22 °C Argos, GR
22 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΝΕ Αργολίδας: «Η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια στα σχολεία»

Είναι φανερό πλέον σε όλους ότι η κυβέρνηση, αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας συνολικά όλου του λαού. Ειδικότερα τώρα με τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι ελλείψεις στα σχολεία είναι τεράστιες και αποδεικνύεται περίτρανα και στη περιοχής μας.

Είναι το λιγότερο επικίνδυνα υποκριτικό η κυβέρνηση, να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζόμενους και τους νέους να μην συγχρωτίζονται, όταν με δική της ευθύνη στους χώρους δουλειάς δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας της υγείας και όταν οι μαθητές στα σχολεία στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε 25-26-27άρια τμήματα με μόνη προστασία τους μία μάσκα.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να φορτώνει ευθύνες σε εκπαιδευτικούς και μαθητές όταν με δική της ευθύνη δεν διορίζονται οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί για τη βασική λειτουργία του σχολείου. Εξακολουθούν να υπάρχουν κενά σε δασκάλους πρωτοβάθμιας και καθηγητές δευτεροβάθμιας σε μία σειρά σχολεία.

Είναι απαράδεκτο αλλά αναμενόμενο η κυβέρνηση να βρίσκει συμπαραστάτες σε αυτήν την κατεύθυνση μια σειρά από  δημοτικές αρχές, που δέχονται αδιαμαρτύρητα ότι η υγεία είναι εμπόρευμα και για λίγους, όταν δεν απαιτούν μαζικά την πλήρη στελέχωση των δημοσίων δομών υγείας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμες προσλήψεις, την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, την πλήρη επάρκεια σε όλες τις κλινικές και ΜΕΘ.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση επιλέγουμε να αγωνιστούμε για αυτά που δικαιούμαστε. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές της πόλης μας που από την αρχή της σχολικής χρονιάς και ειδικότερα αυτές τις μέρες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην είναι η φετινή χρονιά, μια χρονιά χαμένη.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη δημιουργία νέων τμημάτων στα σχολεία με αξιοποίηση δημοτικών και δημόσιων κτηρίων, για λιγότερα από 15 παιδιά ανά τμήμα, για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, προσωπικού καθαριότητας, για μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, για άδειες ειδικού σκοπού για όλους τους εργαζόμενους που πρέπει να λείψουν από τις δουλειές τους. Για να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων και οι κάμερες στα σχολεία.

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή. Μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή». Αυτό φωνάζουν οι μαθητές και αυτό διεκδικούν με τις κινητοποιήσεις τους και τα πανό τους.

Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια με ενορχηστρωτή την κυβέρνηση να συκοφαντηθούν και να ποινικοποιηθούν οι αγώνες και όσοι συμμετέχουν σε αυτούς. Όσοι αυτές τις μέρες επέλεξαν αντί να σταθούν στο πλάι των μαθητών για μόρφωση και υγεία, να παίξουν το ρόλο του κυβερνητικού κλακαδόρου, τρομοκρατώντας και απειλώντας μαθητές που αγωνίζονται, τους καλούμε να μαζευτούν.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.


Τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι αγώνες των μαθητών. Τα σχολεία τα κλείνει η κυβέρνηση και η πολιτική της, επειδή αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης των σχολείων και του δημόσιου συστήματος υγείας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να δυναμώσουμε τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα απαιτώντας:

  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας τώρα.
  • Μέτρα προστασίας στα σχολεία και στους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών και εκπαιδευτικών.
  • Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

 

Τ.Ο. της ΚΝΕ Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

65 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις χθες στην Πελοπόννησο

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 28 Μαρτίου: Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.400) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα […]

Ιωάννης Μαλτέζος: Συμμετοχή στη σύσκεψη της Επιτροπής Διαβούλευσης για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Πολύ σοβαρή η σημερινή σύσκεψη της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου επάνω στο Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή που κατάρτισε η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την Ακαδημία Αθηνών. Κατατέθηκαν πολύ σημαντικές προτάσεις και παρατηρήσεις σε ένα σχέδιο 827 σελίδων που μελετά τις συνολικές επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή στην περιφέρεια μας και […]

Follow by Email