13 °C Argos, GR
27 Οκτωβρίου 2021

Ναύπλιο: Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Θεόδωρου Καλλιάνου

Μια βιωματική αναθεώρηση και καταγραφή εμπειριών που επηρέασαν τη σκέψη του συγγραφέα κατά την πολυετή διαδρομή του στην Κομισιόν.

Το νέο βιβλίο του Έλληνα οικονομολόγου και διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου Θεόδωρου Καλλιάνου με τίτλο “WITHOUT COMPASS? ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ; 30+ βήματα για την Ευρώπη” παρουσιάστηκε στο παράρτημα της Εθνικής πινακοθήκης στο Ναύπλιο.

Ο κ. Καλλιάνος, μεταξύ άλλων τόνισε, πως πρόκειται για ένα βιωματικό βιβλίο, διότι ο ίδιος, πέραν της διεθνούς του εμπειρίας και στη Γερμανία, έχει ζήσει δίπλα και εντός των Ευρωπαϊκών οργάνων, συγκεκριμένα της Κομισιόν, πάνω από 30 χρόνια.

«Στο βιβλίο αυτό βλέπω την Ευρώπη από δύο οπτικές γωνίες. Μία την βιωματική μου οπτική γωνία που σαφώς είναι υποκειμενική, από την άλλη πλευρά όμως, με την εξέλιξη όλα αυτά τα χρόνια της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στα πλαίσια των θεσμών”.

«Προσπαθώ να δείξω ότι η Ευρώπη είναι πολύπλοκη, πολλαπλή, δυσνόητη μερικές φορές, διότι είναι πολλές οι εκφάνσεις της, οι ενέργειές της, τελοσπάντων οι εμπλοκές της. Είναι η καθημερινότητά μας, σε τελευταία ανάλυση είμαστε εμείς οι ίδιοι».

Ο κ. Καλλιάνος τόνισε πως το βιβλίο του δεν είναι ιστορικό και δεν ασχολείται με το τι συνέβη πριν το 1949 όπου η Ευρώπη αιματοκυλίστηκε κάτω από τις ναζιστικές και τις φασιστικές δυνάμεις που είχαν κυριαρχήσει τότε.

«Το βιβλίο μου αρχίζει από τη στιγμή κατά την οποία οι Ευρωπαίοι, τα έξι πρώτα ιδρυτικά κράτη μέλη, κάθισαν σε ένα τραπέζι και είπαν , αντί να κάνουμε πολέμους ίσως να είναι καλύτερο να βρούμε έναν κοινό τόπο συνεργασίας και αλληλεγγύης», εξήγησε.

Την εκδήλωση χαιρετίσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Ιωάννης Μαλτέζος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και Λαμπρινή Καρακούρτη – Ορφανοπούλου Ιστορικός Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, πρώην αυτοδιοικητικοί και αρκετός κόσμος.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Καθηγητής κ. Γιάννης Μανιάτης, πρώην Βουλευτής και υπουργός, ο Καθηγητής κ.Κ.ΓΕ. Αθανασόπουλος, η Εκπαιδευτικός κα Μαρίνα Σταματοπούλου, Διευθύντρια Σχολείου στο Δρέπανο και μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου Teachers4Europe και ο κ. Θεόδωρος Καλλιάνος.

Ο συντονισμός παρουσίασης των ομιλητών έγινε από την κα Ελένη Καραλή από τηνΔιεύθυνση Αποδήμου Ελληνισμού της ΕΡΤ.

Οι συνδιοργανωτές, το Κέντρο Επιμόρφωσης Μελετών Έρευνας και Ανάπτυξης σε συνεργασία μέ τον Δήμο Ναυπλιέων, θεωρούν ότι με αφορμή τήν παρουσὶαση του βιωματικού και γραμμένου σε τὲσσερις γλώσσες βιβλίου του Θεόδωρου Καλλιὰνου δοθηκε η ευκαιρία για διάλογο, προβληματισμό και συζήτηση με τη συμμετοχή πολιτών.

Περισσότερα Άρθρα

Βρετανία: Ερευνητές θα εξετάσουν αν σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν την Covid-19

Βρετανοί ερευνητές θα εξετάσουν αν σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύσουν αν κάποιος έχει προσβληθεί από την Covid-19, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ένα γρήγορο και μη επεμβατικό μέσο εντοπισμού της ασθένειας. Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι χορήγησε 500.000 στερλίνες (περίπου 559.000 ευρώ) για την έρευνα αυτή, η οποία θα διεξαχθεί από την London […]

Το πολυποίκιλο κοινωνικό έργο του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ, αγωνίζεται καθημερινά 96 χρόνια τώρα με πυξίδα τις αρχές της αλληλεγγύης και της προσφοράς και με αίσθημα κοινωνικής συνείδησης, για έναν απώτερο σκοπό:   Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. Να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να μετακινείται, […]

Follow by Email