27 °C Argos, GR
26 Σεπτεμβρίου 2021

Οι προτάσεις των “Φίλων του Υδροβιότοπου Ναυπλίου Νέας Κίου” για τον Ερασίνο, έφτασαν στη Βουλή

Ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Τουρισμού κατέθεσε στη βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος του Κόμματος “Ελληνική Λύση” με θέμα την «Προστασία φυσικής ομορφιάς του ποταμού Ερασίνου (Αργολικού), της Νέας Κίου Αργολίδος»

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με πληροφορίες που συλλέξαμε από κατοίκους της Νέας Κίου, του Δήμου Άργους- Μυκηνών, και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα διαδικτύου, της 22ης Νοεμβρίου 2020, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατατέθηκε θέμα προς συζήτηση, το οποίο αφορά στην έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για έργα επί του ποταμού Ερασίνου.

Το θέμα σχετίζεται με την προστασία του εν λόγω ποταμού από πλημμύρες και περιλαμβάνει την οριοθέτηση, τον καθαρισμό και την τοποθέτηση συρματοκιβωτίων τύπου “Serasanetti” (ζαρζανετ) στο μεγαλύτερο μέρος του ποταμού (κατά 60%).

Ο Ερασίνος, ως γνωστόν, διατηρεί νερό όλο το χρόνο, αφού μάλλον τροφοδοτείται από υπόγειες ροές, προερχόμενες από τις μεγάλες οροσειρές της περιοχής. Το νερό του ποταμού αυτού εκρέει και σχηματίζει έξι ρεύματα, με τα πέντε από αυτά να χρησιμεύουν για την άρδευση του αργολικού κάμπου.

Οι «Φίλοι Υγροβιότοπου Ναυπλίου-Νέας Κίου» εξέφρασαν τις επιχειρηματολογημένες ενστάσεις τους, καταθέτοντας και επικεντρώνοντας τις προτάσεις τους σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον. Τονίζουν την ανάγκη παρεμβάσεων σε συγκεκριμένα σημεία, καθώς και λειτουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το οποίο θα μπορούσε να ξεναγεί μαθητές και εκπαιδευτικούς στις εκβολές του ποταμού, ενώ μιλούν και για την ανάγκη ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σε συνδυασμό με ήπια άθληση, όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, το κανό-καγιάκ ή το ψάρεμα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να υιοθετήσετε τις ανωτέρω προτεινόμενες παρεμβάσεις, όπως τις παρουσιάζουν οι

«Φίλοι Υγροβιότοπου Ναυπλίου-Νέας Κίου», προκειμένου να αναδειχθεί ο ποταμός Ερασίνος, σε παιδαγωγικό και εναλλακτικό τουριστικό προορισμό, πραγματοποιώντας ήπιες παρεμβάσεις στον βιότοπο που διαμορφώνει η ροή του μέσα από τον περιβάλλοντα χώρο της ανωτέρω περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Περισσότερα Άρθρα

Αντί για ψηφοδέλτιο, έριξε στην κάλπη ολόκληρο … ποίημα για τις περιφερειακές εκλογές!

“Δείτε κατεβατό – ποίημα στο εκλογικό τμήμα που ήμουν δικαστικός αντιπρόσωπος , φυσικά άκυρο ψηφοδέλτιο αλλά πόση ώρα κάθισε και το έγραφε ο ψηφοφόρος!!” έγραψε ο δικηγόρος Νίκος Δελφάκης και ανάρτησε την παρακάτω φωτογραφία! Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. ΠΗΓΗ: KALIMERA-ARKADIA Share on Facebook Tweet Follow us Share Share Share […]

Το επιχειρησιακό περιφερειακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, σε χώρο που παραχώρησε η Περιφέρεια στην Τρίπολη

Οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων στην Τρίπολη, επί της οδού Καλαμών, στην δυτική άκρη της πόλης, παραχωρεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κατασκευή σε αυτό του περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας. Στον συγκεκριμένο χώρο, ειδικότερα -όπου φιλοξενούνταν τα μηχανήματα του πρώην Νομαρχιακού Ταμείου- θα ανεγερθεί το εν λόγω Κέντρο, το οποίο θα έχει την εποπτεία για όλη την […]

Follow by Email