12 °C Argos, GR
16 Απρίλιος 2021

Μαλτέζος και Κόνδης στην Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εορτασμό των 200 χρόνων

Στην έγκριση συγκρότησης Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 προχώρησε το περιφερειακό συμβούλιο.

Την εισήγηση έκανε η εντεταλμένη σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Σπυριδάκου η οποία μίλησε για την ανάγκη να γίνουν εμβληματικές και πολύπλευρές.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος θα είναι η Μαργαρίτα Σπυριδάκου

Επίσης, μέλη θα είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Αθηνά Κόρκα
Μαλτέζος Ιωάννης
Χρήστος Λαμπρόπουλος
Ντίνα Νικολάκου
Τζένη Δημητρακοπούλου
Γιάννης Μπουντρούκας
Μαρία Μήτση (από την παράταξη Πετράκου)

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΕΣ
-Αριστείδης Δουλαβέρας από την Κορινθία – Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, Ιστορικός
-Κόντης Γεώργιος από την Αργολίδα Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών
-Κακούρου Χρόνη Γεωργία από τη Λακωνία – Επιμελητήρια Εθνικής Πινακοθήκης, Διδακτορική Διατριβή στη Φιλοσοφική
-Πλεμμένος Ιωάννης από τη Μεσσηνία – Εργάζεται στην Ακαδημία Αθηνών, Ιστορικός, Αρχαιολόγος, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
-Εύη Μεντή από την Αρκαδία – Πρόεδρος Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης. Σπουδές στη Ψυχολογία, με εξειδίκευση Παιδαγωγική Ψυχολογία, Αρσάκειο, Παιδαγωγική Ακαδημία, Δασκάλα

ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Αριστείδης Δουλαβέρας, , αφυπηρ. Αναπληρωτής Καθηγητής

Ο Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (1972) και αριστούχος διδάκτωρ της ίδιας Σχολής στη Λαογραφία (1988).

Το 1984 μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία του Υπουργείου Παιδείας στο Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Υπηρέτησε αρχικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως φιλόλογος καθηγητής, διευθυντής Γυμνασίου, Μεταλυκειακού Κέντρου, Λυκείου και ως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν.Αχαΐας και Κορινθίας. Διετέλεσε, εξάλλου, αναπληρωτής διευθυντής στο ΠΕΚ (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Πάτρας και διευθυντής στο ΠΕΚ Τρίπολης.

Δίδαξε από το 2004 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τα παρακάτω μαθήματα: Εισαγωγή στην ελληνική Λαογραφία. Ήθη και έθιμα. Κοινωνική συγκρότηση. Λαϊκή Τέχνη. Παροιμιακός Λόγος. Το νεοελληνικό παραμύθι. Μνημεία του λόγου.

Διετέλεσε εκπρόσωπος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2011-2012).

Έχει δημοσιεύσει 15 βιβλία για τη Λαογραφία, τα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά. Πολλά μελετήματα και άρθρα του (πάνω από 100) καθώς και πολλές βιβλιοκρισίες-βιβλιοπαρουσιάσεις, βρίσκονται σε διάφορα λαογραφικά, φιλολογικά και εκπαιδευτικά περιοδικά.

Έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δώσει πολλές διαλέξεις και ομιλίες. Είναι επίσης μέλος επιστημονικών ενώσεων και εταιρειών.

Γεώργιος Κόνδης

Ο Γεώργιος Κόνδης σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία. Είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν (Βέλγιο).

Έχει ήδη παρουσιάσει σε Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες και περιοδικά κοινωνιολογικές και ανθρωπολογικές έρευνες, καθώς και αρχειακό υλικό σε Δημόσιες Εκθέσεις. Έχει αναλάβει πολλές παρουσιάσεις ατομικών και συλλογικών έργων. Έχει εκδώσει έξι μελέτες, έναν τουριστικό οδηγό και περισσότερες από είκοσι ερευνητικές εκθέσεις και επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια.

Κακούρου – Χρόνη, Γεωργία

Η Γεωργία Κακούρου-Χρόνη είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάκτωρ Φιλοσοφίας του ιδίου Πανεπιστημίου και κάτοχος masters του τμήματος Museum Studies του Πανεπιστημίου του Leicester. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Είναι υπότροφος του ιδρύματος Φουλμπράιτ. Έργα της: “Νίκος Καζαντζάκης – Νικηφόρος Βρεττάκος, δύο δημιουργοί συνομιλούν μέσα από το έργο τους” (Εκδόσεις “Φιλιππότης”) και “Το αινιγματικό χαμόγελο της Ελένης” (Εκδόσεις “Λωτός”). Επίσης έχει ασχοληθεί με τη φιλολογική επιμέλεια βιβλίων. Πληθώρα άρθρων της, σε θέματα νεοελληνικής λογοτεχνίας και μουσειολογίας, έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά. Εργάζεται ως επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης στο παράρτημα της Σπάρτης.

Πλεμμένος Ιωάννης

Ο Γιάννης Πλεμμένος έχει λάβει το μεταπτυχιακό (MPhil) και το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στην Εθνο-μουσικολογία από το Πανεπιστήμιο του Gabrige. Είναι ερευνητής στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Αιγαίου (Παιδαγωγικό Τμήμα, Ρόδος), Κρήτης (Φιλοσοφική Σχολή, Ρέθυμνο), στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα) και στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Περισσότερα Άρθρα

Στον Ακάθιστο, στην Παναγία του Τιχβίν, οι Ψάλτριες της Νεκταρίας Καραντζή (ηχητικό)

Η γυναικεία Βυζαντινή Χορωδία “Ψάλτριες” του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή, εμφανίζεται και φέτος το Πάσχα σε σειρά συναυλιών και ακολουθιών, αναδεικνύοντας το γυναικείο ηχόχρωμα και τη γυναικεία συμβολή στον χώρο της Ψαλτικής. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Μετά από την τιμητική πρόσκληση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου […]

Δεκτό το αίτημα του Βασίλη Δημάκη – Μεταφέρεται στις φυλακές Κορυδαλλού

Επιστρέφει στη δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι ο κρατούμενος Βασίλη Δημάκης, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που υπάγεται απευθείας στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας το Πολίτη. Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα, που έληγε η καραντίνα των 14 ημερών στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού και η οποία -σύμφωνα με […]

Follow by Email