13 °C Argos, GR
28 Οκτωβρίου 2021

Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Ιγνάτιο Ζόγκα

Με κάθε λαμπρότητα απόψε, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιγνατίου Ζόγκα Ελληνικού Άργους, τελέστηκε  Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Οσιομάρτυρας κατά την Αγιορείτικη τυπική διάταξη.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα, χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη.

Φέτος προς τιμή της μνήμης του Αγίου ,καθώς και για την εορτή του κτήτορα του προσκυνήματος ιερομονάχου Ιγνατίου, τελέσθηκε ιερά αγρυπνία. Τον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και στην θεία λειτουργία τέλεσε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης . Στο τέλος της αγρυπνίας ο ιερομόναχος ευχαρίστησε του ιερείς που τον τίμησαν ,καθώς και όλους του πιστούς που ήρθαν για να τιμήσουν τον οσιομάρτυρα Άγιο Ιγνάτιο.

Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.

Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία.

Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Ιερού Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε από δωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.

Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε κατά το έτος 1983 από τον τότε Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Β´ (Δεληγιαννόπουλο) και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τα ιερά εγκαίνιά τέλεσε το έτος 1986 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος Β´ (Παχής).

Με αγρυπνία τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου στη Ζόγκα Ελληνικού Άργους

. Για την μεγαλύτερη αξιοποίηση του προϋπάρχοντος έργου καθώς και για την ευρύτερη εκκλησιαστική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του προς την αγία μας Εκκλησία και τον ευσεβή λαό μας, ανεγέρθη  Συνεδριακό Κέντρο, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν επίσημα στις 30 Απριλίου, του έτους 2003,υπό του οικείου Μητροπολίτου Αργολίδος μακαριστού Ιακώβου Β´.

Κατά την αγρυπνία έψαλε ο Βυζαντινός χορός “Μελωδοί” από τη Σπάρτη.

Περισσότερα Άρθρα

Κολυμβητικές Ιπτάμενες επιτυχίες ξανά

Σε έναν ακόμα κολυμβητικό αγώνα στην Αθήνα συμμετείχαν οι Ιπτάμενοι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Πιο συγκεκριμένα οι Ιπτάμενοι κολυμβητές μαζί με την προπονήτρια του συλλόγου βρέθηκαν στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά και έλαβαν μέρος στην Ημερίδα κολύμβησης Μάστερ που διοργάνωσε η κολυμβητική ομοσπονδία Ελλάδος.  Έκαναν ατομικά ρεκόρ, πέτυχαν πολύ καλές θέσεις κατάταξης και έφεραν κολυμβητικές […]

Ολυμπιακοί Αγώνες: Kορακάκη και Πετρούνιας οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στο «Τόκιο 2020»

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη συνεδρίαση της Ολομέλειας αποφάσισε ομόφωνα Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» να είναι οι Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) και Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική). Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που την ελληνική σημαία θα κρατήσουν δύο αθλητές, ακολουθώντας τη σχετική απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής […]

Follow by Email