36 °C Argos, GR
1 Αυγούστου 2021

Ιταλία: Δημόσιος υπάλληλος έπαιρνε μισθό έχοντας να δουλέψει από το 2005

Μισθούς συνολικού ύψους 538.000 ευρω από το 2005 είχαν μπει στην τσέπη ενός άντρα που θεωρητικά εργαζόταν ως υπάλληλος νοσοκομείου αλλά πρακτικά είχε να πατήσει το πόδι του χρόνια στο νοσοκομείο Pugliese Ciaccio, στην πόλη Καταντζάρο της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο κοπανατζής υπάλληλος, που πλέον βρίσκεται σε ηλικία 67 ετών, αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατάχρηση υπηρεσίας, πλαστογραφία και εκβιασμό. Εξι διευθυντές ερευνώνται επίσης με βάση την υποψία ότι έπαιξαν ρόλο στην αργομισθία – φαινόμενο ιδιαίτερα συχνό στον δημόσιο τομέα της Ιταλίας.

Σε έρευνα με την κωδική ονομασία «μερική απασχόληση», η αστυνομία συγκέντρωσε τα αποδεικτικά στοιχεία από τα αρχεία παρουσιών και μισθών καθώς και από δηλώσεις μαρτύρων και συναδέλφων. Το 2005, ο συγκεκριμένος άνδρας φέρεται να είχε απειλήσει την διευθύντρια του νοσοκομείου ώστε να την εμποδίσει να υποβάλει πειθαρχική αναφορά εναντίον του.

Η διευθύντρια στη συνέχεια βγήκε στη σύνταξη και η τακτική του συνεχίστηκε κανονικά, επειδή η παρουσία του δεν ελέγχθηκε ποτέ από τον διάδοχο διευθυντή ή από το τμήμα ανθρώπινων πόρων, ανέφερε η αστυνομία. Το 2016 η κυβέρνηση αυστηροποίησε τον σχετικό νόμο, αφού αρκετές αστυνομικές έρευνες αποκάλυψαν πόσο ανεξέλεγκτη ήταν η κατάσταση σε όλον τον δημόσιο τομέα.

Σε μια από τις έρευνες, η αστυνομία χρησιμοποίησε μυστικές κάμερες παρακολούθησης για να «παγιδεύσει» 35 εργαζόμενους στο δημαρχείο του Σαν Ρέμο που εξαπατούσαν το σύστημα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό συνελήφθησαν οι σύζυγοι δύο εξ αυτών επειδή χτυπούσαν κάρτες αντ’αυτών ενώ ενώ άλλα μέλη του προσωπικού βρίσκονταν για… κανό, ψώνια ή έξω με φίλους εν ώρα εργασίας.

Σε μια ακόμα περίπτωση, ένας αξιωματικός της τροχαίας που ζούσε στο ίδιο κτίριο στο οποίο δούλευε, καταγράφηκε να χτυπάει κάρτα με το εσώρουχό του πριν επιστρέψει στο κρεβάτι.

Περισσότερα Άρθρα

Διαμαρτυρία από την Ένωση Κάμπινγκ Αργολίδας – Πελοποννήσου

Το ανεξέλεγκτο κάμπινγκ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εν μέσω πανδημίας, αφορά η διαμαρτυρία – υπόμνημα που η Ένωση Κάμπινγκ Αργολίδας – Πελοποννήσου απέστειλε προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, είναι σωστές οι επισημάνσεις που γίνονται στο εν λόγω υπόμνημα, το οποίο προωθήθηκε ήδη στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά και προς στην Αστυνομία για την […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου συνέβησαν τα εξής: 1693 Ο καλόγερος Ντομ Περινιόν παρασκευάζει την πρώτη σαμπάνια σε μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Οτβιγιέ της Καμπανίας. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. 1821 Γεννιέται ο Λουί Βιτόν, Γάλλος επιχειρηματίας, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας ειδών ταξιδιού και γυναικείων αξεσουάρ (Louis Vuitton). 1865 Ο «Υμνος εις την Ελευθερίαν» του […]

Follow by Email