12 °C Argos, GR
8 Μαρτίου 2021

Ο Καλογρίτσας «καίει» Παππά, Documento και …κάποιον μυστήριο «White Porscha»

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, στη μηνυτήρια έγκληση, η οποία κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά του κατασκευαστικού κολοσσού CCC κατονομάζει το «White House», το Μέγαρο Μαξίμου και τον τέως υπουργό Νίκο Παππά, ότι συντόνιζαν και καθοδηγούσαν την ανάληψη από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC 3.000.000 ευρώ ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, τα οποία κατέληξαν, τελικά, στην εφημερίδα Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

Όπως αποκαλύπτεται στην έγκληση που έχει στη διάθεσή του το iefimerida.gr, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται να πληρώσει το χρέος της 3 εκατ. ευρώ στην διεθνή εταιρείας επικαλούμενη ότι αυτά που έπραξε ήταν κατ’ εντολή του… «White House» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή που κατέθεσε ο Καλογρίτσας.

Η CCC, λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα «έβαλε εικονικά μπροστά την άνω αιτούσα …το ποσό των 3.000.000 …με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης μονοπρόσωπη Α.Ε.», η οποία είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν White House) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της κ. Νικόλαου Παππά…».

Στη συνέχεια, στην έγκληση της εταιρείας Τοξότης αναφέρεται ρητά ότι τα 3.000.000 διατέθηκαν τελικά «κατά τις υποδείξεις του τότε υπουργού του κ. Νικολάου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento, παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω Διαιτητικό Δικαστήριο… ότι το άνω ποσό αποτελεί δήθεν προκαταβολή έναντι της ανύπαρκτης σύμβασης «υπεργολαβίας», η οποία δήθεν δεν υλοποιήθηκε…»

Ποιός είναι ο White Porscha;

Σε e-mail που έγραψε στις 27 Αυγούστου 2016 ο Φουάντ Κούρι στον κ. Καλογρίτσα και κατατίθεται με την μηνυτήρια έγκληση του κ. Καλογρίτσα, γίνεται, μάλιστα λόγος για κάποιον White Porscha και αναφέρει αναλυτικά:

«Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.

Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porsca είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των «φίλων» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα.

Πηγή: iefimerida.gr

Περισσότερα Άρθρα

“Κραχ” στο ελληνικό Χρηματιστήριο με -13%, χαμός στις αγορές, πτώση 30% στο πετρέλαιο

Με πτώση πτώση 13% στις 594 μονάδες άνοιξε ο Γενικός Δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την κάθετη πτώση κατά 30% της τιμής του πετρελαίου. Οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στις τράπεζες με πτώση άνω του 18% για τον κλαδικό δείκτη. Κίνδυνος εκτεταμένων ρευστοποιήσεων υπό το βάρος των διεθνών εξελίξεων. Στην Ευρώπη ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx […]

Ο Δήμος Επιδαύρου άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάναμε φιέστα… Παρ όλα αυτά τα δέντρα μας, τα στολίδια και όλα τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μας άναψαν, χάρη στην αγάπη σας, στην προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου, των αιρετών και πάνω απ’όλα στην βοήθεια και τον εξοπλισμό ΚΑΙ των συλλόγων στα χωριά μας που έδωσαν τον δικό τους υπέροχο τόνο! […]

Follow by Email