19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κορονοϊός: Lockdown στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης λόγω του κορονοϊού στη χώρα και τα νέα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση, φέρνουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό προ ενός ολικού lock down. Ηδη οι αθλητικές ομοσπονδίες ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη αναστολή των πρωταθλημάτων τους, συνολικά ή μεγάλου μέρους αυτών, κάτι που καθώς φαίνεται δεν πρόκειται να είναι αποσπασματικό μέτρο. Όλα δείχνουν ότι στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση θα υπάρχουν και αναφορές στον αθλητισμό και τις αθλητικές διοργανώσεις με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιθανή η αναβολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων όλων σπορ και τα μόνα που, σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, θα συνεχίσουν να διεξάγονται είναι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν ήδη αρχίσει η μία μετά την άλλη να ανακοινώνουν αναβολές λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού.  Η ομοσπονδία τένις, το χάντμπολ, και η σκοποβολή, έχουν ήδη ανακοινώσει αναβολές, όπως και το γυναικείο ποδόσφαιρο και ματς στις μικρότερες κατηγορίες του μπάσκετ του βόλεϊ. Αναβολή ανακοινώθηκε και για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, αναβολές θα υπάρξουν και στο πόλο και είναι προφανές πως έπεται συνέχεια και για άλλα πρωταθλήματα και διοργανώσεις.

Σε αυτή τη φάση δεν πρόκειται να αναβληθούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Ακόμη και αυτό, βέβαια, θα είναι ένα δυναμικό μέτρο, το οποίο θα επανεξετάζεται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το ίδιο θα συμβεί και με τι διεθνείς διοργανώσεις, οι οποίες δεν φαίνεται προς το παρόν να σταματούν, αλλά ουδείς μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, με δεδομένη την έξαρση που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Περισσότερα Άρθρα

Survivor: Η πρώτη μάχη της Κατερίνας Δαλάκα απέναντι στους Τούρκους!

H Κατερίνα Δαλάκα, η οποία στο περσινό Survivor έφτασε στον τελικό, εφέτος μπήκε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, το μέχρι στιγμής είναι υπόθεση Ελλήνων και Τούρκων. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην πρώτη της μάχη εναντίον των Τούρκων κατάφερε να βγάλει ασπροπρόσωπη την ελληνική ομάδα και να κερδίσει, οδηγώντας το σκορ σε ισοπαλία και συγκεκριμένα στο 3-3. […]

Στο Λουτράκι το final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών

Στην πόλη του Λουτρακίου θα διεξαχθεί το 17ο final-4 του 25ου Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2023-24. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης συμφώνησε με τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για μία μεγάλη γιορτή του γυναικείου βόλεϊ, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου «Γεώργιος Γαλανόπουλος» το διάστημα 8-10 Μαρτίου 2024. Οι […]