35 °C Argos, GR
18 Σεπτεμβρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση : Συνένοχοι όλοι για τις αισχρές διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων

Η ανακοίνωση από την “Λαϊκή Συσπείρωση”Πελοποννήσου:

 

Ένα μήνα πριν τις εκλογές, και μετά τον κουρνιαχτό που έχει σηκωθεί με τις μεθοδεύσεις της Περιφερειακής Αρχής για τη διευκόλυνση των κατασκευαστικών ομίλων, στις αισχρές διεκδικήσεις τους σε βάρος του Δημοσίου, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Αύριο στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής φέρνουν θέματα για ορισμό δικηγόρων, για καταβολή αποζημιώσεων και τόκων σε μεγαλοεργολάβους, χωρίς ιστορικό των υποθέσεων, χωρίς εισήγηση των υπηρεσιών, χωρίς τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Αυτά αφορούν τα έργα:

  • Λύκειο Γυθείου 1.358.000

Τράπεζα 440.000 συν τόκους

Σταλίες 840.000 συν τόκους

  • Αποχετευτικό Γυθείου 216.000 συν τόκους
  • Μελέτη διαχείρισης αποβλήτων στην Αρκαδία που ποτέ δεν έχει παραληφθεί 172.000 ευρώ κι άλλα μικρότερα ποσά

Επίσης προτείνεται νέα παράταση περαίωσης ενός έτους του αμαρτωλού έργου Αποχετευτικού Κρανιδίου, που σέρνεται εδώ και δέκα χρόνια.

Επειδή αύριο στην Οικονομική Επιτροπή θα ψηφίσουν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνουν οι κκ. Νίκας και Μπουντρούκας να πάρουν ξεκάθαρη θέση και γι’ αυτά και για όσα έχουν μέχρι τώρα ψηφίσει τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η μέχρι τώρα ένοχη σιωπή των εκλεκτών της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ Νίκα-Δέδε-Μπουντρούκα στη διεκδίκηση και ευόδωση διεκδικήσεων εκατομμυρίων ευρώ μεγαλοεργολάβων, σηματοδοτεί τη συμφωνία τους.

Να σκεφτούν λοιπόν τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Τους ενώνει η κοινή στρατηγική τους για την καπιταλιστική ανάπτυξη, για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων ο καθένας από το πόστο του, μαζί ή χώρια και γι’ αυτό σιωπούν προεκλογικά.

Μετεκλογικά θα τα βρουν όπως τα έβρισκαν και μαζί υλοποιούσαν μέχρι τώρα αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Εμείς επιμένουμε με στοιχεία να αναδεικνύουμε την ανάγκη ο λαός να σκεφτεί ότι, έχει συμφέρον από μια πιο ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΠεΣυ.

Δίνουμε στη δημοσιότητα κατάλογο ποσών αποζημιώσεων που έχουν εκδοθεί αποφάσεις ή έχουν εισπραχτεί αποζημιώσεις τον τελευταίο χρόνο.

ΕΡΓΟ ΠΟΣΟ
Φωκιανός-Κυπαρίσσι 412.492€
Καζάρμα-Τουλούπα Χάνι 305.493€
Τόκοι Καζάρμα-Τουλούπα Χάνι 224.000€
Ραυτόπουλο-Κεφαλόβρυσο 295.489€
Τόκοι Ραυτόπουλο-Κεφαλόβρυσο 220.000€
Σκούρα-Πυρί 449.428€
Διασταύρωση Κουβελα 322.277€
Λύκειο Γυθείου 1.358.399€
Τράπεζα για το Λύκειο Γυθείου 445.985€
Τόκους για Λύκειο Γυθείου από το 2011  
Αλιευτικό Βραχατίου 1.247.000€
Παράκαμψη Βουτιάνων 2.500.000€
Αποχετευτικό Γυθείου μια από τις 8 αγωγές 216.801€
Για 9 περιπτώσεις μέχρι τώρα για αποζημιώσεις και τόκους 8.000.000€

 

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα 204 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο Μορέα για αποζημιώσεις από τη μειωμένη κίνηση των αυτοκινήτων στον ιδιωτικό πλέον εθνικό δρόμο, γίνεται κατανοητό γιατί λέμε ότι το αστικό κράτος, που κρίκος του είναι και η Περιφέρεια, λειτουργεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Περισσότερα Άρθρα

Την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Σπετσών ζητάει ο βουλευτής Ν.Μανωλάκος

Ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα στις 30/11/2020 Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: «Ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Σπετσών» όπου ζητείται η θετική αντιμετώπιση του αιτήματος του Δήμου Σπετσών για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος στο νησί. Ακολουθεί η σχετική Αναφορά : Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! […]

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Η χρόνια αδιοριστία των αναπληρωτών έχει υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση εδώ και 4,5 χρόνια, δεν πραγματοποίησε ούτε έναν μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού, με εξαίρεση περίπου 450 διορισμούς από δικαστικές αποφάσεις. Κάθε Σεπτέμβρη εξήγγειλε 20 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και κάθε Ιούνη πραγματοποιούσε 27 χιλιάδες απολύσεις. Εξαπάτησε επανειλημμένα χιλιάδες αναπληρωτές – συμβασιούχους, που γυρίζουν όλη τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι. Είχε βέβαια και […]

Follow by Email