28 °C Argos, GR
23 Ιουλίου 2021

Μητσοτάκης: Παράταση επιδομάτων, αποζημιώσεων και νέες επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις

Παράταση της πρώτης κατοικίας μέχρι τον Ιούλιο του 2020 ανήγγειλε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση μετά την πανδημία του κορονοϊού. 

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών, ανήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής αναφερόμενος στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση μετά την πανδημία του κορονοϊού. 

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, σήμερα στις 17:00, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επίσης παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε:

  1. Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας, το κράτος θα συνεχίσει να χορηγεί την αποζημίωση εθνικού σκοπού σε όσων οι επιχειρήσεις παραμένουν σε αναστολή.
  2. Το ίδιο θα ισχύσει και για επιδόματα προς τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους.
  3. Όσοι επιστρέφουν στη δουλειά, αλλά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου, θα δουν τις αποδοχές τους να στηρίζονται από την πολιτεία. Θα σταθούμε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που καλούνται να επαναλειτουργήσουν σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον και για πρώτη φορά θα υπάρξει μια ευρέως κλίμακα ενίσχυση και των εργαζόμενων από το κράτος, πέρα από τη στήριξη των ανέργων. Αυτό είναι επιβεβλημένο για να στηρίξουμε την απασχόληση. Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί πρωτίστως το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Sure. Για όλα αυτά θα γίνουν ανακοινώσεις στις πέντε το απόγευμα από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.
  4. Κατά τη δοκιμασία του κορονοϊού κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει. Η προστασία της πρώτης κατοικίας θα παραταθεί για τρεις μήνες ακόμη, ως το τέλος του Ιουλίου 2020. Μετά τον Ιούλιο θα τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα – γέφυρα που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στο 2021 και θα προσβλέπει την επιδότηση των δανειοληπτών από το κράτος. Το πρόγραμμα αυτό θα εξειδικευτεί σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών θα έχει τριπλάσια περίμετρο από το υφιστάμενο και θα επιβραβεύει για πρώτη φορά και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.
  5. Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνουμε νέα δέσμη μέτρων που θα ξεκινήσει Μάιο που θα ανακουφίσει επιχειρήσεις με μειωμένο τζίρο.
  6. Θα ανακοινώσουμε και σχέδιο εξπρές για τόνωση τουρισμού που θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα.Στόχος να μειωθεί το πλήγμα όσο γίνεται και να προετοιμαστούμε του χρόνου να το αναπληρώσουμε πλήρως
  7. Παράλληλα να εξασφαλιστούν οι όροι για αναπτυξιακό άλμα και κλειδιά θα είναι τα νομοσχέδια των επόμενων 3 μηνών για να κινητοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα χώρας.

Περισσότερα Άρθρα

Τίμησαν τους απαγχονισμένους στο μνημείο Ηρώων στην Ψηλή Βρύση

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής, το Δημοτικό Συμβούλιο και η Τοπική Κοινότητα Ψηλής Βρύσης, πραγματοποίησαν τελετή μνήμης των απαγχονισθέντων και εκτελεσθέντων πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο μνημείο Ηρώων στην Ψηλή Βρύση (συνοικία Μπουζανέικα), την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. Η εκδήλωση άρχισε με το τρισάγιο προς τιμή των απαγχονισθέντων και […]

Άκης Πετρετζίκης: Γίγαντες τηγανητοί με κουρκούτι

Αυτή την εκδοχή δεν την έχεις φανταστεί. Τα φασόλια θεωρούνται υπερτροφή μιας και είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών!  Δοκίμασέ τα τηγανητά με κουρκούτι και αναθεώρησε ό,τι ξέρεις! Για τη σάλτσα bbq Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. 1 κρεμμύδι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2-3 σκ. σκόρδο 4 κ.σ. ζάχαρη μαύρη […]

Follow by Email