12 °C Argos, GR
7 Δεκεμβρίου 2021

Ναύπλιο : Εκοιμήθη ο Ιερέας Ηλίας Αλευράς

 

Η απώλεια είναι μεγάλη, είχε όλα όσα θα πρέπει να συγκεντρώνει ένας ιερέας, καλό παράδεισο.

Ποιος ήταν ο πατέρας Ηλίας Αλευράς.

Την 11 Νοεμβρίου 2012 παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα ,στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πρόνοιας Ναυπλίου ,επί την συνταξιοδότηση του επί 36 χρόνια εφημερίου πατέρα Ηλία Αλευρά , τελέσθηκε ιερά αγρυπνία. Ο ναός από νωρίς το απόγευμα, κατάμεστος από κόσμο ,από τα πνευματικοπαίδια του πατέρα Ηλία. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως πέρασαν τόσα χρόνια ,προσφοράς ποιμαντικής για τον ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου. Όλα ξεκίνησαν… το 1966 όταν ο πατέρας Ηλίας αποφάσισε να έρθει στην Αργολίδα και ως νέος Διάκος ξεκινούσε μία νέα πορεία ,δύσκολη, ,σήκωσε επάξια τον σταυρό του ,τίμησε τα ράσα που φορούσε ,αγάπησε τον κόσμο κι εκείνοι τον λάτρεψαν ως πατέρα, ως πνευματικό τους που τους απάλυνε τον πόνο σε κάθε δυσκολία που είχαν. Τι να πει κανείς για τον πατέρα Ηλία από πού να αρχίσει ,Ιεραποστολή ,συνεχείς επισκέψεις στις Φυλακές ,στο νοσοκομείο Ναυπλίου κι Άργους ,τους ναρκομανείς ,τους πονεμένους ,τους αστέγους ,κανένα δεν άφηνε ο παππούλης ,για όλους είχε να δώσει και κάτι ,ακόμα και την ίδια του τη ζωή δεν λογάριαζε ,έπεσε ο ίδιος μες στην θάλασσα, στο λιμάνι της πόλης Ναυπλίου, για να σώσει μία κοπέλα από σίγουρο πνιγμό . Ώρες ολόκληρες περνούσε στον ναό της Αγίας Τριάδος στο Ναύπλιο και εξομολογούσε εκατοντάδες ψυχές από ολόκληρη την Αργολίδα.

Ο πατέρας Ηλίας ξεκίνησε την ποιμαντική του ζωή από την Αγία Τριάδα στην κωμόπολη Μέρμπακα λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο ,όπου για οκτώ χρόνια ποίμανε με τον καλύτερο τρόπο , κατόπιν μετατέθηκε στον Ιερό ναό Αγίας Τριάδος στην μεγαλύτερη συνοικία της πόλης Ναυπλίου , την Πρόνοια ,μία ενορία που πέρασαν μεγάλοι και άξιοι Ιερείς, με ποίμνιο από όλα τα κοινωνικά στρώματα αλλά κυρίως την εργατιά . Μαζί τον ιερέα πατέρα Ιωάννη Παπαϊωάννου ,ποίμανε για 36 συναπτά έτη . Ώσπου ο χρόνος πέρασε και συμπλήρωσε πλέον τα χρόνια του κι όπως ο ίδιος λέει έφτασε ο καιρός να σας αφήσω παιδιά μου ,να ξεκουραστώ και εγώ ,θα είμαι όμως πάντα κοντά σας με την προσευχή μου ,με το κομποσκοίνι μου ,θα έρχομαι να σας βλέπω, θέλω να φύγω με χαρά με αξιοπρέπεια ,έτσι όπως ήρθα.

Ο πατέρας Ηλίας ,όπως είπαμε ήρθε στην Αργολίδα πριν 46 χρόνια από την γενέτειρα του , την όμορφη πόλη της Τσακωνιάς ,τον Τυρό. Πατέρας ο ίδιος πέντε τέκνων ,παντρεμένος με την πολυαγαπημένη του παπαδιά την Αγγελική .

Περισσότερα Άρθρα

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Μαρτίου

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα  Σαν σήμερα, 5 Μαρτίου συνέβησαν τα εξής: 1913 Ο βασιλιάς των Ελλήνων Γεώργιος Α’ πέφτει νεκρός στη Θεσσαλονίκη από τις σφαίρες του Αλέξανδρου Σχινά. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. 1940 Παρθενική παράσταση της Λυρικής Σκηνής Αθηνών, με την οπερέτα του Στράους «Νυχτερίδα». 1956 […]

Επιστροφή αύριο των πιστών στις Εκκλησίες- Συνοδικός ευχαριστήριος λόγος

Επιστροφή των πιστών στις Εκκλησίες και του χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων από αύριο 17 του μήνα, Κυριακή της Σαμαρείτιδος. Με την ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, επιτρέπεται πλέον η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας ή θρησκευτικής τελετής (συμπεριλαμβανομένων γάμων και βαπτίσεων) με την συμμετοχή πιστών σε όλους τους χώρους λατρείας όλων […]

Follow by Email