6 °C Argos, GR
12 Απρίλιος 2021

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή – 24ωρη απεργία η ΟΛΜΕ

Κλειστά σχολεία την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019. Εικοσιτετράωρη απεργία στις 12 Απριλίου και συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας εξήγγειλε η ΟΛΜΕ, μετά τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ’ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.

Στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας, έχουν ήδη εξαγγελθεί από την ΟΛΜΕ συλλαλητήρια διαμαρτυρία με αφορμή τη δημοσιοποίηση του τελικού σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα Γ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, επέμεινε, εξάλλου, ότι δεν υπήρξε ποτέ ουσιαστικός διάλογος μεταξύ υπουργείου και ομοσπονδίας, αφού, όπως σημείωσε, στις επιτροπές που αποφάσισαν για το σχέδιο, δεν υπήρξε παρουσία της ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων πως: «Το ν/σχ πρέπει να αποσυρθεί γιατί:
• Υποβαθμίζει τη γενική παιδεία,
• Μετατρέπει την Γ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο,
• Διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές,
• Δεν πλήττεται η παραπαιδεία.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε:
• Άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
• «Ξεπάγωμα» της 2ετίας 2016-2017 και απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου
• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
• Κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου». Αξιοπρεπείς συντάξεις στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας με τη συμπλήρωση του 60ου έτους
Όλοι στην 24ωρη Απεργία την Παρασκευή, 12/4 και στα συλλαλητήρια:
Στην Αθήνα: την Παρασκευή 12/4 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια
Στη Θεσσαλονίκη: την Παρασκευή 12/4 στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου,
Στις Δ/νσεις ΔΕ και στις Περιφερ. Δ/νσεις Εκπ/σης που θα οργανωθούν από τις ΕΛΜΕ».

Συνάντηση ΟΛΜΕ με ΑΣΓΜΕ

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου τα Διοικητικά Συμβούλια της ΟΛΜΕ και της ΑΣΓΜΕ (ανωτάτη συνομοσπονδία γονέων μαθητών Ελλάδας) συναντήθηκαν με αντικείμενο συζήτησης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο. Όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, «πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος και επιβεβαιώθηκαν κοινές απόψεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.
Βασική και κοινή θέση της ΑΣΓΜΕ και της ΟΛΜΕ είναι ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί.
Γιατί:
• υποβαθμίζει τη γενική παιδεία,
• μετατρέπει την Γ’ ‘Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο,
• διευρύνει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές
• δεν πλήττεται η παραπαιδεία,
Η ΟΛΜΕ και ΑΣΓΜΕ καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο την Παρασκευή 12 Απριλίου στην Αθήνα (Προπύλαια ώρα 12:00), στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου ώρα 12:00) και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

ΠΗΓΗ: newsit

Περισσότερα Άρθρα

“Γιορτή Πορτοκαλιού 2019” αύριο στο Κιβέρι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιβερίου “ΓΕΝΕΣΙΟΝ” διοργανώνει την “Γιορτή Πορτοκαλιού 2019”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 17:30 στο Πνευματικό Κέντρο π. Γεώργιος Νταβέλος. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Κεντρικός Ομιλητής: . Γιώργος Ζακυνθινός. Θα πραγματοποιηθεί επίδειξη μαγειρικής με πορτοκάλι από τον κ. Παπαζυμούρη Δημήτρη. Έκθεση […]

Εντυπωσίασε η συναυλία της Φιλαρμονικής στο Ναύπλιο

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε απόψε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.  Διοργανωτές ήταν ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Η συναυλία περιλάμβανε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Θεοδόση Αντωνιάδη . Στην κατάμεστη αίθουσα του βουλευτικού την συναυλία […]

Follow by Email