32 °C Argos, GR
2 Αυγούστου 2021

Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου παρουσίασε βιβλίο για το trafficking γυναικών

Είχα την χαρά να παρουσιάσω μαζί με τους Ηρακλή Μοσκώφ, Εθνικό Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών και Σπύρο Μπράτσικα, Αστυνόμο Α‘, Επικεφαλή της ομάδας Anti-trafficking της Ελληνικής Αστυνομίας,το βιβλίο της κας Αντωνίας Ποθουλάκη: «Trafficking: Εσωτερικές Πορείες σε Εκτός Νόμου Διαδρομές, Ηθικές, νομικές και ψυχολογικές προεκτάσεις» (Εκδόσεις Πεδίο) που διοργανώθηκε από την Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΟΠΙΦ στην αίθουσα ΔΣ του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Κατά την εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας κα Μαρία Συρεγγέλα.
Το Trafficking είναι έγκλημα με κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το trafficking γυναικών είναι το πλέον επικερδές, όπως εύστοχα σημειώνει και η κα Ποθουλάκη στο βιβλίο της, καθώς μια γυναίκα μπορεί να πωλείται στην αγορά του sex κάθε μέρα, όλη μέρα, ξανά και ξανά και η εκμετάλλευση της μπορεί να γίνει και με πολλούς άλλους τρόπους όπως καταναγκαστική εργασία και αφαίρεση ιστών και οργάνων.
Τα θύματα Trafficking ζουν ανάμεσά μας σιωπηλά, υφίστανται εκμετάλλευση και κακοποίηση, ακόμα και στη διπλανή πόρτα.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο, το οποίο αποτυπώνει σαφώς το πρόβλημα και ταυτόχρονα «προκαλεί» όλες και όλους μας να δράσουμε: «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αυτό που μας ξεχωρίζει από τα άλλα ζώα. Στο Trafficking κάνουμε λόγο για εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο. Οι γυναίκες-θύματα αυτής της εγκληματικής οργάνωσης αντιμετωπίζονται και χρησιμοποιούνται από τους δράστες σαν προϊόντα, σαν εμπορεύματα. Πρόκειται καθαρά για εργαλειοποίηση του γυναικείου σώματος, όπου οι σωματέμποροι το χρησιμοποιούν για να αυξήσουν το κέρδος τους και οι πελάτες για να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες. Η εμπορία γυναικών και κοριτσιών με σκοπό την εξαναγκαστική πορνεία, εκτός από παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνιστά έγκλημα, τόσο για τη διεθνή, όσο και για την ελληνική νομοθεσία».
Κλείνοντας δε την ομιλία μου επισήμανα ότι μέρος της λύσης είμαστε όλοι και όλες. Όσο πιο ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι είναι οι πολίτες, τόσο στενεύουν τα περιθώρια για την τέλεση αυτών των εγκλημάτων.

Περισσότερα Άρθρα

Δ. Καμπουράκης : Ώρα ευθύνης όχι καυγά

Ξέρω δεκαοκτάρη πιτσιρικά που όταν του είπα να μην πηγαίνει τα βράδια στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής γιατί θα φέρει τον κορονοϊό σπίτι του, μου απάντησε «μη μας κουνάτε το δάκτυλο, γιατί φέρνετε τα αντίθετα αποτελέσματα». Γνωρίζω όμως και ογδοντάχρονη φοβισμένη γιαγιά που κρατούσε ευλαβικά όλες τις προφυλάξεις λόγω ηλικίας, αλλά ένα πρωί πήγε στην […]

Σταδιακή εκκένωση από σήμερα του ξενοδοχείου “Γαλαξίας” (video)

Ξεκίνησε σήμερα η σταδιακή εκκένωση του ξενοδοχείου “Γαλαξίας” στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, όπου φιλοξενούνταν περίπου 500 αλλοδαποί. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Follow by Email