23 °C Argos, GR
14 Μαΐου 2021

Μητσοτάκης από το Σπαθοβούνι: Μετά το Πάσχα και μέχρι το καλοκαίρι ελπίζουμε να ανοίξουμε

Μετά το Πάσχα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επαναφορά της αγοράς σε κανονικούς ρυθμούς, όπως ξεκαθάρισε σε μαθητές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Σπαθοβούνι Κορινθίας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, για να συνομιλήσει με καλλιεργητές που έχουν υποστεί ζημιές από τον παγετό.

Σχετικά με το ολικό άνοιγμα της αγοράς, ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Μετά το Πάσχα ελπίζουμε να ανοίξουμε για τα καλά, μέχρι το καλοκαιράκι». Σημειώνεται πως κυβέρνηση και ειδικοί είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το Πάσχα, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αλλά και οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και θεωρείται πολύ δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει και παλαιότερα πως το άνοιγμα της εστίασης θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους, ενώ οι αποφάσεις για μετακινήσεις εκτός νομού θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών.

Πάντως, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στο OPEN TV το Σάββατο 17 Απριλίου, «υπάρχουν διαφωνίες πολλές ακόμα και μεταξύ των λοιμωξιολόγων. Ξέρουμε πως υπάρχει κούραση έπειτα από 14 μήνες στον κόσμο. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούμε να υπάρχει μερική αποσυμπίεση, χωρίς όμως να ξεφεύγει τελείως η κατάσταση με την εφαρμογή των μέτρων. Πάντα βλέπουμε βδομάδα με βδομάδα τι γίνεται με βάση τα κρούσματα και αποφασίζουμε, δεν αποκλείουμε τίποτα όσον αφορά το Πάσχα». Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα,

 

«Με ταχύτητα και δικαιοσύνη οι αποζημιώσεις για τον παγετό»

Κατά την επίσκεψή του στο Σπαθοβούνι και τη συνομιλία που είχε με τους αγρότες της περιοχής, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ότι ο παγετός «επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας» και δεσμεύτηκε ότι «η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ θα γίνει με ακρίβεια και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν με δικαιοσύνη και με ταχύτητα».

«Βρεθήκαμε τις πρώτες μέρες του Απριλίου αντιμέτωποι με ένα ακόμα, δυστυχώς, ακραίο καιρικό φαινόμενο -έναν σπάνιο παγετό- ο οποίος επέφερε σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή σε πολλές περιοχές της πατρίδας μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Έχω, ήδη, ζητήσει και θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα μία έκτακτη Σύσκεψη μεταξύ του ΕΛΓΑ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δρομολογήσουμε τις διαδικασίες για μία, ακόμα, έκτακτη οικονομική ενίσχυση του ΕΛΓΑ» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι η καταγραφή θα γίνει γρήγορα και οι αποζημιώσεις θα δοθούν με ταχύτητα.

Περισσότερα Άρθρα

Στη Βουλή το μείζον θέμα της παραβατικότητας των ρομά στην Νέα Κίο

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Άργους για το “καυτό” θέμα της όλο και αυξανόμενης παραβατικότητας των ρομά στον νομό μας και την ανεύρεση τρόπων για την αντιμετώπιση του. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έτσι πλέον αντιμετωπίζεται καθώς έχει να κάνει με την ομαλή διαβίωση των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας και το αίσθημα ανασφάλειας […]

Μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη για μηχανές- Από το 24% στο 13%

Στο 13%, από το 24% που είναι σήμερα, μειώνεται ο ΦΠΑ στα κράνη των μηχανών.   Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνεννόηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της σημερινής δέσμευσής του, […]

Follow by Email