26 °C Argos, GR
21 Σεπτεμβρίου 2021

Η Σωτηρία Παπαδοπούλου σχολιάζει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η χαλαρή επίσκεψη

Ήρθε και ο Μητσοτάκης στην Τρίπολη. Δεν λες ότι… σείστηκε η πόλη από την παρουσία του. Είναι και ο covid που δεν «βοηθά» τέτοιες επισκέψεις. Όλα κύλησαν πολύ χαλαρά για επίσκεψη Πρωθυπουργού.

Την προηγούμενη φορά που είχε έρθει Πρωθυπουργός στην Τρίπολη, ήταν ο Τσίπρας. Τι συγκεντρώσεις, τι διαμαρτυρίες, τι ΜΑΤ. Ένας χαμός. Τώρα, με τον Κυριάκο, καμία σχέση. Δεν άνοιξε ρουθούνι…

Γιατί τόση Αστυνομία, ρε παιδιά;

Μιας και είπαμε για ΜΑΤ, είναι απορίας άξιον γιατί είχε τόση αστυνομία η Τρίπολη. Κάθε δρόμος και αστυνομικοί. Άλλοι με πολιτικά, άλλοι με στολές.

Υπερβολικά μεγάλη παρουσία της αστυνομίας για μία επίσκεψη που κύλησε τόσο ήρεμα. Μα, θα πει κάποιος, είναι Πρωθυπουργός. Σωστό. Αλλά, κάθε στενό και περιπολικό, παραπάει…

Η στενή σχέση με Νίκα

«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται πραγματικά μία σπουδαία δουλειά και θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον Περιφερειάρχη, με τον οποίο, εξάλλου, έχω μια πολύ τακτική επικοινωνία για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν στην Πελοπόννησο.» Αυτά είπε ο Κυριάκος έχοντας δίπλα του τον Νίκα. Για να μην πούμε και για τις κατ΄ιδίαν συναντήσεις που είχαν στο περιθώριο της επίσκεψης.

Αυτά να τα διαβάζουν αυτοί που λένε ότι ο Νίκας είναι ξεκομμένος από τη ΝΔ. Μιλά απευθείας με τον Πρωθυπουργό. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο σημαντικό και για τις επόμενες περιφερειακές εκλογές, αν θελήσει ο ίδιος να είναι ξανά υποψήφιος.

Τι είπε ο Πρωθυπουργός στον Κοντοζαμάνη;

Ξέρουμε καλά την σεμνότητα και την ευγένεια που διακρίνει τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από κανέναν, ούτε από τον Πρωθυπουργό. Έτσι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τον περίμενε αθόρυβα  στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης . Όμως ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε την χαρά του όταν τον είδε και την οικειότητα που υπάρχει μεταξύ τους. «Βασίλη ως Υπουργός ή ως Αρκάς είσαι εδώ;» τον ρώτησε ο Μητσοτάκης κι εγώ συμπλήρωσα ή ως υποψήφιος Βουλευτής; Δεν ξέρω αν με άκουσαν αλλά νομίζω πως είδα ένα αμυδρό χαμόγελο στο ερώτημα μου.

Τι έκανε ο Μητσοτάκης μόλις είδε τον Καμπόσο;

Ένα μεγάλο χαμόγελο μέχρι τ΄ αυτιά είχε ο Μητσοτάκης όταν είδε τον Καμπόσο και  όταν τον χαιρέτησε του είπε « που είσαι μεγάλε Δήμαρχε». Ήταν θερμή η χειραψία και φάνηκε καλό το κλίμα μεταξύ τους.

Η γραβάτα του Γ. Γεωργόπουλου άρεσε στον Κυριάκο

Εντυπωσιάστηκε  ο Πρωθυπουργός από τη Ναυτική γραβάτα του Δημάρχου Ερμιονίδας και του έκανε το ανάλογο σχόλιο. Εκτός από δημιουργικός είναι πάντα κομψός ο Δήμαρχος και δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από τον Μητσοτάκη.

Ο Περιφερειάρχης και ο Περιστέρης

Ο Νίκας ξέρουν όλοι πως είναι ακομπλεξάριστος, έτσι όταν ο Περιστέρης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να τον βγάλει φώτο με τον Πρωθυπουργό δεν είχε πρόβλημα. Πήρε αμέσως το κινητό του Περιστέρη και ήταν έτοιμος να τραβήξει φώτο. Απλά δεν τον άφησαν οι γύρω που το έκαναν αντ ΄αυτού.

