38 °C Argos, GR
4 Αυγούστου 2021

Κικίλιας: Εξασφαλίσαμε 4.200.000 εμβόλια για τη γρίπη

Ανακοινώσεις για τον αντιγριπικό εμβολιασμό πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Στις ανακοινώσεις παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η επικεφαλής του Γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα Marianna Trias, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Δημήτρης Φιλίππου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιώργος Ελευθερίου και οι Καθηγήτριες Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Βάνα Παπαευαγγέλου και Μαρία Τσολιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ.Κικίλια:

Το Υπουργείο Υγείας και η Ελληνική Κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να συμπορευθούν με την Επιστήμη. Σε κάθε βήμα μας δεχόμαστε τις εισηγήσεις των ειδικών, των επιστημόνων, των γιατρών, γιατί η γνώση τους είναι «όπλο» ενάντια στην πανδημία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως στο πρόσωπο της Προέδρου κυρίας Θεοδωρίδου, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλη τη συστηματική βοήθεια και την προσπάθεια που έχει κάνει, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι συστάσεις και οι οδηγίες της Επιτροπής, τις οποίες ενσωματώνει και αποδέχεται πλήρως το Υπουργείο Υγείας.

Έτσι λοιπόν, σήμερα ως γνωστόν ξεκινάει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το εμβόλιο της γρίπης. Σκοπός και στόχος μας είναι από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, να μπορούμε να εμβολιάζουμε κατά κύριο λόγο τις ευπαθείς ομάδες, τους συνανθρώπους μας που πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές – και είναι αρκετοί – ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας και προστασίας κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και των μηνών αυτών, που κατά κύριο λόγο παρατηρείται έξαρση της γρίπης στη χώρα μας.

Θυμίζω ότι όταν παραλάβαμε το Υπουργείο Υγείας, η χώρα είχε προμηθευτεί το 2018 για τον πληθυσμό μας 2 εκατομμύρια εμβόλια δια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Το 2019 εξασφαλίσαμε 3 εκατομμύρια εμβόλια και το 2020 μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε 4.200.000 εμβόλια για τους συμπολίτες μας.

Θεωρούμε ότι χρειάζεται μία πανστρατιά κοινωνικής ευθύνης για να προστατεύσουμε αυτές τις ευπαθείς ομάδες, τους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι κινδυνεύουν κατά κύριο λόγο από το ιό της γρίπης και είναι ηθικό καθήκον μας να τους βοηθάμε. Είναι άτομα με χρόνια νοσήματα, που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά και να εμφανίσουν επιπλοκές.

Ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο αντιγριπικός εμβολιασμός. Βεβαίως, μαζί με τη σημαντική και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής από όλους, όπως κυρίως είναι η χρήση μάσκας, το πλύσιμο των χεριών, η κάλυψη του στόματος και της μύτης με χαρτομάντηλο όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, η αποφυγή επαφής των χεριών με το στόμα, τη μύτη, τα μάτια, η αποφυγή επαφής με άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης, η αποφυγή του συγχρωτισμού.

Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, φέτος ο πλανήτης συγκλονίζεται από μία πανδημία, ένα τεράστιο θέμα Δημόσιας Υγείας. Πρέπει όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα, σοβαρότητα και μέριμνα για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ή που δεν μπορούν.

Περισσότερα Άρθρα

Τάσος Χρόνης: Αντισηπτικό υγρό και υφασμάτινες μάσκες στο προσωπικό του Ασκληπιείου

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική δουλειά που γίνεται για την υποδοχή των επισκεπτών μας, σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου προσφέραμε σήμερα αντισηπτικό υγρό και υφασμάτινες μάσκες στο προσωπικό που εργάζεται εκεί. Ελάχιστο δείγμα της κατανόησης των δυσκολιών που θα υπάρξουν τη μικρή φετινή τουριστική σεζόν. Share on Facebook Tweet Follow us Share […]

137η τακτική εθελοντική αιμοδοσία στο ΝΑΥΠΛΙΟ (μόνο με ραντεβού)

  Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών “Δεσμοί Αίματος” συνδιοργανώνει με τον Δήμος Ναυπλιέων την 137η τακτική εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 από τις 4:30μμ έως τις 7:30μμ στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ναυπλιέων (25ης Μαρτίου 75). Η ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ COVID […]

Follow by Email