28 °C Argos, GR
26 Σεπτεμβρίου 2021

Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα

Μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη,
για
τις Άγιες ημέρες του Πάσχα

 Η πορεία του Κυρίου μας προς το Άγιο Πάσχα σηματοδοτεί μια νέα ελπιδοφόρα και ευοίωνα αισιόδοξη αρχή προοπτικής και ευημερίας, όπου η κοινωνία μας συναντάται προετοιμασμένη για την αλλαγή των υπαρχουσών συνθηκών και τη δημιουργία νέων, αναμορφώνοντας την απογοήτευση σε ελπίδα και τον αποκλεισμό σε αναγέννηση.

Το Άγιο Φως της Αναστάσεως και το ανθρωπιστικό μήνυμα που διαχέει, καθώς είναι το αποκορύφωμα των Παθών και της Σταύρωσης του Κυρίου μας, παρακινεί όλους να προσβλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία και να είμαστε προσηλωμένοι στη βαθύτερη αλήθεια των Αγίων Ημερών, τη θυσία του Κυρίου μας και την απομάκρυνση από το φόβο κατά την έξοδο στο Φως.

Η Ελληνική Αστυνομία τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα είναι δίπλα στον πολίτη και στο κοινωνικό σύνολο και δίνει τον δικό της αγώνα ανταποκρινόμενη στην αποστολή της με στόχο την ενδυνάμωση της εσωτερικής ασφάλειας και την προάσπιση της κοινωνικής ισορροπίας και ευημερίας. Κατά τη συλλογική κοινωνική προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα και την έξοδο από την πανδημία του κορονοϊού το σύνολο των αστυνομικών με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς τον πολίτη και τις ανάγκες του δίνει το παρόν και προασπίζεται το θεμελιώδες ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα κάθε πολίτη στο αγαθό της υγείας και της ασφάλειας.

Γυναίκες και Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από τις ιδιάζουσες κοινωνικές συγκυρίες που βιώνουμε και τις δυσκολίες ως προς την επιτέλεση των καθηκόντων μας, η υπομονή, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και η αμεροληψία είναι αναγκαίο να προσδιορίζουν το ρόλο μας ως αστυνομικούς και να συνιστούν εχέγγυα εξωστρέφειας, ώστε ο πολίτης να αισθάνεται και να είναι πραγματικά ασφαλής.

Καθώς η σύμπνοια, η ομοψυχία και η συνεργατικότητα, καθίστανται καίρια χαρακτηριστικά όλων εσάς, του στελεχιακού δυναμικού του Σώματος, του ενστόλου και πολιτικού προσωπικού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, ας ανατρέξουμε στην αγάπη του Κυρίου μας για τον πλησίον, αλλά και στην ανάδειξη της συλλογικότητας ως μοναδικό αγαθό, με το οποίο θα συνδιαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τη Χώρα μας. Πράγματι η ύψιστη πράξη αγάπης, η θυσία του Κυρίου μας νοηματοδοτεί συνειρμικά τη διαρκή προσπάθειά μας για την εδραίωση και την ενδυνάμωση του αγαθού της ασφάλειας, προασπιστές του οποίου είστε όλοι εσείς, οι οποίοι καθημερινά με ζήλο, ανιδιοτέλεια, καθώς και προσωπική και οικογενειακή θυσία προσφέρετε στον πολίτη.

Εύχομαι το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως να ισοδυναμεί με προοπτική υγείας, ευτυχίας και αισιοδοξίας για εσάς προσωπικά και τις οικογένειές σας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Περισσότερα Άρθρα

Τάσος Λάμπρου : Τώρα χρειάζεται η τοπική μας κοινωνία να παραμείνει ενωμένη με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων

Τώρα που η υγειονομική κρίση μας χτύπησε ξανά την πόρτα της τοπικής μας κοινωνίας, απαιτείται να παραμείνουμε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να δώσουμε με επιτυχία αυτήν την μάχη. Απαιτείται να τηρούμε όλοι τους κανόνες που επιβάλει το υγειονομικό πρωτόκολλο και εφαρμόζεται τόσο από την Ευρωπαϊκή ένωση όσο και από την Ελληνική πολιτεία, γι’ αυτό όταν […]

Π. Νίκας: 1,1 εκ ευρώ επιπλέον χρειάζονται για την δακοκτονία του 2021

Το απαιτούμενο ποσό για την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας του 2021 σε όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 5.384.547 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία των 6 ΔΑΟΚ. Ωστόσο, η διατιθέμενη -με την κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, τον περασμένο Ιούλιο- πίστωση προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την δακοκτονία […]

Follow by Email