12 °C Argos, GR
5 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γιάννης Ανδριανός εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις εργασίες του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρέστη εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις εργασίες του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ο κ. Ανδριανός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο εκπροσωπώ σήμερα να συγχαρώ την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία τόσο για τη διοργάνωση αυτού του Συνεδρίου, όσο και επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ίδρυσή της.

Είναι δίχως αμφιβολία ένας αιώνας ουσιαστικής προσφοράς στην εθνική παιδεία, την πρωτογενή έρευνα και την επιστήμη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη συνείδηση του γενικού κοινού η Μαθηματική Εταιρία είναι ταυτισμένη με τη διοργάνωση των μαθηματικών διαγωνισμών και με τις συχνές και μεγάλες διεθνείς διακρίσεις των νέων Ελληνίδων και νέων Ελλήνων σ’ αυτές.

Είναι με άλλα λόγια ένας συμβολικός και ουσιαστικός πυρήνας αριστείας, ένα παράδειγμα των πολλών και πολύπλευρων θετικών αποτελεσμάτων για τα άτομα και την κοινωνία μας, όταν καταφέρνουμε χωρίς ιδεοληψίες και εμμονές να εντοπίσουμε τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντα κάθε νέου ανθρώπου και να επενδύσουμε σ’ αυτά με σκληρή και σοβαρή δουλειά.
Αυτό το υπόδειγμα λοιπόν οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το ενισχύσουμε.

Πρώτα απ’ όλα, αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας ουσιαστικά κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας που αποδεικνύει στην πράξη την πρόθεση και τη βούληση να κάνει το βήμα παραπάνω. Κι αυτό σημαίνει υλική και ηθική αναγνώριση των ευσυνείδητων εκπαιδευτικών, αξιολόγηση και αξιοκρατία, και ουσιαστικές ευκαιρίες για διαρκή περαιτέρω επιμόρφωση.

Δεύτερον, με το να διασφαλίσουμε τους υλικούς, ηθικούς και θεσμικούς όρους ώστε η μετάδοση της γνώσης να γίνεται απρόσκοπτα, χωρίς τις γνωστές και συνήθεις δυσκολίες που συνεπάγονται τα κενά και οι ελλείψεις, αλλά και οι διαρκείς, αχρείαστες και συχνά ιδεοληπτικές αλλαγές στα σχολεία μας.
Τρίτον, μέσα από την αναβάθμιση του προγράμματος διδασκαλίας και την αρμονική εισαγωγή των νέων δυνατοτήτων της τεχνολογίας, ώστε η μαθηματική γνώση να είναι προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά, αλλά και να δίνεται στα παιδιά με ιδιαίτερο ταλέντο στα μαθηματικά η δυνατότητα να προχωρήσουν περαιτέρω.

Και τέλος, με την ενίσχυση της πρωτογενούς και εφαρμοσμένης έρευνας στα μαθηματικά, ένα ιστορικά προνομιακό πεδίο για τη χώρα μας που μπορεί να γίνει άξονας μιας δυναμικά εξωστρεφούς στρατηγικής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Μ’ αυτές λοιπόν τις σκέψεις, και με τη βεβαιότητα ότι το συνέδριο αυτό θα συμβάλει ουσιαστικά στον εμπλουτισμό του διαλόγου και των δράσεών μας για την ουσιαστική ενίσχυση του πεδίου των μαθηματικών στη χώρα μας, θέλω για μια ακόμη φορά να συγχαρώ την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία γι’ αυτή την σπουδαία επέτειο, η προοιωνίζει τη συνέχιση αυτής της σημαντικότατης συμβολής της στην εκπαίδευση και την επιστήμη και για το μέλλον».

Περισσότερα Άρθρα

Συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Αργολίδας

Συγκροτήθηκε το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Αργολίδας, με σχετική απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου. Το Σ.Α. της Π.Ε. Αργολίδας, σύμφωνα με την πιο πάνω απόφαση, αποτελούν οι εξής: Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! Ζωντανά όλες οι ειδήσεις. – Γεωργία – Φαίδρα Κοτσοβού αρχιτέκτονας μηχανικός […]

Δημήτρης Σφυρής: Αποδεικνύεται περίτρανα το μέγεθος της συκοφαντίας σας και της πολιτικής σας γύμνιας

Η ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδος Δημήτρη Σφυρή: Ο Δήμαρχος Ερμιονίδος Δημήτρης Σφυρής ξεκινάει να δίνει τις πρώτες απαντήσεις του στα “ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ” & τα ΠΕΡΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ που του καταλογίζουν ο Γιάννης Γεωργόπουλος και τα μέλη της Δυνατής Ερμιονίδας με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολούθησε τα parapolitikaargolida.gr στο Google News! […]

Follow by Email