Η πρόσκληση που δεν έγινε …

Κλαίνε και οδύρονται στην παράταξη του Πετράν που δεν τους κάλεσαν στην Παλαιοχούνη. Όταν τους έλεγε ο Σιδέρης μην βρίζετε τον Πρωθυπουργό, δεν τον άκουγαν. Πώς να καλέσει μετά ο Μητσοτάκης κάποιον που του τα «χώνει» από το πρωί μέχρι το βράδυ;

Οι επενδυτές, ο Κυριάκος και ο Βλάσης

Ίσως η πιο σημαντική κίνηση του Κυριάκου στην Τρίπολη ήταν να συναντηθεί με σημαντικούς επιχειρηματίες. Αυτοί μπορούν να επενδύσουν, να ανοίξουν νέες δουλειές και νέες θέσεις εργασίας. Αυτοί μπορούν να τονώσουν την οικονομία.

Και ήδη έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία για να προχωρήσουν μεγάλες επενδύσεις στην Τρίπολη. Με πρώτη και σημαντικότερη την επένδυση της οικογένειας Δέμου στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης.

Θα δημιουργηθούν τόσες θέσεις εργασίας που ποτέ δεν έχει δει ξανά η Τρίπολη.

Το έδαφος έχει ήδη προετοιμάσει ο Κώστας Βλάσης. Όχι μόνο για την επένδυση Δέμου, αλλά και για άλλες επενδύσεις που δεν έχουν ακόμα γίνει γνωστές, αλλά θα ακολουθήσουν.

Οι γυναίκες του ψηφοδελτίου

Στο επόμενο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αρκαδία πιθανότατα να υπάρχουν πάλι δύο γυναίκες. Η μία θα είναι η Ιωάννα Λυτρίβη που τα πήγε πολύ καλά την πρώτη φορά και είναι πολύ κοντά στην Κεραμέως.

Η έκπληξη όμως θα γίνει για τη δεύτερη γυναίκα. Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, το νέο πρόσωπο θα είναι μεγάλη έκπληξη και με «βαρύ» όνομα. Αυτά, προς το παρόν…

Η επιβεβαίωση και οι αποκλεισμοί

Γράφαμε μέσα από τα Παραπολιτικά Πελοποννήσου για το γυναικείο περιφερειακό ψηφοδέλτιο και … έσπευσαν να μας επιβεβαιώσουν σε χρόνο – ρεκόρ.

Κοινή επερώτηση κατάθεσαν Νικολάκου – Σπυριδάκου – Δημητρακοπούλου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του ηθοποιού Ορφανού για την Τρίπολη!

Φυσικά, σε αυτό το σχήμα αρχηγός είναι η Ντίνα. Αλλά, να ρωτήσω κάτι, ρε κορίτσια; Την Μπούζα και την Λυμπεροπούλου γιατί τις έχετε απέξω;

 

Περισσότερα Άρθρα

29χρονη χωρίς χέρι, έγινε ο πρώτος άνθρωπος με εμφανή αναπηρία που παρουσίασε δελτίο καιρού στο BBC

https://youtu.be/AxGm8QhY1hI Η πρώτη μετεωρολόγος με αναπηρία ονομάζεται Lucy Martin, είναι 29 χρονών και παρουσιάζει το δελτίο καιρού στο BBC, την τελευταία πενταετία. Μετεωρολόγος με αναπηρία: Από το 2015 στο BBC   Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Η Lucy Martin λοιπόν δουλεύει από το 2015 στο BBC, αφού απάντησε σε μια […]

Οι προτάσεις της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Δυστυχώς βρισκόμαστε στο μέσον μιας πολύ δύσκολης παγκόσμιας συγκυρίας λόγω της πανδημίας. Όλοι μας βιώνουμε συνθήκες ανασφάλειας, αναστάτωσης και ανατροπής κάθε προγραμματισμού. Εύλογα  η κατάσταση αυτή πλήττει και την εκπαίδευση οδηγώντας στην επιβεβλημένη και αναπόφευκτη, λόγω των συνθηκών, διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων. Μέχρι  να γίνει δυνατή η επιστροφή […]

Follow by Email