18 °C Argos, GR
29 Νοεμβρίου 2021

Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σκέψεις για λουκέτο σε αεροδρόμια και ξενοδοχεία- Αναστέλλονται τα νυχτερινά δρομολόγια στο τραμ και το μετρό

Για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται με διάγγελμα προς την κοινωνία προκειμένου να ανακοινώσει μία σειρά νέων μέτρων, αλλά και να διαμορφώσει τις εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο μετά την ιστορική απόφαση της ΕΚΤ για ένεση-μαμούθ 750 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναφερθεί με έμφαση στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων, καθώς και των εργαζομένων που βρίσκονται σε κατάσταση αναγκαστικής αργίας, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο επόμενο διάστημα είτε από τα ταμεία της Ε.Ε. είτε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού για πρώτη φορά από το 2010 τα ελληνικά ομόλογα εντάσσονται και πάλι στο καλάθι από το οποίο η Ευρωπαϊκή Τράπεζα πρόκειται να εξαγοράσει ευρωπαϊκούς τίτλους (ομόλογα).

Όμως ο πρωθυπουργός προτίθεται να ανακοινώσει επίσης ένα νέο πακέτο μέτρων περιφρούρησης και προστασίας της χώρας με αιχμή την απαγόρευση πτήσεων από την Κυριακή από και προς την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα υπήρχε απαγόρευση πτήσεων από και προς την Ιταλία.

Σε αυτόν τον άξονα θα ανασταλούν και τα νυχτερινά δρομολόγια στο δίκτυο του τραμ και του μετρό από την Παρασκευή το βράδυ. Το μέτρο αυτό προφανώς έρχεται για να διασφαλίσει την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια τουλάχιστον των νυχτερινών ωρών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη αποφασιστεί η πλήρης απαγόρευση μετακινήσεων εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων. Όμως μετά και την εφαρμογή του μέτρου στη Γαλλία φαίνεται πως εξετάζεται το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να επιβληθεί και στην Ελλάδα απαγόρευση μετακινήσεων υπό την προϋπόθεση της έκδοσης ειδικής άδειας για ορισμένες έκτακτες δραστηριότητες. Για τον λόγο αυτόν πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν πως ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης έχει αναλάβει να υλοποιήσει το project της ηλεκτρονικής παροχής τέτοιας ειδικής άδειας μετακίνησης μέσω υπολογιστή ή τηλεφώνου, ώστε η Πολιτεία να είναι απολύτως έτοιμη να εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο αν χρειαστεί.

Κλείνουν όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Στην απόφαση να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας αναμένεται, προχωρά εντός της ημέρας το Υπουργείο Τουρισμού. Σε πρώτη φάση τα ξενοδοχεία της χώρας θα παραμείνουν κλειστά έως το τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα υπάρχει ένας μικρός, κατά πάσα πιθανότητα μονοψήφιος αριθμός μονάδων που θα μείνουν ανοιχτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ένα ξενοδοχείο θα μείνει ανοιχτό σε κάθε νομό.

Σημειώνεται, πως πέρα από την προσπάθεια για μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, τα ξενοδοχεία μπορούν να επιταχθούν και να διατεθούν για τη νοσηλεία ασθενών.

Η απόφαση του υπουργείου Τουρισμού έρχεται σε συνέχεια αποφάσεων για αναστολή των συνεδριακών εκδηλώσεων, την προσωρινή απαγόρευση του κατάπλου όλων των επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής συμπεριλαμβανομένων των κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια, το κλείσιμο της εστίασης, καθώς και της απαγόρευσης λειτουργίας των καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας έως και τις 30 Απριλίου.

Περισσότερα Άρθρα

Ξεπερνάνε κάθε πρόβλεψη τα κρούσματα σήμερα στην Αργολίδα

Νέο σοκ: Πέντε ακόμη θάνατοι και 935 νέα κρούσματα κορονοϊόύ στην Ελλάδα

Τα νέα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα του Σαββάτου. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν […]

Δείπνο για Βασιλείς στο Προεδρικό στις 24 Μαρτίου δια χειρός Λευτέρη Λαζάρου

Ένα μενού που θα ζήλευαν πολλοί και έχει την υπογραφή του διεθνούς φήμης σεφ Λευτέρη Λαζάρου θα απολαύσουν οι ξένοι ηγέτες στο Προεδρικό Μέγαρο. Φυσικά και κυρίαρχο θα είναι το ψάρι στο δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων που θα βρεθούν στην Ελλάδα με αφορμή τη […]

Follow by Email