19 °C Argos, GR
17 Οκτωβρίου 2021

Η Νέα Κίος εκπέμπει sos για την παραβατικότητα των ρομά…γράφει η Σωτηρία Παπαδοπούλου

Είναι γεγονός πως η παραβατικότητα μέρους των ρομά δημιουργεί γενικότερα πρόβλημα ανασφάλειας στην κοινωνία, ακόμα περισσότερο σε κοινωνίες που οι ρομά έχουν καταυλισμούς. Εδώ και χρόνια στη Νέα Κίο  έχω γράψει κατ΄επανάληψη πως ομάδες ρομά λειτουργούν  εκφοβίζοντας τους κατοίκους της κωμόπολης με πολλούς τρόπους, είτε πυροβολώντας στον αέρα τα βράδια  πιθανών με βαριά όπλα, είτε περνώντας μέσα από το χωριό κάνοντας διάφορα με τ΄αυτοκίνητα τους και ακόμα χειρότερα ασκώντας βία όπως το χθεσινό περιστατικό που πετάχτηκαν να κλείσουν τον δρόμο σε ηλικιωμένο άντρα την ώρα που διερχόταν με το δίκυκλο του με αποτέλεσμα αυτός να πέσει από το παπάκι και να τραυματιστεί. Είναι νωπό το περιστατικό με τους άλλους που μπούκαραν σε σπίτι δυο φορές την ίδια μέρα και το χειρότερο την δεύτερη φορά ενώ οι ένοικοι ήταν εντός του σπιτιού. Δεν συζητάμε καν το γεγονός πως κάνουν  εμπόριο ναρκωτικών και ότι έχουν γκέτο το οποίο δεν μπορούν να το σπάσουν οι δυνάμεις ασφαλείας παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν καθημερινά, αφού και τα μέσα που διαθέτουν αλλά και η νομοθεσία δημιουργεί προσχώματα στο ήδη δύσκολο έργο τους.

Είναι πολλά ακόμα τα περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά και κάνουν πιο έντονο το αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της Ν.Κίου , όπως όμως συμβαίνει σε όλη την χώρα όπου υπάρχουν καταυλισμοί ρομά η πολιτεία δείχνει αδύναμη να αντιμετωπίσει τους παραβατικούς ρομά και ακόμα και η ίδια η κοινότητα των ρομά είναι αδύναμη να τους απομονώσει και βέβαια και αυτοί είναι έρμαιο των ομόφυλων τους. Σίγουρα η λύση δεν είναι η αυτοδικία και ακόμα περισσότερο όσοι έχουν δημόσιο λόγο ή ρόλο δεν μπορεί και δεν επιτρέπετε να προτρέπουν προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε είχαμε πρόσφατα ένα περιστατικό στην Κορινθία και κατέληξε ο άνθρωπος που προσπάθησε να προστατεύσει την οικογένεια του στην φυλακή και η γυναίκα του και τα παιδιά του στην “εξορία” προκειμένου να προστατευθούν από την “οργή” των ρομά. Χρειάζεται σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης από τους εμπλεκόμενους φορείς, Περιφέρεια,Αστυνομία, Δήμος, Εισαγγελία, η πολιτεία γενικότερα, βέβαια όλο αυτό φαντάζει αδύνατο.

Αυτό που πιστεύω πως θα ήταν εφικτό και μπορεί να γίνει άμεσα είναι να πραγματοποιηθεί μια ευρεία σύσκεψη με τους υπεύθυνους στο Πνευματικό κέντρο Νέας Κίου παρουσία κατοίκων ώστε να κατανοήσουν το μέγεθος της κατάστασης και να τεθούν προ των ευθυνών τους ή ακόμα καλύτερα να προτείνουν λύση για το πρόβλημα το οποίο πράγματι είναι πολύπλευρο και δυσεπίλυτο .

Περισσότερα Άρθρα

Πάμε σε πρόωρες εκλογές,τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Με αποκλειστικό ρεπορτάζ το ΣΚΑΪ παρουσίασε τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με τρεις επικρατούσες απόψεις .   Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Η πρώτη αφορά το φθινόπωρο του 2020 με τα υπερ να είναι ο αιφνιδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, η καλή δημοσκοπική εικόνα, […]

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου1.450.000 ευρώ για αρδευτικά έργα στην Μαραθιά του πρώην Δήμου Ασίνης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, προκηρύσσει, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 2154/8-11-2017 (ΑΔΑ: Ω5967Λ1-9ΡΓ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ανοικτή διαδικασία μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.), για την σύναψη δημόσιας σύμβασης του έργου:   Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. «ΕΓΓΕΙΟΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ […]

Follow by Email