23 °C Argos, GR
19 Σεπτεμβρίου 2020

Κορονοϊός – Κύπρος: Κλείνει τα σύνορά της για δύο εβδομάδες

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε νέα μέτρα για τον κορονοϊό σε διάγγελμα του που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Για 15 ημέρες θα απαγορεύεται η έλευση στη Κύπρο, τουριστών ή επισκεπτών, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου. Επίσης ξεκαθάρισε ότι η εκκλησία δεν εξαιρείται από τα μέτρα για απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Αποφασίστηκε:

«Α. Από την 1η πρωινή της 15ης Μαρτίου και για περίοδο 15 ημερών σε πρώτη φάση, την απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε πολίτη – ανεξαρτήτως υπηκοότητας – που δεν εμπίπτει στις πιο κάτω κατηγορίες:

 • Κύπριοι πολίτες.

  ● Νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία.

 • Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που εργάζονται στη Δημοκρατία.

  ● Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.

  ● Μεμονωμένες περιπτώσεις Ευρωπαίων υπηκόων ή υπηκόων τρίτων χωρών για αναπόφευκτες επαγγελματικές υποχρεώσεις, νοουμένου ότι έχει εξασφαλιστεί σχετική άδεια από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο.

  ● Ευρωπαίοι υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που φοιτούν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κυπριακή Δημοκρατία

 1. Όσον αφορά τα σημεία διέλευσης μεταξύ των ελεύθερων και κατεχομένων περιοχών θα επιτρέπεται μόνο για άτομα, τα οποία εμπίπτουν στις πιο κάτω κατηγορίες:

  ● Κύπριοι πολίτες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

  ● Νόμιμα διαμένοντες στις ελεύθερες περιοχές.

  ● Υπήκοοι χωρών που ευρίσκονται σε εντεταλμένη διπλωματική υπηρεσία ή αποστολή, δυνάμει διμερών ή διεθνών συμβάσεων.

  Έκκληση προς το σύνολο του κυπριακού λαού, όπως κάνει χρήση του δικαιώματος διέλευσης σε απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις.

  Γ. Παρατείνεται η αναστολή φοίτησης στα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της χώρας μέχρι την 10η Απριλίου.

  Κατά τη διάρκεια αναστολής της λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτηρίων, το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας θα μεριμνήσει για την κάλυψη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

  Σε σχέση με τις εκκλησίες ο Ν. Αναστασιάδης ανέφερε πως, «με πλήρη σεβασμό στην ανάγκη του καθενός, ιδιαίτερα σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, να στραφεί στη θρησκεία για άντληση σθένους και δύναμης, θα ήθελα να επισημάνω πως εκ των βασικών αρετών της θρησκείας είναι η αγάπη προς τον πλησίον, η αδελφοσύνη και ο σεβασμός προς το κοινωνικό σύνολο.

  Για αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Ουδείς είναι υπεράνω ή μπορεί να εξαιρεθεί από την εφαρμογή όλων όσων έχουν αποφασισθεί».

Περισσότερα Άρθρα

Απαραίτητα τα φανάρια στην Χαριλάου Τρικούπη και Αγίου Ανδριανού

Είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να μπουν φανάρια επί της Χαριλάου Τρικούπη στην διασταύρωση με την Αγίου Ανδριανού, μια ανάγκη που την ξέρει και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος κι έχει εισηγηθεί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Πεποίθηση μας πως όλα θα τρέξουν γρήγορα προκειμένου να μην θρηνήσουμε […]

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Σεπτεμβρίου

Σαν σήμερα 13 Σεπτεμβρίου συνέβησαν τα εξής: 1501 Ιταλική Αναγέννηση: Ο Μιχαήλ Άγγελος αρχίζει την εργασία για το άγαλμα του Δαβίδ. 1908 Γεννιέται ο Κάρολος Κουν, Έλληνας σκηνοθέτης του θεάτρου. 1928 Ο πρωθυπουργός, Ελευθέριος Βενιζέλος, με επιστολή του στον Τούρκο ομόλογό του, Ισμέτ Ινονού, ζητά την επίλυση με ειρηνικό τρόπο του συνόλου των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν […]

Share via
Copy link
Powered by Social Snap