκριμένα ο κ. Κρητικός δημοσίευσε μία φωτογραφία από την εφημερία του στο νοσοκομείο Καλαμάτας αναφέροντας τα εξής: Από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου εφημερεύω σήμερα, ζώντας από κοντά […]

Follow by Email