16 °C Argos, GR
23 Οκτωβρίου 2020

Ο Ανδρέας Πουλάς για τα «μέτρα αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού» (video)

Σημεία ομιλίας Ανδρέα Πουλά ως Ειδικού Αγορητή του Κινήματος Αλλαγής στην επί των άρθρων συζήτηση  των από 13.4.2020 και 1.5.2020 ΠΝΠ για τα «μέτρα αντιμετώπισης των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού» στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,.

 

  • Πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
  • Τα άρθρα που αφορούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης είναι αποσπασματικά και ανεπαρκή και τα περισσότερα από αυτά διορθώνουν μία σειρά από αστοχίες που προέκυψαν από τις κυβερνητικές επιλογές.
  • Το άρθρο που αφορά στη δυνατότητα συνεργασίας του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς ελπίζουμε να μην είναι ο προπομπός της ιδιωτικοποίησης της υγείας.
  • Ο ψηφιακός εκσυγχρονισμός των δημόσιων σχολείων είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Υπάρχουν αναφορές ότι ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός μαθητών δεν συμμετείχαν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία διότι δεν διέθεταν υπολογιστή και περιμένουμε να υπάρξει μέριμνα και καλύτερη οργάνωση για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα από το φθινόπωρο.
  • Χρειάζεται έγκαιρος και ορθολογικός προγραμματισμός για την προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικών προστασίας ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς
  • Όπως και η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων παρατηρεί δεν προκύπτει καμία αιτιώδης συνάφεια της διαδικασίας ανάθεσης για την τουριστική προβολή της χώρας στην εταιρεία “Marketing Greece AE” με τον άμεσο κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού και με την ανάγκη περιορισμού των επιζήμιων συνεπειών της πανδημίας για την εθνική οικονομία, που επικαλείστε.
  • Η προστασία της κύριας κατοικίας είναι ένα ζήτημα που το Κίνημα Αλλαγής έχει κατ’ επανάληψη θίξει. Πρέπει να προστατευθεί μέχρι το τέλος του έτους με την απαγόρευση πλειστηριασμών.
  • Τα άρθρα που ρυθμίζουν εργασιακά ζητήματα είναι προσανατολισμένα στην μείωση του εργασιακού κόστους αντί για την καταπολέμηση της ανεργίας.
  • Πρέπει να πάρετε τη γενναία απόφαση να αποφασίσετε την ταύτιση των ΥΠΕ με τις περιφέρειες της Χώρας. Η ταύτιση με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις στόχευε σε μία μνημονιακή λογική, που πλέον δεν ισχύει και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υποθετικά λύνει.
  • Με το άρθρο 31 στις λοιπές διατάξεις δίνετε την εντύπωση της κάλυψης των ευθυνών όσων προέβησαν σε απευθείας αναθέσεις μέσων ατομικής προστασίας με αδιαφανείς διαδικασίες.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα

Τάσος Χρόνης: O δήμος Επιδαύρου έχει πλέον Πυροσβεστικό κλιμάκιο

Μετά από πολλά χρόνια και πολλές προσπάθειες και επίσημα εγκαινιάσαμε μια ακόμα υπηρεσία στο όρια του Δήμου μας, το εποχικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Νέας Επιδαύρου. Η δημοτική αρχή με σταθερά βήματα από την αρχή της θητείας της, προσπάθησε να αναδείξει την έλλειψη αυτή και στον γενικότερο σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας έγινε απόλυτα κατανοητή η ανάγκη της […]

Η αλήθεια για τα γήπεδα ποδοσφαίρου στην Αργολίδα

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και από δημοσιογραφική υποχρέωση προς εκείνους που κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες συνέβαλαν αποφασιστικά στην κατασκευή και λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων για το άθλημα του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, δίνουμε στη δημοσιότητα το πώς, από ποιούς και πότε γέμισε η Αργολίδα από γήπεδα και άλλους αθλητικούς χώρους. Είναι λίγο-πολύ γνωστή η εικόνα […]

Αρέσει σε %d bloggers: