13 °C Argos, GR
1 Δεκεμβρίου 2020

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους εκπαιδεύει τα παιδιά για το σεισμό

Η 1η ΤΟΜΥ Άργους στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους,(ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών, πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: «Φυσικά φαινόμενα: Προστατεύομαι από το σεισμό».

Σκοπός της δράσης είναι η απόκτηση γνώσεων για το τι είναι ο σεισμός, τι προκαλεί ένας σεισμός, οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η σοβαρότητά του καθώς και τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν πριν, κατά την διάρκεια και μετά το σεισμό.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας είναι απαραίτητη η ενημέρωση-εκπαίδευση όλων των μελών της οικογένειας καθώς και η δημιουργία οικογενειακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης.Επίσης,τα μέλη της οικογένειας να έχουν συζητήσει για την επισήμανση κατάλληλων σημείων προφύλαξης ανά χώρο-ένας κοντινός, ασφαλής χώρος συνάντησης-μετά το σεισμό, χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εφοδιασμός με τα απαραίτητα είδη.

Η διατήρηση της ψυχραιμίας είναι πολύ σημαντική ακολουθώντας τις οδηγίες από το οικογενειακό ή σχολικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, παραμονή σε ανοικτούς χώρους όπως πάρκα, πλατείες ή όπου έχει προκαθοριστεί με την οικογένεια. Η αποστολή μηνύματος για την ενημέρωση συγγενικών προσώπων είναι πιο αποτελεσματική από ότι η κλήση διότι γίνεται υπερφόρτωση του δικτύου.

Το ανωτέρω θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την ΠΕ Κοινωνική Λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την ΤΕ Επισκέπτρια Υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ  Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Δαρειώτη καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ 1ης ΤΟΜΥ ΑΡΓΟΥΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΝΑ

Επιμελήτρια Α΄ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Εγκύκλιος με προθεσμία για τη συμμετοχή των κοινοτικών εκλογέων

Παραμονή Χριστουγέννων ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε σε όλους τους Δημάρχους και στα Δημοτολόγια της Χώρας εκλογική Εγκύκλιο, με την ένδειξη “κατεπείγον”, για τις Δημοτικές εκλογές, τις Περιφερειακές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, ειδικά όσον αφορά την άσκηση των δικαιωμάτων του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα. Σε αυτήν περιλαμβάνονται η προθεσμία και οδηγίες για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, αποτυπώνονται οι […]

Συνάντηση εκπαιδευτικών με τον Μητροπολίτη Αργολίδας

Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών προστατών της παιδείας και των γραμμάτων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019 με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς, από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, στην αίθουσα του κέντρου “PANTAZIS ROYAL” στην Δαλαμανάρα Άργους, όπως γίνεται τα τελευταία έξι χρόνια στην Μητρόπολη Αργολίδος. Ο Σεβασμιώτατος […]

Αρέσει σε %d bloggers: