20 °C Argos, GR
13 Απρίλιος 2021

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Νίκας στα Φιλιατρά

Το βράδυ του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υπ. περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας επισκέφθηκε τα Φιλιατρά και είχε συνάντηση και συζήτηση με πολίτες της περιοχής στο Δημοτικό Κατάστημα.

Στο πλαίσιο εισήγησής του, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ανέπτυξε τις απόψεις του για το τι πρέπει να αλλάξει, επισημαίνοντας καταρχήν την αναγκαιότητα να αυξηθεί η απορρόφηση των κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διαθέσιμα μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Δυστυχώς, η απορρόφηση των πολύτιμων αυτών πόρων βρίσκεται μόλις στο 17% σήμερα.

Ο υπ. Περιφερειάρχης τάχθηκε υπέρ της πραγματοποίησης μεγάλων έργων, τα οποία θα ωφελούν ολόκληρες περιοχές και εναντίον του κατακερματισμού της αναπτυξιακής προσπάθειας με μικρές και αποσπασματικές παρεμβάσεις, χωρίς αυτό να αποκλείει τα μικρού βεληνεκούς έργα, όπου αυτά είναι απαραίτητα.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη να στηριχθεί και αναπτυχθεί ο ένας από τους δύο βασικούς πυλώνες εισοδήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο οποίος είναι η αγροτική οικονομία, επισημαίνοντας την απόλυτη αναγκαιότητα να πραγματοποιείται σωστά η δακοκτονία, καθώς φέτος λείπουν δεκάδες εκατομμύρια εισοδήματος από κάθε Νομό λόγω απώλειας παραγωγής και υποβάθμισης της ποιότητας του ελαιολάδου. Ακόμη, υπογράμμισε την ιδιαίτερη στήριξη, της οποίας πρέπει να τύχουν περιοχές όπως εκείνη της Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, μία ιδιαίτερη ζώνη με πρωτοπορία στο γεωργικό τομέα, όπως είναι οι θερμοκηπιακές καλλιέργειες, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο δεύτερος βασικός πυλώνας εισοδήματος για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο τουρισμός και ο Παναγιώτης Ε. Νίκας στάθηκε στην αναγκαιότητα ορθής και πολύπλευρης υποστήριξής του για την προσέλκυση επισκεπτών, δεδομένου ότι η Πελοπόννησος – αν και διαθέτει το 60% των αρχαιολογικών πόρων της χώρας – δέχεται μόλις μισό εκατομμύριο τουρίστες σε σύνολο 32 εκατομμυρίων που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Μετά το πέρας της ομιλίας του Π. Νίκα, ακολούθησε διάλογος με τους πολίτες.

Στη συζήτηση παρέστησαν και στο τέλος της μίλησαν με θερμά λόγια για το Δήμαρχο και στήριξαν την υποψηφιότητά του ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και ο πρώην Υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος, τους οποίους ο Π. Νίκας ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση.

Περισσότερα Άρθρα

Πελοπόννησος Πρώτα : Κερδήθηκε άλλη μια μάχη για την αδιαφανή λειτουργία των Αναπτυξιακών

Ο αγώνας μας για την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης και για να βρίσκεται η αυτοδιοίκηση στο πλευρό της κοινωνίας είναι συνεχής και από όλες τις θέσεις (επαφή με πολίτες, συλλογικά αυτοδιοικητικά όργανα, ελεγκτικοί μηχανισμοί). Αυτά συμβαδίζουν με δημοκρατία, διαφάνεια, ισοτιμία και σεβασμό στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Με αυτό το σκεπτικό, αναγκαστήκαμε, αφού η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει […]

Και για άλλες κεραίες στο Άργος κάνει λόγο ο Γιάννης Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλή και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κ. Πιερρακάκη με θέμα την ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας από γειτνιάζουν με το 4ο Δημοτικό Σχολείο Άργους, το 4ο Νηπιαγωγείο Άργους και τον Βρεφονηπιακό Σταθμό […]

Follow by Email