26 °C Argos, GR
23 Ιουνίου 2021

Μαρία Ράλλη: Τα αρχεία αποτελούν μοναδικά τεκμήρια πολιτιστικής κληρονομιάς

Εν μέσω καραντίνας, λόγω του covid19, και ενώ κάθε πολιτιστική δραστηριότητα είχε σταματήσει, ο Δημοτικός Οργανισμός ΔΟΠΠΑΤ, ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια αναζήτησης, συλλογής, καταγραφής και Ψηφιοποίησης αρχειακού υλικού.

Καλέσαμε όλους, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους αλλά και τους ιδιώτες να συνδράμουν στην πρωτοβουλία του οργανισμού για τη συγκέντρωση υλικού (αφίσες, βίντεο και φωτογραφίες από θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, από αθλητικές διοργανώσεις καθώς και από παρουσιάσεις βιβλίων και διαλέξεων), προκειμένου να δημιουργήσουμε μια βάση δεδομένων που θα αποτελεί παρακαταθήκη για το πολιτισμικό παρελθόν της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Για εμάς τα αρχεία αποτελούν μοναδικά τεκμήρια πολιτιστικής κληρονομιάς και πολύτιμα εργαλεία διατήρησης της ιστορικής μας μνήμης.

Σύνθημα μας είναι “Πρόσβαση στο παρελθόν, επένδυση στο μέλλον”.
Ταυτόχρονα προχωρήσαμε σε συνεργασία με δύο από τα πιο σημαντικά μουσεία της πόλης αλλά και της χώρας.
– Το ΠΛΙ όπου με δεδομένη την ήδη υπάρχουσα συνεργασία, προσφέρθηκε να συμβάλει μέσα από τις σημαντικές του συλλογές με ψηφιακό υλικό προκειμένου να αναδείξουμε την πολιτιστική ιστορία του τόπου μας.
– και την Εθνική Πινακοθήκη- Παράρτημα Ναυπλίου όπου στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης, εγκαινιάσαμε μια νέα συνεργασία δημοσιεύοντας κάθε εβδομάδα ένα πίνακα από τις Συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου συνοδευόμενο από κείμενο που επιμελείται η Δντρια και Ιστορικός τέχνης κα Καρακούρτη.

Απο την άλλη η ιστοσελίδα του ΔΟΠΠΑΤ αλλάζει συνεχώς.

-Εμπλουτίζεται με νέο υλικό από φορείς, συλλόγους και ιδιώτες
– Έχει συνεχή ροή ενημερώσεων
– Ενώ ετοιμάζεται η αλλαγή της, με νέα δομή, εμφάνιση, πιο λειτουργική στον σύγχρονο επισκέπτη
– με συνεχή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα

γιατί στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο κοινό έναν ευχάριστο ιστοτοπο μελέτης και μία
αξιόλογη συλλογή τεκμηρίων προσιτή σε όλους τους πολίτες.

Ήδη αρχείο του Δημοτικού οργανισμού (ΔΟΠΠΑΤ) εμπλουτίζεται συνεχώς από την πλούσια ιστορία των πολιτιστικών και αθλητικών δρώμενων της περιοχής, χάρη στη συνεισφορά δημοτών, Συλλόγων και φίλων του Ναυπλίου τους οποίους και ευχαριστούμε.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια πολιτιστικής ανάτασης του Δήμου μας ούτε υπάρχουν ανταγωνιστές ή αντίπαλοι ούτε περισσεύει κανείς.

Αντίθετα κάθε άποψη, πρόταση, ή παρατήρηση σας, μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι.

Όλη αυτή η προσπάθεια οφείλεται στα μέλη του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ και μελη της ομάδας εργασίας επικοινωνίας Γιώργο Χατζόπουλο, Μαρία Ψαρολόγου και Θεοδόση Καραμάνο, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά και θεωρώ σημαντικούς συνεργάτες στο έργο του Δημοτικού Οργανισμού.

 

Μαρία Ράλλη

Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ

Δήμου Ναυπλιέων

 

Περισσότερα Άρθρα

Συγκροτήθηκαν οι επιτροπές ελέγχου καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συγκροτήθηκαν ανά Περιφερειακή Ενότητα οι επιτροπές ελέγχου καταλληλότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων στις 5 Π.Ε. Την απόφαση του περιφερειάρχη και τη σύνθεση των επιτροπών ανά Π.Ε. μπορείτε να δείτε εδώ. Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share

Σοβαρό τροχαίο με τρεις τραυματίες στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής, στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου στο ύψος της Νέας Μανωλάδας. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν μετωπικά δύο ΙΧ  με αποτέλεσμα να τραυματιστούν με ελαφρά κατάγματα στα κάτω άκρα και πιθανότατα στον θώρακα ο οδηγός και ο συνοδηγός του ΙΧ με κατεύθυνση την Πάτρα και […]

Follow by Email