10 °C Argos, GR
6 Μαρτίου 2021

Ιστορική μέρα για την υδροδότηση του Αραχναίου

Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το Αραχναίο, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο.

Το Αραχναίο θα υδροδοτείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και οι κάτοικοι του θα απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό, το νερό, χωρίς να περιμένουν τις υδροφόρες, χωρίς να περιμένουν να έρθει συγκεκριμένα μία ώρα για να προλάβουν να ανοίξουν τις βρύσες τους.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες μέρες του Αραχναίου και για ένα από τα σπουδαιότερα έργα της σημερινής δημοτικής αρχής.

Το παρόν σε αυτή την σημαντική ημέρα έγινε παρουσία Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, του Διευθυντή και υπαλλήλων της ΔΕΥΑΝ.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ιδιαίτερα συγκινημένος, μιας και πρόκειται και για τον τόπο καταγωγής του δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ο στόχος της δημοτικής αρχής ήταν η δημοτική ενότητα Μηδέας να έχει όσο το δυνατόν συντομότερα πόσιμο νερό. Υδροδοτήσαμε την Αγία Τριάδα και τα υπόλοιπα χωριά και ήρθαμε σήμερα να υδροδοτήσουμε το πιο ακριτικό χωριό του Δήμου μας, το Αραχναίο.

Πόσιμο νερό για το Αραχναίο σημαίνει επόμενη μέρα, με αισιοδοξία, αλλαγή στην καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και στην ποιότητα της ζωής τους. Ο τόπος καταγωγής μου που είναι η κοινότητα του Αραχναίου, ποτέ δεν είχε γνωρίσει πως είναι η ζωή με νερό καθημερινά 24 ώρες. Πολλές φορές είχε νερό μία φορά την εβδομάδα.

Αγωνιστήκαμε σκληρά και τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν από την ανάθεση της μελέτης έως και σήμερα που το έργο είναι τελειωμένο, είτε ήταν υπάλληλοι , είτε αιρετοί, όπως οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΝ, ο Άλεκος ο Λυκομήτρος και ο Γιώργος ο Καχριμάνης. Επίσης αυτούς που είχαν φτιάξει τα δίκτυα πριν, τις πρώην Δημάρχους κυρίες Τζιάρου και Νάσσου.

Σε λίγο καιρό θα ξαναείμαστε στο ίδιο σημείο για να υδροδοτήσουμε το Μάνεσι, τα Δενδρά, την Πουλλακίδα. Το μυαλό μας είναι στην υδροδότηση της Κάντιας και των Ιρίων, υπάρχει φάκελος ολοκληρωμένος από την ΔΕΥΑΝ στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.

Συγχαρητήρια σε όλους, είναι μία πάρα πολύ σημαντική μέρα για όλους μας σήμερα, μέσα σε αυτή την δυσκολία που περνάμε”.

Περισσότερα Άρθρα

Σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου η διαλογή πιθανών κρουσμάτων του κορονοϊού

Σε διαμόρφωση εξωτερικού χώρου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Ναυπλίου προχώρησε ο Διοικητής της Νοσηλευτικής μονάδας Θοδωρής Βασιλόπουλος σε συνεργασία με το Παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου για την διαλογή ενδεχόμενων κρουσμάτων ασθενών με κορονοϊό. Στον χώρο που έχει διαμορφωθεί στην είσοδο του νοσοκομείου θα γίνεται από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και γιατρό […]

Ο αφορισμός του Κολοκοτρώνη από το Πατριαρχείο που ξεκλήρισε τους κλέφτες του Μοριά

Μπορεί ο πρόσφατος αφορισμός των Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά από τον μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, σε πολλούς να προκάλεσε γέλια ή ακόμα και θυμηδία, αλλά κάποτε η συγκεκριμένη πρακτική της εκκλησίας προκαλούσε τρόμο και φόβο. Κάποτε ο αφορισμός και οι κατάρες που τον συνόδευαν ήταν κάτι που κανείς δεν ήθελε να έρθει αντιμέτωπος. Κανείς δεν […]

Follow by Email